Sayfa 719/1003 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    GMA, TCD'ye göre daha sağlam durmuş valla... TCD yüzde 6 küsür eksi yazarken GMA yüzde 1.99 ekside... enteresan...
    Taşıdıkları hisse oranını göz önünde bulundurmak gerek.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam hareket çok sert olduğunda; düşüş de olsa, yükseliş de olsa relatif olmuyor. Uzun yıllardır gözlemim o. Böyle günlerde ( aşırı artı ya da eksi ) piyasa biraz bilinçsiz / iyi kötü hisse seçmeden panik satış ya da panik alış yapıyor.
    Ama yataya sardığı günlerde biraz da sağduyu hakim oluyor, daha seçici işlemler geçiyor, o zaman relatif olarak ve genel toplamda geçiyorlar endeksi daha çok iyi hsyf'ler. Bu yüzden ben aşırı sert hareketlerden iki yönde de hiç hazetmiyorum açıkçası.
    Mesela bu düşüşten önceki hafta dalgalı ve yönsüz ortamda 3 puana yakın relatif yaptı benim sepet. Biraz daha sürseydi iyi olacaktı.
    Bugün 4.91 oldu 0.40 civarını verdim relatifin.
    Aylık 2 puan ortalama relatifi uzun vadede tutturdukça benim açımdan sorun yok.
    Hocam ilgili kısmı tam anlayamadım. Size zahmet açabilir misiniz biraz.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    GBC azimut’un 20 ülkedeki 20 yıllık tecrübesiyle birikimlerimi profesyonelce eritmeye devam ediyor

Şaka bir yana, işlem yaptığı tahtalar dolayısıyla neredeyse sınırsız seçeneği bulunan, hacim gibi bir derdi de olmayan bir fon neden bu kadar tökezler?

Göz ardı edilebilir, dönemsel bir patinaj mı yoksa değerlendirme kriterlerinize göre puanı kırılmalı mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    GBC'lerin bir kısmını GTZ ye dönüştürdüm. Önümüzdeki dönemde altından ziyade gümüşte bir hareketlenme bekliyorum ve GBC'de bu oran yanlış hatırlamıyorsam %8 civarında.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Hocam ilgili kısmı tam anlayamadım. Size zahmet açabilir misiniz biraz.
    14 ocak -25 ocak arası biraz geri gidip tekrar teptiği aralıkta, elimdeki hsyfler endeksi 3 puan civarı getiride geçtiler demek istedim.

bugün 4.50 eksi endeks için 4.91 eksi yaptım o kısımda aldığım 3 puan relatifin 0.40'ını verdim anlamında söyledim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    GMA, TCD'ye göre daha sağlam durmuş valla... TCD yüzde 6 küsür eksi yazarken GMA yüzde 1.99 ekside... enteresan...
    Selamlar, GMA'daki hisse oranı daha düşük olduğundan benim beklediğim bu civardaydı. Çıkarken de TCD'ye göre yaklaşık 3te1 çıkabiliyor.

Normalde bugün alım planlamıştım ama tepki alımını görünce vazgeçtim, biraz daha izleyelim bakalım.

Sağlığımız bozulmasın, kaybettiğimizi yine kazanırız...

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    14 ocak -25 ocak arası biraz geri gidip tekrar teptiği aralıkta, elimdeki hsyfler endeksi 3 puan civarı getiride geçtiler demek istedim.

bugün 4.50 eksi endeks için 4.91 eksi yaptım o kısımda aldığım 3 puan relatifin 0.40'ını verdim anlamında söyledim.
    Ok ben Ocak ayı için değerlendirme yaptınız gibi anladım ve rakamlar benimkilerle tutarsız olunca kafa karıştı biraz.. Şimdi oturdu çok teşekkürler.

7.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Yabancı fonlarda da aslında saat yönünden büyük haksızlıklar var. Yerli fonlarda açılış saati 10 ve 13.30'a kadar takip imkanınız var. Dış borsalar 17.30'a kadar sarkabiliyor (yaz saati uygulaması sağolsun),açıldığında zaten vereceğiniz emir iki gün sonrasına işliyor. yerli ve yabancı fonla arasında bir ayrım olmalı belki, hele de yerli şampiyon TCD bile 15 binlerdeyken IPJ'nin 22.5, AFT'nin 29 bin yatırımcı taşıdığını düşünürsek. Ben de dün sabah bir miktar satış emri vermiştim, TEFAS işlem saati bittikten sonra olan bitenle yerli fon bozmuş kadar oldum. çok değildi ama insan aptal yerine konmuş gibi hissediyor. eş saatte işlem görmüyorlar ama ikisini bir sisteme mecbur kılıyorsun. emir iptali opsiyonu konmalı ertesi gün 13.30'a kadar en azından.

14.30'da alım satımın gerçekleşmesinin kafadan T+1 daha eklediğini ve bunun başlı başına yatırımcıyı aptal yerine koyduğunu zaten önceden söylemiştim. buna dair toplu bir tepki de gelmiyor uzun süredir. T+3 satış, T+2 alım için bekleyiş ile bir hafta kayıp, üstüne dolar tatili, YERLİ RESMİ TATİL vb eklediğinizde 10 gün ötelendiğini biliyorum bu durumun. yabancı fonda yerli resmi tatil uygulaması da ikinci saçmalıktı, tekrar yineliyorum. yerli ve yabancı fonlarda kurallarda kesinlikle ayrım olmalı.
    yabancı fonlardaki hisselerin vadeli fiyatlarıyla anlık takip ediyorum. o yüzden bu gecikmeyi hissetmiyorum. o şekilde bir takip tablosu hazırlayabilirsiniz. ama size de hak veriyorum. malesef sistem kötü.

8.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, GMA'daki hisse oranı daha düşük olduğundan benim beklediğim bu civardaydı. Çıkarken de TCD'ye göre yaklaşık 3te1 çıkabiliyor.

Normalde bugün alım planlamıştım ama tepki alımını görünce vazgeçtim, biraz daha izleyelim bakalım.

Sağlığımız bozulmasın, kaybettiğimizi yine kazanırız...
    ben de acele giden ecele gider deyip bekliyorum. madem gma, tcd'nin üçte biri kadar düşüyor veya çıkıyor, atıyorum yüz liralık gma almaktansa 33 liralık tcd alıp kalan 66 liramı da daha farklı sıtratejiler için değerlendiririm diye düşünürüm şahsen. kesinlikle ytd.

Sayfa 719/1003 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •