Sayfa 733/1003 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Özel Sektör Tahvilleri bu kadar riskli ise fonlarının getirisi çok düşük kalıyor.
    Bence değmez.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben de bugün itibarı ile eibden çıkış yaptım stopaj dezavantajı çok fazla. Elindeki hisse oranı da minumumda artık. Onun yerine osd koydum, en azından günlüğü daha stabil ve stopajsız.
    Stopaj dezavantajı değişkenleri vurdu. Eib içeriğinde Eıd ve Elz hisse fonları var son dağılım raporunda yaklaşık %5-6. Eid, Elz ve KIS'in işlem hacminin önemli kısmı, Eib ve Eic'den geliyor sanırım. Elz içeriğinde de Ekf var. Fon içinde fon.

Eib'in toplamda da %18/20 yatırım fonu. Kısmi fon sepeti fonu gibi, kısmi de kira sertifikası/bono ağırlık olmuş .

3. Orta riskli değişkenler içerisinde GMA ve HSA arasında çok pis kaldım HSA %60 hisse senedi taşıyormuş son raporda. GMA %38 idi galiba. GMA daha sakin gibi sanki. Öte yandan IPB de %38 gibi hisse senedine düşmüş o da göz kırpıyor. Garantici yanım hiç düşünme SUC al geç diyor :D

Görüşü olan var mı?

4.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Orta riskli değişkenler içerisinde GMA ve HSA arasında çok pis kaldım HSA %60 hisse senedi taşıyormuş son raporda. GMA %38 idi galiba. GMA daha sakin gibi sanki. Öte yandan IPB de %38 gibi hisse senedine düşmüş o da göz kırpıyor. Garantici yanım hiç düşünme SUC al geç diyor :D

Görüşü olan var mı?
    Gma'nın şöyle bir avantajı var, diğerlerine nazarak günlük portföylerine baktığımda azaltıp artırmayı çok daha fazla yapıyor. Bende suc var. hisse oranı/getiri anlamında baktığımda şimdilik oldukça verimli.
    Ama orta risklilerde opb'ye de bakın derim ben.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Orta riskli değişkenler içerisinde GMA ve HSA arasında çok pis kaldım HSA %60 hisse senedi taşıyormuş son raporda. GMA %38 idi galiba. GMA daha sakin gibi sanki. Öte yandan IPB de %38 gibi hisse senedine düşmüş o da göz kırpıyor. Garantici yanım hiç düşünme SUC al geç diyor :D

Görüşü olan var mı?
    IPB'de yanlışınız olmasın Hocam? %74 hissede görünüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku

Görüşü olan var mı?
    HSA hisse ağırlıklı, GMA'da istediği varlığı seçebilir.İçinde 2-3% GBC de var.Düşüşlerde daha dayanıklı.Ben GMA dan çokmemnunum.HSA yerine %60 OPH+NNF %40 OSD yap stopajın 0 olur.Hsa almak çok mantıklı gelmez bana o nedenle.O ne kadar türev kullanırsa hisse fonlar da kullanır.Azaltlmayı da yapar.

Ben OPB+GMA fonlarını çok riskli varlıklar olarak görmüyorum.döviz+hisse+faiz ilişkisi ile riskleri kısıtlıyorlar.Çok da iyi gidiyorlar.

Bende GMA+OPB düşük-orta risk olarak (PPF yerine) var.FID/HSA yerine de %60 hisse+%40 osd YAPTIM, STOPAJDAN KURTULMAK İÇİN.

YTD.

7.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    IPB'de yanlışınız olmasın Hocam? %74 hissede görünüyor.
    IPB çok türev kullanıyor, gerçekte o kadar yok herhalde.Çok ilginç bir şey var, insan fon sever mi ya, ben bu İstanbul Portföy ile Tacirler fonlarını sevmiyorum.Ama TKF ve IPB var bende bu arada.IPB son zamanlarda dikkat çekiyor.

8. Sorun şu ki, borsa uçarken bile gitmemiş ama düşerken içinde o var bu var diye yorum yapılıyor. Bizzat qinvest arayıp merak ediyorum dedim izah edemediler. GMA ve KTM izleme listemde. En azından öngörülebilir davranışları var
    Piyasaya göre davranıp daha az volatilite yaşıyorlar.
     Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Stopaj dezavantajı değişkenleri vurdu. Eib içeriğinde Eıd ve Elz hisse fonları var son dağılım raporunda yaklaşık %5-6. Eid, Elz ve KIS'in işlem hacminin önemli kısmı, Eib ve Eic'den geliyor sanırım. Elz içeriğinde de Ekf var. Fon içinde fon.

Eib'in toplamda da %18/20 yatırım fonu. Kısmi fon sepeti fonu gibi, kısmi de kira sertifikası/bono ağırlık olmuş .
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 733/1003 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •