üstadım, sıkıntılı zamanlarda piskolojiyi yönetmek zor. sen bunu başarıyla hallediyorsun. aselsan benim sinir sistemime öyle bir asıldı ki, en ufak terslikte hemen moralim bozuluyor. artık aselsanın bulunduğu semtten dahi geçmek istemiyorum. ondan gelecek keramet Allah'tan gelsin diyorum. bu nefretimin borsadaki kâğıdına olduğunu da belirteyim. yoksa savunmamızın göz bebeği ayrı mesele.
üstatlar bu gün gönül rahatlığıyla kvb'ye geçilir mi? o cephede durumlar nasıl sormaz ve bakmaz olduk. bayağıdır zpk'da duruyorum ama dün bir hareketlenme olmuş gibi. bu gün ne yapsak likitleri?
2012'den bu yıl başına kadar ilk ve tek hisse olarak aselsana devam ettim. maaşı alınca gram altın alır gibi aşağıdan yukarıdan, nereden denk geldiyse alıp biriktirdim. çünkü kayıtsız şartsız iyi kazandırıyordu. ta ki 2017'deki 15 kasım facihasına kadar. sonrasında eski yılları da düşünerek nasıl olsa 30 altına inmez diyerek gayet rahat şekilde yoluma devam ettim. halka arz muhabbetlerinden sonra da yıkımı yaşadım. o dönem en azından 30'a stop koyup aşağı kırılırken verebilseydim kurtulmuştum ama kısmet değilmiş. Allah'tan 30 üzeri maliyetim olmamıştı, zaten bir ayda 27'den 47'ye uçmuştu. önceki yıllardan toplamamış olsaydım bu mereti, kesin batıp ocağıma incir ağacı dikmiştim, ben asıl bu duruma şükrettim. kârdan zarar ettik, zamanında da iyi kazandık Allah bereket versin. sonuçta yıl başında 24'lerden hepsini satıp hisse olayına tövbe ettim. 4 ay kadar önce ziraatten hesap açtırırken de borsa hesabı açmayın, sadece fonlara açık olsun yatırım hesabım dedim. 40 üzeri satabileceğim hisseyi bir yıldan fazla bir süre bekledikten sonra 24'lerden satmak, bir daha her ne olursa olsun hisseye girmeme kararı verdirdi. bi aralar buralarda da tartıştık ya fon mu hisse mi diye. benim ilâcım fondu ve yavaş yavaş kendime geldim çok şükür. bunları biraz uzun yazdım. çünkü buradan çok şey öğrendim. burada emeği olan tüm dostlara Rabb'im her iki cihanda da güzelliklerin en iyisini versin. bunu bütün kalbimle diliyorum. bol kazançlar.
Yer İmleri