Sayfa 740/1001 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Kendi yazdığım fikri challenge etmek istiyorum. Faiz indirim süreci bitti dense ama faizler mevcut seviyede kalsa bir miktar da olsa TL'ye dönüş olur mu? Yoksa o tren kaçtı mı? Artık fazileri öyle değil %18 vs, %30-40'lara getirmeden kimse TL'ye dönmez mi? Ne dersiniz?
    Bence derin bir güven sorunu oluştu. Aslında Naci Ağbal geldikten sonra zorda olsa güven sağlanmaya çalışılırken 2 tane kritik değişiklik olmuştu 1.si TVF başkanı ve TUIK başkanı. Bu 2 kişinin değişmesi Naci Ağbal döneminin de kısa süreceğinin sinyaliydi ancak çoğumuz yakalayamadık.
    Şuan ki durumda Şahap'a piyasa güveni sıfır, yeni bakan Nebati'ye de güven sıfır. Durum böyle olunca faizin düşürülmemesi çok da birşey değişmez. Dolarizasyon var gücü ile devam eder.
    Son 3-4 ayda Tuik de öylesine saçma enflasyon verileri açıkladı ki o kuruma duyulan güven de sıfıra yapıştı ve kolay kolay da güven oluşturamaz artık. Partizan akp seçmeni bile enflasyonun Tuik enflasyonu kadar olduğuna inanmıyor.
    Bu saatten sonra RTE nin hiçbir şekilde karışmayacağı bir bağımsız ekonomi yönetimi olmadığı sürece (bu imkansız) dolarizasyon TL de tutulması zorunlu Tahviller, uzun vadeli bağlanmış mevduatlar, Bes hesaplarındaki mevduatlar, kısa süreli harcamalar için şirketlerin ayırdığı nakitler vs dışında günden güne devam eder. Ve bu durum da kırılganlığı arttırır. Fiziki olarak alınmadığı sürece banka vb kurumlardan alınan dövizler belli bir oran dışında sadece kaydi olarak mevcutlar.
    Ben gelinen bu noktanın geri dönüşü olmadığını düşünüyorum. 2022 de üç haneli enflasyona hazırlıklı olmak gerekiyor.
    Tabi bu durum fakir için sıkıntı yarattığı kadar nakdi varlıkları olan için de daha büyük sıkıntı yaratır. Bir kesim temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken diğer kesim ise yıllarca çalışıp edindiği varlıklarını bu enflasyona karşı korumaya çalışacak.
    Zor günler...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    ...
    bende de hedef 225.000 olarak gözükmekte...oralardan ciddi miktar cortlamayı düşünebilirdim piyasaların dış müdahaleye maruz kaldığını düşünmesem ve bu müdahale güdümünde bu seviyelerde dahi sıçrama ve tavan serilerinin gündeme gelebileceğini düşünmesem...paldır küldür yıkılma olasılığı ne kadarsa zinciri koparmama olasılığı da o kadar global bir çöküş gelmezse...bol şanslar...
    bu hafta 225.000 i gösterecek gibi...peki cortlayacak mıyım kesinlikle hayır. düşüş bekleyip ortalamalardan lonk olmak rahatlığı varken... bol şanslar...
    Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

3.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    2021 yılında 1.5 milyondan az kâr eden ben para kazandım demesin , hepimiz korkunç zarardayız bu sene...
    En cok sen zarardasın paragöz abi koydun mevduata 3milyonu kuzu gibi yattı, millet parasını katladı sen yaya kaldın, fayizi 200 puan daha indirirlerse napacan hiç düşündün mü.
    Gel yılanoğluna sen de rahat et, nassa hergün tıssssır tıssssır tısssslıyo
    yakında mb de bırakır müdahaleyi
    Hamdım Piştim Yandım

aşşırı güşlü bir türkiye için ben da varım.
    audentes Fortuna iuvat

5. Ne olacak bu işin sonu çok merak ediyorum...
    Korku ve gerilim filmi izler gibi hissediyorum kendimi..

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    En cok sen zarardasın paragöz abi koydun mevduata 3milyonu kuzu gibi yattı, millet parasını katladı sen yaya kaldın, fayizi 200 puan daha indirirlerse napacan hiç düşündün mü.
    Gel yılanoğluna sen de rahat et, nassa hergün tıssssır tıssssır tısssslıyo
    yakında mb de bırakır müdahaleyi
    3 milyonu nerden uydurdun o kadar param yok 😀

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    aşşırı güşlü bir türkiye için ben da varım.
    Meşajini aldim kardesim. Bende ivet diyorum. Bozkurt Reis daha güşlü bir Türkiye icin sende var misin?

8.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    3 milyonu nerden uydurdun o kadar param yok ��
    Uydurmadım, hemen hesapladım bilinçaltı olarak.
    sen direk bu sene bi buçuk milyon kazanamayan para kazandım demesin dedin, ordan yola çıkarak enaz yüzde elli kazandıysa demek ki ana parası üç milyondur diye şeyttürdüm
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 740/1001 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •