Sayfa 732/1003 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,849 - 5,856 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yok hocam stopajsız.
    Zaten belirtmissiniz , ben fark etmedim, kusura bakmayın

TPF fonu geçtiğimiz ay bir günde yüzde 13,2 düşüş yapmış, araştırırken farkettim. bu ancak bonosonu bulundurduğu bir şirket batınca falan olmalı. anlayamadım?

3.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    TPF fonu geçtiğimiz ay bir günde yüzde 13,2 düşüş yapmış, araştırırken farkettim. bu ancak bonosonu bulundurduğu bir şirket batınca falan olmalı. anlayamadım?
    Bir arkadaş da benzer şeyi geçmişteki sub hareketleri için sormuştu bana mesajdan. Bir günde %20 eksileri falan vardı. ( 5 yıllık grafite görülebilir ) O da ost agırlıklı idi. Ben muhtemelen tefaşın grafiğinde hata falan vardır dedim. Ancak kuruma sorduğunda evet bazı kurumların bonosu ödenmedi denmiş. Bu da öyle muhtemelen.
    Ancak benim kafama takılan şu, bu fonlar neredeyse 25-30 öst taşıyorlar. Sırf öst de değiller, reposu mevduatı. Yani en maksimum pratikte bir kurumun bonosunu %2 civarında taşıyor, bir günde bu kadar %10-15 gibi büyük düşüşler nasıl oluyor, aynı günde 2-3 firma mı temerrüde düşüyor, o kısmında soru işaretlerim var.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir arkadaş da benzer şeyi geçmişteki sub hareketleri için sormuştu bana mesajdan. Bir günde %20 eksileri falan vardı. ( 5 yıllık grafite görülebilir ) O da ost agırlıklı idi. Ben muhtemelen tefaşın grafiğinde hata falan vardır dedim. Ancak kuruma sorduğunda evet bazı kurumların bonosu ödenmedi denmiş. Bu da öyle muhtemelen.
    Ancak benim kafama takılan şu, bu fonlar neredeyse 25-30 öst taşıyorlar. Sırf öst de değiller, reposu mevduatı. Yani en maksimum pratikte bir kurumun bonosunu %2 civarında taşıyor, bir günde bu kadar %10-15 gibi büyük düşüşler nasıl oluyor, aynı günde 2-3 firma mı temerrüde düşüyor, o kısmında soru işaretlerim var.
    sub fonunuda ben sormuştum. bunlar kafama takılıyor sırf öst değilsiniz, birden fazla şirketlerin öst leri var nasıl olurda bu kadar düşüş yansıtırsınız. 100k bu fonda olsa 13.140 tl bir günde kayıp.

5. Merhaba arkadaşlar,
    GMA fonu alım için dikkatimi çekiyor, fon hakkında olumlu veya olumsuz yorum yapacak arkadaşlar varmıdır?

6.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    sub fonunuda ben sormuştum. bunlar kafama takılıyor sırf öst değilsiniz, birden fazla şirketlerin öst leri var nasıl olurda bu kadar düşüş yansıtırsınız. 100k bu fonda olsa 13.140 tl bir günde kayıp.
    Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Ödenmeyen öst de pyş nin yatırımcısına karşı sorumluluğu yok mu? Yani bu tutar tamamen buhar olmuş gibi fon fiyatına yansıtılıyor. Ama ödeyemeyen firmaya yaptırım yok mu? Yasal takip vb. Yani bunları pyş yapıp bu parayı tazmin ederse tekrar fiyata yansıtacak mı? Bir sürü bilinmezlik oluştu kafamda.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. Ben şahsen uzun zamandır taşıyorum ve dengeli bir fon olduğunu söyleyebilirim. Yüklü miktarda girmemek şartıyla parça parça alınabilir. Bir anda yüklü bir miktarda alış yapmanız ciddi kar bırakabileceği gibi ciddi zarar da bırakabilir.

8. Bir arada temerrüde düşen tahvillerle ilgili şöyle bir haber vardı;

01.08.2019 - SPK, Azimut Portföy Yönetimi ve Qinvest Portföy Yönetimi şirketlerine para cezası kesti
    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yürütülen incelemeler sonucunda iki portföy yönetimi şirketine para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kararlarla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, temerrüde uğramış tahvillerin, temerrüt tarihinden sonra, şirket tarafından yönetilen fonlar arasında aktarılması suretiyle; portföylerden biri veya birden fazlası lehine, diğerleri aleyhine sonuç verebilecek işlemlerde bulunduğu belirlenen Azimut Portföy Yönetimi'ne 30 bin 961 lira, Qinvest Portföy Yönetimi'ne ise 26 bin 49 lira idari para cezası kesildi.

https://www.borsagundem.com/haber/ik...e-ceza/1425475

Sayfa 732/1003 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •