Sayfa 72/543 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 4342 madde; 569 - 576 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

https://www.tradingview.com/x/twyc9QOP/

haftalık

dolar bazlı hedeflerim böyle.

ama daha fibo açısından daha toplama bölgesindeyiz.

tabi bence

https://www.tradingview.com/x/zkKJrcUE/

haftalık

dolar bazlı daha dipden çıkamamışız.

0.81 fibo seviyesi kırılır üzerinde kalırsak

bizim için yükseliş hareketi başlamış olacak

ve dolar bazlı yükseliş tirendine girmiş oluruz.

tabi bence.

bu ilk grafikti..

yanlışlıkla izlediğim başka sayfaya eklemişim.

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar bunu söylerken bir şey eklemeyi unuttum...malum yenilenebilir enerjinin her dalında iddialı olacak kocaer....ilk etapta jes yatırımı ile işe başlayacak...jeotermik santrallerinin kurulurken bir çoğunun yanında tarım arazisi de olur...termal su ile seracılık da yapılabiliyor...buda önemli bir beklentidir...geçen günlerde alarkonun jeotermal seracılık işine gireceği haberleri çıkınca alarko tavanlar yaptı... işte bu beklenti bizde de olabilir (henüz şirketten sorarak teyit edemedik)

jeotermal sahasında çıkacak mineralli su ile de soda üretilme ihtimali yüksektir...bunun da ciddi bir ticari değeri var...

yani kocaer hem enerji işine giriyor hem de dolaylı yönden gıda ve tarım işi de beraberinde gelebilir...şu anda sadece gelebilir diyorum çünkü henüz tam anlamı ile netlik oluşmadı...
    Uzun süredir siteye girmiyordum. Halka arzına katılmadığım ama sonradan dahil olduğum bir hisse bu. Portfoyümün %50'si burada. Çok trade ettirdiği için maliyetlerim iyi ama, yine de %100 kazanmaktan uzaktayız, çünkü tarihi zirvelerin hala %20 altındayız, enflasyonu saymıyorum bile.

Sayın Keko'nun bu mesajını görünce yazmak istedim. Tam olarak söylediğiniz yöne doğru gitmeyi değerlendirecektir şirket. Alarko Saraköy'de, Kocaer de Aydın-Denizli sınırının Aydın tarafında bizimki JES işine giriyor. Gıda-tarım şaşmaz istikamet olacaktır.

Ama şunu belirtmekte fayda var, JES işi zaman alacaktır. 2025'ten önce buradan bir şey beklememek gerektiğini düşünüyorum.

Biz önce 2023 12 aylığı görelim, 2024 her halükarda ana faaliyet alanındaki katma değer ürün çeşitliliği ile çok iyi gidecektir.
    Yıl sonu 15 milyar ciro, 3 net kar bekleyelim bakalım ne olacak.

Bu arada kcaer'in halka arzına katılmama sebebim 2022'de hep brlsm'de olmamdan kaynaklıydı. İyi de kazandık ama maalesef seçim öncesi yandaş firma riskine girmemk için bir çıktık sonra arkadan bakakaldık, kocaer de maalesef istediğimiz performansı henüz sağlayamadı.
    Son düzenleme : cirolix; 20-08-2023 saat: 17:39.

4. KKM işi nasıl etkiler diyenler için:

1) Kısa vadede; tahtanın sahibi olan veya olmak isteyen bize negatif bir hava yaratabilir.
    2) Fırtına dindiğinde; (aslında aslolan durum) fiyatlama şuna endeksli olacaktır. KKM'den ayrılan dövize giderse, döviz artarsa, Kcaer'e dövizin artışı mı yarar, artmaması mı? (bunun cevabı, döviz yükümlülüğün mü fazla, döviz gelirin mi fazla sorusunun cevabıdır)
    3) KKM isi faizleri arttırırsa, bunun etkisi ne olur? Nakit akış problemimiz yok dedi GM, oradan gol yenmez gibi..

5. İyi yönetilen, iyi bir firma. Sektöründen dolayı uçarı hareketler beklemesek de belli oranlarda hep varız.

Esen kalın

6.  Alıntı Originally Posted by cirolix Yazıyı Oku
    KKM işi nasıl etkiler diyenler için:

1) Kısa vadede; tahtanın sahibi olan veya olmak isteyen bize negatif bir hava yaratabilir.
    2) Fırtına dindiğinde; (aslında aslolan durum) fiyatlama şuna endeksli olacaktır. KKM'den ayrılan dövize giderse, döviz artarsa, Kcaer'e dövizin artışı mı yarar, artmaması mı? (bunun cevabı, döviz yükümlülüğün mü fazla, döviz gelirin mi fazla sorusunun cevabıdır)
    3) KKM isi faizleri arttırırsa, bunun etkisi ne olur? Nakit akış problemimiz yok dedi GM, oradan gol yenmez gibi..
    bence borsanın rekorlar kırdığı bir ortamda kkm den çıkacak paraların önemli bir kısmı borsaya gelir....döviz yönünden zengin, ihracatı yüksek ve yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile önünü aydınlatmış bir kocaerin talep görmesini bekliyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Ben EGEGÜB lerin birazını satıp burdan toplamayı düşünüyorum.
    İnşallah doğru yapıyorumdur.
    Ytd.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Aman tahtaci vazgectim almaya.
    Hemen yukarı çektin.[emoji23]

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by seyis Yazıyı Oku
    İyi yönetilen, iyi bir firma. Sektöründen dolayı uçarı hareketler beklemesek de belli oranlarda hep varız.

Esen kalın
    kocaer sektöründen pozitif ayrışıyor..çünkü gerçekte kar marjı düşük ve sadece ara malı üreten demir çelik sektöründen faaliyet olarak da ayrışmış bir kocaer var karşımızda...kocaer çeliği işleyerek nihai ürüne çeviriyor..bu ürünün katma değeri yüksektir ..ihracat bağlantıları kuvvetli...cirosunun %70 i ihracattan geliyor..yaptığı yatırımlar tamamlandığında neredeyse cirosunun tamamı kar marjı yüksek katma değeri yüksek ürünlerden gelecek...kocaer strateji büyüme alanı olarak kendine enerji özelikle de yenilenebilir enerji alanını seçti...

kısacası kocaer demir çelik sektöründen ayrışacak kar marjı yüksek bir sanayi şirketine, enerji şirketine ve belki de ileride tarım ve gıda şirketine evriliyor..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 72/543 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •