Yanılmıyorsam açığa satış belli başlı kağıtlarda var.eregl de mesela ben bu sene elimdeki hisseleri günlük kiraladığımı biliyorum.
Ama xu30 yada xu100 ile sınırlı olması lazım.Yani endeksdeki hisselerin yüzde 80 90 ında açığa satış yok diye biliyorum.
emregüneş in linkine ithafen..
İlginç olan birşey yok.
Altın = para dır.
Bu tartışıldı altın ithalatı cari açığa negatif etki eder etmez nedir ne deeldir.
Bu işleri yapıyorlar.
Altın satıyor gelen dolarlar ile içeride doları baskıla borsaya sok parayı katla gel yabancı kisvesi altında yurtdışından dolar bozdur gir çıkar doları altın al sok altını..
Bu tür işlemler çok yapılıyor..
Hala anlı şanlı ekonomistler allah allah neden acaba falan diye yazmaları çok komik.![]()
8400 destek..
8450 haftalık pivot seviyesi...
Arada top gezdiriyor..
Resmen araf...
Dolar yerine altın biriktirmek daha akıllıca, uluslararası standart olmayan altınlar daha hesaplı yurda sokulup resmileştiriliyor olabilir.
Öte yandan IMF vs bir çok kurum bu işin piyasaları etkilemeden yapılmasına dikkat ediyor.
Bir kriz durumunda dolar euro bir anda kullanılmaz oluyor ama altın fiziksel olarak kullanılabiliyor. Rusya'da yeterince altın olduğu için ilk şoku atlatabildi yoksa ekonomisi felç olacaktı.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yüzde 5 ve üzeri düşen kağıt sayısı sadece 4.Tavanda bekleyeni sayamadım.
Endeks yüzde 1 e yakın ekside..
Böyle günlerde genelde yeşil kapanış yapıyor.Bakalım![]()
memed buralardaysan çık ortaya bak atıcağım graf hiç bir yerde yok en azından yorumlama görmedim buraya koyduktan sonra teknik çik-çik ler üzerinde oynayacak ben burada bunu çok denedim ben görmediysem takip edenlerim özelden uyarıyor.
teknik analizde var emek hırsızlığıda![]()
FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Yer İmleri