Aslında bence baya konservatif bir tahmin ama iyidir gene de))))))))
Aslında bence baya konservatif bir tahmin ama iyidir gene de))))))))
ABD tahvil faizleri yükseldikçe ve bitcoin furyası devam ettiği sürece ALTINDAN iyi bir performans beklemeyin derim . Altın fiyatlarındaki yükselişin sebebi tamamen dolar kurundaki artıştan kaynaklanıyor . Gerek yurtiçi / yurtdışı ekonomik ve siyasi belirsizliklerin olması gerekse ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle dolar kuru yükseleceği için para belli bir süre değerli metallerden kaçacaktır . Altın fiyatları üzerindeki baskı artmaya devam edecektir
. Dolar endeksindeki yükseliş devam ediyor ve şu an itibariyle 92,85 . Kısacası Altın ONS fiyatı en iyi ihtimalle 1700 $ olsa ve dolar kuru 10 TL oldu diyelim . Ona rağmen bile gram altın fiyatı 540 TL oluyor . ( Daha önce gördüğü zirve noktası )
ABD tahvil faizleri özellikle % 2 ' yi geçmesi halinde dünya borsalarında ciddi satışları beraberinde getirir . Buradan çıkan para Bitcoin ve Alt Coinlere gitmez bu saatten sonra ... Elon Musk macerası bitti de ondan . FED başkanı Powell yaptığı açıklamada BİTCOİN ' in çok spekülatif olduğunu ve digital para ile ilgili henüz ciddi bir çalışma yaptıklarını söylemesi BİTCOİN macerasını durdurdu şimdilik .
Faizlerin yükselmesi halinde borsa ve Bitcoin ' den çıkan paranın dolara gideceğini ve buna altın fiyatları üzerindeki baskının devam edeceğini düşünüyorum . Taaki faiz oranları eski seviyelere gelip Bitcoin macerası yara alana kadar ...
Kısacası gram altının bu yıl içinde görüp görebileceği en iyi fiyat bana göre 540 - 600 TL arası . % 10 da yanılma payı koydum .
Yatırım tavsiyesi değildir . Karar ve tercih sizindir .
Bu başlıkta altını tl kuru ile takip eden bir tek siz olabilirsiniz Sn. abc1980
Dolar endeksinin 93 ' e doğru koşması , ABD aşılarının erken tamamlanacak gibi olması , işsizlik başvurularının beklenenden daha aşağıda gelmesi dolara güç katıyor . Özellikle ABD tahvil faizleri yükseldikçe Altın ONS fiyatı üzerindeki baskı daha da artmaya devam edecektir . Gram altının en büyük şansı dolar kurundaki yükseliş ...
Iki şey arasında korelasyon varsa bu korelasyon iki yönlü çalışmalı.bitcoine giden para altından çıkan para değil bitcoinden çıkan parada altına akmaz.bu saçmalık yani altını ve bitcoin alternatif şeylermiş gibi göstermek aslında bilinçli bir oyun.simdi ben desem ki soğan fiyatları düşerse soğandan çıkan para bitcoin gider bu ne kadar anlamsizsa bitcoin altin korelasyonu da o kadar anlamsız.allahaskina ne alakaları var bu iki şeyin.sersesri paraysa sozkonusu olan bitcoinden çıkarsa gider borsada oynar.altina güvenen adamın zaten genelde bitcoinle alakası olmaz
Alakasız alakasız İki lafın arasına bitcoini sıkıştırmıyorlar mı, sinir oluyorum
Hele altınla kripto para arasında ilişki kurmalar
Gidin başka yerde reklamınızı yapın arkadaş
Ne kadar akıllı ve zeki olursanız olun piyasalarda öyle gelişmeler olur ki akıl , mantık sınırlarını zorladığı gibi iktisat kurallarını dahi hiçe sayan gelişmeler olur . Yatırımcı psikolojisi çok farklı değişkendir . Piyasalar her daim sizin sahip olduğunuz psikoloji ile hareket etmez . Eğer olsaydı her sene ya Miami ' de , ya Maldiv adalarında ya da Havai ' de tatil yapıyor olurdunuz .
Bitcoin almam satmam . Sevmem de . Daha önce de iki defa dile getirdim . Bitcoin ve alt Coin macerası devam ettiği sürece , ABD tahvil faizleri yükseldiği sürece Altın fiyatları üzerindeki baskı devam edecektir . Siz yatın kalkın da dolar kurundaki yükselişe dua edin . Gram altının en büyük avantajı dolar kurunun yükselmesidir . O da olmasa şu an 350 TL ' ye yolculuk başlardı büyük ihtimalle !
Kısacası ONS Altın 1730 $ üzerinde tutunmaya çalışıyor . Ama nafile ! ABD tahvil faizleri yükseldikçe Altın fiyatları üzerindeki baskı devam edecektir .
Bitcoin furyası Powell ' ın açıklaması ile şimdilik düştü .
Bekleyin görün derim . Tekrar söylüyorum . Gram altın fiyatları yükselse bile dolar kurundaki yükseliş nedeniyle olacaktır . İsteseniz de istemeseniz de Altındaki paranın bir kısmı Bitcoin ' e gidiyor .
Ben de fiziki altın topluyorum . 105 TL ' den itibaren ucuz pahalı demeden sürekli alıyorum . Diğer yarısı ise BES altın fonlarında ...
Yer İmleri