Sayfa 719/735 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729 ... SonSon
Arama sonucu : 5878 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,127
     Alıntı Originally Posted by yak Yazıyı Oku
    İş bankasına şikayet dilekçesi verdim. Bankalar kendi menfeatlerine uygun hareket ediyorlar maalesef.
    Bende 801 likit fon var senelerdir,son 3 gündür getirisi yok,devamlı bankaya mesaj çektim cevap yok hep değerlendireceğiz dedi,bankaya gittim bana dedikleri şu borsa çok düşmüş ne ala dedim,bide şunu dediler %30 üstünden %9 oranına düşürmüşler,ta mına,mına hep bu ingilizin mokluğu,borsadanda bayağı satış yaptım güvenmediğim için, biraz fonlarlan beraber şimdi kara kara düşünüyorum

2.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Bende 801 likit fon var senelerdir,son 3 gündür getirisi yok,devamlı bankaya mesaj çektim cevap yok hep değerlendireceğiz dedi,bankaya gittim bana dedikleri şu borsa çok düşmüş ne ala dedim,bide şunu dediler %30 üstünden %9 oranına düşürmüşler,ta mına,mına hep bu ingilizin mokluğu,borsadanda bayağı satış yaptım güvenmediğim için, biraz fonlarlan beraber şimdi kara kara düşünüyorum
    PPF ler 2024 başından bugüne muazzam getiri yaptı.
    %78 TL bazlı, %38 USD bazlı getiri verdiler.
    Tıkanmaya başladık artık. Bu saatten sonra tek bir enstrüman yerine sepet yapmak gerekiyor.
    Gel de yap sepeti.
    Her türlü sepet önerisine açığım.
    3 gündür sharp analizinden, korelasonundan neye bakacağımı şaşırdım.

Şimdilik aklımda
    %40 özel sektör borçlanma
    %10 HSYF
    %10 değişken
    %40 serbest Doviz geçiyor.

Önerilere açığım.

3. Para piyasası fonlarında stabil getiri arayanlar için şuan, Dibs zorunluluğu olmayan katılım para piyasası fonları(örneğin Nsp, Hph) veya nitelikli yatırımcılar için serbest para piyasası fonları(Örneğin Ppj, Dcb, Zp8, Gkh) ön plana çıkıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Eğer nitelikli yatırımcı iseniz, Serbest PPF fona geçebilirsiniz. Serbest PPF fonlarda tahvil alma zorunluluğu yok.
    Üstadım tüm serbest fonlarda bu nitelik şartı aranıyor mu? Mesela Aktifbank'ın Serbest fonları var çok küçük tutarda aldırdı. Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir fon var mıdır?

Bende nlk vardi bir süredir adam gitmiş %30 dt koymuş icine satis verdim valorsuz NKL alicam bugun .

6. evet tüm serbest fonlarda aranıyor mevzuat gereği.

7. Elimde bir fona ait 3 farklı dönemde alınmış lotlar var.
    İstediğim dönemde aldığım fonu satmanın bir yolu var mı?
    Mesela 0 stopajlı olan değil 10 stoplajlı olan kısımdan satmak istiyorum.
    Yoksa genel kural ilk alının ilk satılır mı?

8.  Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Elimde bir fona ait 3 farklı dönemde alınmış lotlar var.
    İstediğim dönemde aldığım fonu satmanın bir yolu var mı?
    Mesela 0 stopajlı olan değil 10 stoplajlı olan kısımdan satmak istiyorum.
    Yoksa genel kural ilk alının ilk satılır mı?
    Fon satışlarında FIFO (First In First Out - ilk giren ilk çıkar) kuralı uygulanıyor.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 719/735 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •