Sayfa 734/997 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: Viop XXXIII

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bir zamanların endeks ağırlıkları..

Heeheheeyy bir zamanlar endeks e bile bakmaz GARAN-ISC tahtasını açardık orası tamam sa endeks de tamam dı..
    Şimdi onun yerini EREGL BİMAS aldı..Yabancının yerini de katar-badem.

Ama yabancı daha verilere göre alır satardı..
    Misal ekonomi kötüye gidiyorsa bu işin bilgilileri satış beklerler ve hakkaten de ağır satış yerdi..
    Bilgi ile iş yapan iyi kötü para yapardı..
    Şimdi tam kumar..
    ek olarak robot ve algo faktörü var.. eskiden sineğin yağını bir kere çıkartıyorlarsa (düşüş, yükseliiş, yatay) şimdi gerekirse 10 kere çıkartırlar..yabancı veya yerli kurumsal oyuncular.. hepsi altyapı olarak donanımlı bu konuda..

diğer yandan endeks ağırlıkları mucize bir konu değil : hisse piyasa değeri ve halka açıklık oranının fonksiyonu..

eskiden bankalar ağırlıktaydı, şimdi depar yapıp yükselseler bile eski günler zor.. sanayi şirketleri enflasyonist ortamda ve ciddi yatırımlar ile (yıllar içinde) daha hızlı değerlendiler..endeks30 da bazı aşırı değerlenmiş sanayi şirketleri var (kozalaklar sasa vb) ama istisnalar kaideyi bozmaz, genel oalrak sanayi şirketleri son yıllarda daha iyi gidiyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Tamamını devammi noktası benim için pazartesi rengini belli eder şimdi çakallık diz boyu değil adam boyunu geçtiği için iki kere sağlama yapmak gerekiyor hafta sonu var daha Benjamin ürkütüyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    1504 kırıldı diye 1502 ve altında agresif shortladım...neredeyse diplerden..

sonra baktım: ağalar oturmuş soytarıya iş yaptırıyorlar...üst kademelerde zararla stopladım..

derken....az kalsın kolu kaptırıyordum.Neyse komisyon -800 çıkarırsak(9 mil. hacim)...az bir şey kalır...
    (çok enteresan olduğu için yayımlıyorum..zaten karda az)

vob da komisyon oranı çok önemlidir..yoksa manevra yapamayız..poz.da ısrar edilir ve zarar kaçınılmaz olur.

4. Elde ne var
    usd yeni zirve yaptı biraz geri geldi
    borsa ve vadeli
    bu hafta yeni dıp yapmadı
    ve artıda
    şekil longdan yana

fakat soru işaretleri de var
    son 3 günlük hareketler ve aps durumu sanki aşağı gitmesi lazım
    ama gidemedi
    dün çok ciddi yabancı satışı oldu
    oda aşağıyo işaret ediyordu
    ama olmadı

pazartesi hisse vadelilerin sonu
    aps rekorda
    ne yöne gidecek ise
    kapanış ona göre olmalı

5. fiyatin kendisi longdan yana
    fakat bu fiyati oluşturanlarda problem var
    Bakalım iki hisse ile nereye kadar

6. Doların bu yükselişinden ihracat ağırlıklı kasası döviz dolu şirketlerin hangileri iyi faydalanır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    APS rekor...bu bir tarafa 1-2 ay içinde kanımca 20.000 puan demek...ama yön???????

Eğer global borsalar düzeltmeye girerse yön zaten belli olur..

Ama global düzeltme olmazsa: bıst zaten çok ucuz ve garantide de net yab. alışı var derse...

şu bir gerçek son günlerde bizi ayakta tutan tek olay GLOBALİN İYİMSERLİĞİDİR.

NEYSE BENDEN BU HAFTALIK BU KADAR..

8. Cool

Nissan, japonya'da çin batarya üreticisi ile batarya fabrikaları kurmayı planlıyor, ortak girişim projesine 200 myr yenden fazla yatırım yapılacak -nikkei

uyan türkiyem uyan bmw bilmem kaç milyar dolar elektrikli arabalara para ayırdı.atatürk bugün hayatta olsaydı istikbal göklerdedir sözüne ilaveten istikbal göklerde ve elektrikli arabalarda derdi.teknoloji ilerliyor elektrikli otobüsler , traktörler hatta büyük güç gerektiren iş makinaları bile elektrikli olmaya başladı el çantası büyüklüğünde taşınabilir şarj edilebilir bataryalar piller artık bu teknolojinin çekirdeği.nur içinde yatsın michael faraday elektrik motorunu icat etmiş geriye ne kalıyor tak fişi bitir işi türkiye elektrik motoru konusunda da şarj edilebilir batarya veya lion piller konusunda yeterli teknolojiye sahip , japonlardan bilmem çinlilerden amerikalılardan eksiğimiz yok fazlamız var çok şükür.yazımı ulu önder atatürkün altın harflerle yazılmış sözleriyle bitirmek istiyorum ''türk milleti zekidir türk milleti çalışkandır''.çünkü sahip olmak istediğin kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

Sayfa 734/997 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •