Türkiye'de aynı işi yapan çok fazla işletme var. Çimento, seramik, boya, konserve vs.
Biri çimento fabrikası makinası üretiyormuş, makinasının güzelliğini göstermek için Bilecik'de çimento fabrikası kurmuş.
Daha büyük firmalar olur ise ihracat şansı olur. Her ülkede en az 10 milyon dolarlık yatırım gerekir, yoksa sadece sipariş gelir paketleyip gönderiir.
100 milyon dolar altı firmalar ile ihracat, marka olma vs ihtimali yok.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Vadeli 8200-8250 arasına yazdım uzunları gelir mi bakalım, gelirse ne zaman gelir?!..
umarım .. normalde ayılar için short yereleri olabilir .. .. (sonuçta o kanal kısa vade alçalan bir kanal ve tepesinde debeleniyor fiyat) .. ben bu seviyelerden poza girmediğim + spot hisselerde olduğumdan (maliyetlerim fena değil) karda otur mantığı poz tutuyorum .. kısmet hayırlısı .. ytd
Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Kredi çekip şirketine döviz aldıysan onunda kur kazancı vergisini ödüyorsun.(KKM de alınmadı-istisna)
Şirketine kredi çekip şahsına döviz alabilirmisin bilemem,dövizi takip ederler(tl.kredi çekip döviz alımı yasaklandı-imza alındı),kredi ile konut vs. alımına göz yumuldu gibi..
Sonuç;kasanda döviz varsa satarsın kredini kapatırsın ama ev vs. aldıysan durum farklı.
YTD
Yer İmleri