Originally Posted by
Nida
Ben de onu diyorum. Borsa yukarı giderken neden performansı yüksek bir fon tercih edilmesin? Borsa düştü diyelim ki; sadece ilk düşüş günü VIOP bir tampon görevi görür ama herkes borsada düşüşün devamını düşünürken VIOP fonu kurtarır mı yoksa ertesi gün o da diğer fonlara eşlik ederek düşmeyecek midir? İlk düşüş anında sadece bir miktar yavaşlatır ama zaten kendisinden yüksek gelir elde etmiş olanlar da daha fazla düşüşle en fazla aynı noktaya gelirler. Borsa düştüğünde diğerleri düşecek IJA %50 hisse oranıyla düşmeyecek mi? Daha fazla düşeceği düşünülen Borsa'da short yönünde açılacak VIOP + yönde bir etki mi yaratacak?
o anda % 50 hissede kalacakları ne malum ? ya hisse oranlarını da azaltırlarsa... yaşamadan da bilinmez.ne kadar şu olursa bunu yaparız falan diye fön yöneticileri düşünse hazırlık da yapsalar o an geldiğinde , ancak deneyimleyerek öğrenecekler.
Rahmetli Aynştayın ile çok iyi dosttuk bir zamanlar amerikada princeton , new jersey yılları zamanında... vay be seneler ne çabuk geçmiş.. ( once upon a time in america ) ... neyse , bi gün piyasalarla ilgili Aynştayınla felsefi bir sohbetteyken , böyle durdu bi an , yüzüme uzun uzun bakıp , ya Hamza senin iyi bir oyuncu spekülatör olmandaki temel sebep , hayatının her alanında bilmek istediğin herhangi bir konuyu deneyimleyerek sonuca ulaştırman demişti. Sonra düşündüm hakkaten haklıydı.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri