Sayfa 734/1003 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Gma'nın şöyle bir avantajı var, diğerlerine nazarak günlük portföylerine baktığımda azaltıp artırmayı çok daha fazla yapıyor. Bende suc var. hisse oranı/getiri anlamında baktığımda şimdilik oldukça verimli.
    Ama orta risklilerde opb'ye de bakın derim ben.
    OPB'nin valörü de 1 gün bu da ekstra avantajı haklısın üstad ama perşembe günkü satışta en çok düşen orta risklilerden biri olmuş opb. O yüzden bir soğudum sanki.

2.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    IPB'de yanlışınız olmasın Hocam? %74 hissede görünüyor.
    Tefasta öyle gözüküyor ama portföyl dağılım raporunda farklı.

3.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    HSA hisse ağırlıklı, GMA'da istediği varlığı seçebilir.İçinde 2-3% GBC de var.Düşüşlerde daha dayanıklı.Ben GMA dan çokmemnunum.HSA yerine %60 OPH+NNF %40 OSD yap stopajın 0 olur.Hsa almak çok mantıklı gelmez bana o nedenle.O ne kadar türev kullanırsa hisse fonlar da kullanır.Azaltlmayı da yapar.

Ben OPB+GMA fonlarını çok riskli varlıklar olarak görmüyorum.döviz+hisse+faiz ilişkisi ile riskleri kısıtlıyorlar.Çok da iyi gidiyorlar.

Bende GMA+OPB düşük-orta risk olarak (PPF yerine) var.FID/HSA yerine de %60 hisse+%40 osd YAPTIM, STOPAJDAN KURTULMAK İÇİN.

YTD.
    hsyf'lerin hepsini sattım bir süre izlemede kalıcam. o izleme süresince alacak fon arıyorum OPB+GMA bana da en makul gözüken seçenek şu anda. Teşekkür ederim.

4. Bu TPF'inin %13 düştüğü gün için biraz kurcalayınca, dağılımının da %70 küsürü özel sektör bonosu bile değil, devlet tahvili cok enteresan gerçekten. Tabi belki de sonradan bu hale gelmiştir içeriği.

Edit : şimdi çözdüm, arkadaş 13 deyince ben de onu baz alıp konuştum oradaki eksi 13 değil 1,3
    Tek bono temerrüde düşerse normal bir götürü o anlamda.

Sn. harunlu o oran 13 değil 1.3 olacak.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu TPF'inin %13 düştüğü gün için biraz kurcalayınca, dağılımının da %70 küsürü özel sektör bonosu bile değil, devlet tahvili cok enteresan gerçekten. Tabi belki de sonradan bu hale gelmiştir içeriği.

Edit : şimdi çözdüm, arkadaş 13 deyince ben de onu baz alıp konuştum oradaki eksi 13 değil 1,3

Teşekkürler Hocam,
    Şimdi taşlar yerine oturdu.

6. Doğrudan kesinleşen zarar olmayabilir karşılık ayırma durumu da olabilir. KAP raporlarında bunu belirtiyorlar. Portföy şirketine sebebini sormadan yargi belirtmek haksızlık olur.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu TPF'inin %13 düştüğü gün için biraz kurcalayınca, dağılımının da %70 küsürü özel sektör bonosu bile değil, devlet tahvili cok enteresan gerçekten. Tabi belki de sonradan bu hale gelmiştir içeriği.

1.3 içimi rahatlattı ama geçmişte sub'un %20 düşüşleri halen soru işareti olarak aklımın bir kenarında duruyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Tacirler Yatırım'dan fonun yöneticisi Engin Bey ile konuştum. TPF fonu daha önce özel sektör borçlanma fonu iken izahname değişikliği ile devlet tahvili de alabilir, belli bir oranın üstünde hisseyi de alabilir hale getirilmiş.
    Bu süreçte fon satışı durdurulup pay sahiplerinden fon geri alımı ( yatırımcı açısından fon satışı yani ) açık kalmış.
    Ancak değişen fon ile birlikte çıkışlar arttığından, bunu karşılamak için ellerindeki özel sektör bonolarını likidite etmek zorunda kalmışlar. östlerin ikinci el piyasasının derinliği olmadığı için dezavantajlı ve kötü fiyatlı likidasyon yapılmış mecburen.
    Herhangi bir bono temerrüdü durumu olmamış.
    Bu eksiyi yaratan durum bu imiş.
    Topiğin bilgisine.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 734/1003 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •