Sayfa 738/1001 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 5,897 - 5,904 arası.

Konu: Viop LIV

1.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Sayın hazirun,
    Bankaların kredi faizi üst limiti %68 oldu. Faiz artışından önce özeller %50 civarı kamular alabilene %40 üzeri kredi veriyordu. Bu artışın ardından kamu %50 özel %60 ile kredi verir. Eğer reel bir iş yönettiyseniz bu durum sürdürülemez. Faizi ödeyemezsiniz bile, batarsınız.
    Bedava para güzeldi de mi...

Gidip kredi alıp onla da döviz alınıyordu ne güzel de mi...

2.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Sayın hazirun,
    Bankaların kredi faizi üst limiti %68 oldu. Faiz artışından önce özeller %50 civarı kamular alabilene %40 üzeri kredi veriyordu. Bu artışın ardından kamu %50 özel %60 ile kredi verir. Eğer reel bir iş yönettiyseniz bu durum sürdürülemez. Faizi ödeyemezsiniz bile, batarsınız.
    Enflasyon muhasebesi olmadığı için öz sermayesi ile iş yapanlar cezalandırılıyor.
    Kredi ile iş yapan faiz giderini vergi matrahından düşüyor.
    Şayet kredi alıp parayı şirket dışına çıkaranlar için durum kötü.(Çeşme ve Bodrum da yazlık ev fiyatları düşecek)

YTD

3. Türkiye'de aynı işi yapan çok fazla işletme var. Çimento, seramik, boya, konserve vs.

Biri çimento fabrikası makinası üretiyormuş, makinasının güzelliğini göstermek için Bilecik'de çimento fabrikası kurmuş.

Daha büyük firmalar olur ise ihracat şansı olur. Her ülkede en az 10 milyon dolarlık yatırım gerekir, yoksa sadece sipariş gelir paketleyip gönderiir.

100 milyon dolar altı firmalar ile ihracat, marka olma vs ihtimali yok.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Vadeli 8200-8250 arasına yazdım uzunları gelir mi bakalım, gelirse ne zaman gelir?!..

5.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    8282 anlaşıldı tamam. [emoji3] kırar İnşallah

Bakmak ve görmek!?
    umarım .. normalde ayılar için short yereleri olabilir .. .. (sonuçta o kanal kısa vade alçalan bir kanal ve tepesinde debeleniyor fiyat) .. ben bu seviyelerden poza girmediğim + spot hisselerde olduğumdan (maliyetlerim fena değil) karda otur mantığı poz tutuyorum .. kısmet hayırlısı .. ytd
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

6.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Bedava para güzeldi de mi...

Gidip kredi alıp onla da döviz alınıyordu ne güzel de mi...
    Kredi çekip şirketine döviz aldıysan onunda kur kazancı vergisini ödüyorsun.(KKM de alınmadı-istisna)
    Şirketine kredi çekip şahsına döviz alabilirmisin bilemem,dövizi takip ederler(tl.kredi çekip döviz alımı yasaklandı-imza alındı),kredi ile konut vs. alımına göz yumuldu gibi..
    Sonuç;kasanda döviz varsa satarsın kredini kapatırsın ama ev vs. aldıysan durum farklı.

YTD

7.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Sayın hazirun,
    Taverna da eğleniyoruz daha hesap gelmedi gelince göreceğiz şıkıdım şıkıdım oynamayı

SPOT, her günün tersi bugün, BofA alış tarafında, piyasa da satmış görünüyor,

Sayfa 738/1001 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •