Bu TPF'inin %13 düştüğü gün için biraz kurcalayınca, dağılımının da %70 küsürü özel sektör bonosu bile değil, devlet tahvili cok enteresan gerçekten. Tabi belki de sonradan bu hale gelmiştir içeriği.
Edit : şimdi çözdüm, arkadaş 13 deyince ben de onu baz alıp konuştum oradaki eksi 13 değil 1,3
Tek bono temerrüde düşerse normal bir götürü o anlamda.
Sn. harunlu o oran 13 değil 1.3 olacak.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Doğrudan kesinleşen zarar olmayabilir karşılık ayırma durumu da olabilir. KAP raporlarında bunu belirtiyorlar. Portföy şirketine sebebini sormadan yargi belirtmek haksızlık olur.
Tacirler Yatırım'dan fonun yöneticisi Engin Bey ile konuştum. TPF fonu daha önce özel sektör borçlanma fonu iken izahname değişikliği ile devlet tahvili de alabilir, belli bir oranın üstünde hisseyi de alabilir hale getirilmiş.
Bu süreçte fon satışı durdurulup pay sahiplerinden fon geri alımı ( yatırımcı açısından fon satışı yani ) açık kalmış.
Ancak değişen fon ile birlikte çıkışlar arttığından, bunu karşılamak için ellerindeki özel sektör bonolarını likidite etmek zorunda kalmışlar. östlerin ikinci el piyasasının derinliği olmadığı için dezavantajlı ve kötü fiyatlı likidasyon yapılmış mecburen.
Herhangi bir bono temerrüdü durumu olmamış.
Bu eksiyi yaratan durum bu imiş.
Topiğin bilgisine.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri