kavala konusunu yazarken bir şeyi unuttuğumu fark ettim.
Konu hakkında soran ve yazan kişi, hukuk kurallarını ona uygulamak gerekir demişti. Ben adamı kıtır kıtır keserim diye bişeyler yazmıştım.
2 konuya açıklık getireyim. Birincisi kavala'yı Gezi Parkı olaylarından dolayı kıtır kesmem. Yaptığı işleri biraz incelediğimi yazmıştım, adam doğuyu bölme çalışmaları yapıyor. Bunun için oradaki halkı ayaklandırmaya çalıştığı açık. Bu sebeple kıtır kıtır keserim. kavala daha öncede en az 2 kere yazdığım gibi direk abd nin adamlarından biri ve o tür adamlardan ülkemizde ve dünya ülkelerinde siyasetçisi, iş adamı, mafyası, medyası, sanatçısı binlerce, on binlerce, yüzbinlerce var.
İkinci husus, kötü olarak gördüklerimize de hukuk kuralları uygulanmalı. Teoride bu kesinlikle bence de doğru. Ancak hiç bir ülke vatan hainlerini, normal bir hırsızmış gibi cezalandırmaz. Onlara özel kurallar uygulanır çünki sokaktaki hırsız-katil yaptığı eylemle 1 kişiye ve belki bir kaç aileye zarar verirken, vatan hainleri tüm ülke insanlarına ve onların gelecek nesillerine kalıcı zarar verirler.
Hukuk kurallarını almaya çalıştığımız batı ülkeleri bile vatan hainlerine ayrı kurallar uygular ama dünyaya pazarlarken eşit davranıyoröuş gibi pazarlar. Bunların detayına girmeyeyim uzun hikaye. Zaten parça parça batı ülkelerinin yediği haltları yazmıştım. ŞU AN BİLE NATO, KENDİ ADAMLARI DİYE FETÖCÜLERİ KORUYOR KOLLUYOR. Bir kısmı almanyada, bir kısmı yunanistan, ingiltere ve abd de. başka batı ülkelerindede vardır. Örnek aldığımız batı kültürü, özne vatan olunca gözü hiçbir şeyi görmüyor. Hukuk karanlık odaya kilitleniyor.
Doğrusu bumu.? Detay düşünmedim. Tek emin olduğum, sıradan suçlu ile vatana ihaneti aynı tutamazsın. ya batı gibi gizlice guantanamoya götürür her türlü işkenceyi yaparsın, yada onlar için özel hukuk kanunları çıkarır ve uygularsın. Çıkarmak başka uygulamak başka. Bizdeki kanunlar uygulansa, TV lerde gördüğünüz o saygın sanılan insanların %90 ı hapislerde sürünürdü.
Onlarada yine hukuk kuralları uygulanmalı ancak vatan hainleri için ayrı kurallar belirlenmeli. teoride buda doğru. Doğru olmayan yine insan. Bizim hukuk kurallarını kim yazdı.? Mesele burada.
Misafir geldi, ara vereyim
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri