Sayfa 736/998 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 5,881 - 5,888 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://x.com/i/status/1850700452805136479

Düşünsenize bir an Ali Koç un CB seçiminde benzer bir video yapıp AKP ye karşı yayınladığını...

Koç şirketlerine ne olur?

Güler Sabancı bunu iyi biliyor ki her daim yağcılığı iyi başarıyor.
    Aslan, Kurt ve Tilki Masalı

Günlerden bir gün, aslan, kurt ve tilki arkadaş olmuşlar, ortak akıl ile avlanmaya karar vermişler. Günün sonunda, bir öküz, bir keçi ve bir de tavşan avlayan kafadarlar avlarını bir mağaraya getirmişler. Aslan kurda dönerek "Hadi bakalım!" demiş. "Şu hayvanları paylaştır da karnımızı doyuralım." Kurt ezile büzüle: "Ey büyük sultanım." Demiş. "Şu öküzü siz buyurun, keçi benim, tavşanda tilki kardeşin olsun."

Aslan birden çok kükremiş. Ve "Bre küstah!" demiş. "Sen kim oluyorsun? Bu nasıl adalet?" Sonra da bir pençe darbesiyle kurdu yere sermiş. Bu kez tilkiye dönüp "Öyle aval aval bakma da paylaştır şu avları bakalım."

Tilki "Pay etmek haddim değil ama madem emir buyurdunuz söyleyeyim. Tavşan sabah kahvaltınız, öküz öğle yemeğiniz olur. Keçiyi de akşam yersiniz."

Aslan bu paylaştırmadan çok hoşlanmış ve tilkiye, bu kadar adil bir paylaştırmayı nereden öğrendiğini sormuş. Tilki de: "Yüce efendim!" demiş. "Şu haddini bilmez kurdun halinden öğrendim."

Teori, zeki ve kuvvetli olanın değil, ortama ayak uyduranın soyunun devam edeceğini söyler.
    Son düzenleme : izmirli_hoca; 30-10-2024 saat: 12:55. Sebep: imla

2.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Aslan, Kurt ve Tilki Masalı

Günlerden bir gün, aslan, kurt ve tilki arkadaş olmuşlar, ortak akıl ile avlanmaya karar vermişler. Günün sonunda, bir öküz, bir keçi ve bir de tavşan avlayan kafadarlar avlarını bir mağaraya getirmişler. Aslan kurda dönerek "Hadi bakalım!" demiş. "Şu hayvanları paylaştır da karnımızı doyuralım." Kurt ezile büzüle: "Ey büyük sultanım." Demiş. "Şu öküzü siz buyurun, keçi benim, tavşanda tilki kardeşin olsun."

Aslan birden çok kükremiş. Ve "Bre küstah!" demiş. "Sen kim oluyorsun? Bu nasıl adalet?" Sonra da bir pençe darbesiyle kurdu yere sermiş. Bu kez tilkiye dönüp "Öyle aval aval bakma da paylaştır şu avları bakalım."

Tilki "Pay etmek haddim değil ama madem emir buyurdunuz söyleyeyim. Tavşan sabah kahvaltınız, öküz öğle yemeğiniz olur. Keçiyi de akşam yersiniz."

Aslan bu paylaştırmadan çok hoşlanmış ve tilkiye, bu kadar adil bir paylaştırmayı nereden öğrendiğini sormuş. Tilki de: "Yüce efendim!" demiş. "Şu haddini bilmez kurdun halinden öğrendim."

Teori, zeki ve kuvvetli olanın değil, ortama ayak uyduranın soyunun devam edeceğini söyler.
    Hocam bu hikayeden hareketle bizim ulusun soyu devam mi ediyor.

Nufusun %80 ac, her gunleri olumden beter.

3. PKK terorunun basladigi 1984 yilindan itibaren onbinlerce sehit verdik.

Eger bu alcaklarin hedefi bu ulusu aclik sinirinin altina dusurmek idiyse, gelinen durum, onlarin hayallerinin bile cok fevkinde.

Ustelik akli eren herkes de bu ulusa PKK vahsetinden daha buyuk kotuluk edenin kim oldugunu iyi biliyor.

4. Turk insani hala anlamiyor

Biz PKK ile savasmiyoruz biz Amerika ile savasiyoruz. Iki tarafinda kazanmasi mumkun degil.

Ama bizim hic degil. Turkiye sinirlari icinde sayisi 40 tan fazla ABD-NATO ussu varken ve onlarin dinleme cihazlari ve Allah bilir daha neleri varken neyi nasil nerede savasiyorsun? Hatta bu 40 ussun buraya haritasinida atmistim eskiden kimisi doguyada cok yakin.

Hicbir zaman bitmeyecek bir catisma bu. Ne zaman BOP tamamlanir o zaman biter. Adim adim yavas yavas.

Amerikalinin isi her zaman yavas adim adim disiplinli ve hedef odaklidir. Her hareket onceden hesaplanmistir. Birde tabi Turkiye gibi vatan haini bol ulkeyi buldular isleri daha kolay.

6. Onu PKk ile açılım yapanlara anlat , hala bunların özgürlük verilirse falan mücadeleden vaz geçebileceğini düşünüyorlar, halbuki herkeş bilir ki kuruluşundan bugüne var olma sebebi Ameriga dır.

Bunu rahmetli genel kurmay başkanı o yıllarda söylemişti amerikan helikopterlerinin motorlarına dokunduk sıcaktı diye, dün akşam Osman Pamukoğlu Paşa nın son röportajı nı izledim 2 Amerikan helikopterini düşürdünüz mü diye sordu spiker " Ben olay bölgesinde değildim ancak hem bölük hem tabur komutanımdan bana ABd unsuru iki helikopter ın Pkk ye doğrudan yardım ettiğini gördüklerini anlık rapor edince, ikisini de vurun, indirin , dedim" dedi.

Kürtler tabii ki kardeşimiz, dostumuz, vatandaşımızdır, biz neysek onlar da O dur. Samimi düşüncem , hamaset değil, onlara yani Kürtler'e yanlış yapanların da bir kısmı yine ABd ye hizmet etti . Ancak Kürtlerin de kullanılmaya açık olanlarını maalesef ABd kullanmaktadır. Bunu bilmeyen dağda çoban bile yok ken saçma sapan politik hamleler sonuç vermez sahiplerine konuşun deyeceğiniz varsa.

Bir köşkün efendisine mi izahat, müracaat yapılır, yoksa ırgatına mı. Bunlar ırgata gidip efendine tokat at diyorlar. Adamın ekmeği oradan geliyor karşı mı çıkacak.

Osman Pamukoğlu paşanın görüşü güneydoğu sınırında 6.Ordunun kurulması gerektiği yönünde diğer adıyla bir Mezopotamya ordusu " Bunu Amerikanlar hemen anlar ve muhakkak bize çok fazlasıyla pozitif etkisi olur " minvalinde konuştu.

Böyle general Patton gibi adamı var ülkenin neden görüşlerine başvurulmaz, bu tarz eğitim ve organizasyon da yer almaz. Anlamak mümkün değil....

Biz derin devlet bilmem kaç yıllık devlet aklı falan diyoruz ya alın işte o aklın en çok gerekli olduğu makamlardan birinin başındaki efsane adamın dediği laf bu.O yüzden çok da kasmaya gerek yok bu topraklarda kim iktidarda olursa olsun olay değişmez tiyatro oynanır sonunda asıl gücün sahibi ne derse o olur.O güç kim diye merak eden varsa eski efsane müsteşarı ne demiş bir daha okusun.

Pkk diye bir örgüt memleketin iç dinamikleri ile kurulmadı ki o dinamiklerle ortadan kalksın.İç ve dış bazı güçler bu konuda karar verdiler kuruldu yaşatıldı eylemler yaptı.İşlevi bitince de lağvedilir.Misal asala neydi neden eylem yaptı neden aniden ortadan kalktı aynı durum pkk için de geçerlidir.

Sayfa 736/998 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •