Sayfa 757/900 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon
Arama sonucu : 7200 madde; 6,049 - 6,056 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    Sirket 7 milyon dolarlik KAP atti ama yazan yok , kimse iplemiyor galiba
    Saving-Accumulation-Investment
    In God We Trust

2.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    Herkes EUROPOWER peşinde anlaşılan.

Daha büyük miktarlı anlaşmalar gelecektir, son zamanlarda haber hisseyi etkilemiyor, bu sebeple çok ortak satıp gitmiş olabilir

Alıntı Originally Posted by ikonia Yazıyı Oku
    Herkes EUROPOWER peşinde anlaşılan.

Daha büyük miktarlı anlaşmalar gelecektir, son zamanlarda haber hisseyi etkilemiyor, bu sebeple çok ortak satıp gitmiş olabilir
    1 Haziran 2022 sonrası Gesan tarafından KAP'a duyurulan alınan siparişler ve imzalanan sözleşmeler;

337.952.144 USD + 155.854.788 EURO + 307.626.599 TL

1 Haziran 2022 dolar kuru 16,41 TL, bugün 26,12 TL

Sadece Temmuz ayında KAP'a duyurulan sözleşme 32 milyon USD. %20 net kar marjı ile çalışsa hisse başı 36 kuruş kar demek. Sadece bir aylık. Hiçbir iştirak ve distribütör kanalındaki işler dahil değil.

İlginç bir şekilde Europower ve Gesan piyasa değerleri eşitlendi. İkisi de 1,24 milyar usd civarında. Şu bilanço gelsin bakalım.

4.  Alıntı Originally Posted by richardbozkurt Yazıyı Oku
    Her gün çok daha yüklü kaplar attığı günlerde eksiye bile gittiğini gördüğümüz için fazla heyecanlanmıyoruz.
    Ama son günlerde uzun süren durgunluğu bozup ufaktan kaplar gelmeye başlaması ve ufak ufak yükselişe geçmesi artık bişeylerin değişeceğiine dair umudumuzu arttırıyor.
    Ayrıca ewp a ayak uyduramaması ve biraz bıktırdıktan sonra bu açığı zamanla kapatacağı düşüncesi de mantıklı geliyor.
    50 lerden 73 bölgesine hızlı artı biraz konsolide olması normal.
    Geçen sene 1 yıllık saman alevi tükselişi yaşamadığını bu yükselişin bir kaç yıl daha süreceğini düşünüyorum.
    Belki de 5 yıl sınra son ben yılın en çok kazandıranları listesinde ilk üçte olması muhtemel diye düşünmekteyim.
    Ben umutluyum şahsi görüşümdür ytd.
    Hayırlısı diyelim.

5. Hostadlar bu hissenin gecen yil ki yukselisini kacirdilar. Aslinda araci kurumlarda ki analistler de ayni sekilde bu artistan faydalanamadilar. Onlara kalirsa hisse zaten ucmus gitmis vaziyette. Tekfen'le Enkai'le ayni kaba koyarak degerlendirmeler dahil gordugum yaklasimlar zaten onlarin analizlerinin yetersizligini gosteriryor.

Bu sirketin buyume kanalinin uzun erimli olacagini goremiyorlar. Benim beklentim yuksek buyume donemininin 3 ila 5 yil daha surmesi. Bu yilki beklenen bilanco 500 milyon - 700 milyon dolar arasi satis gelecek gibi. Dolar bazli bu sirketin satislarinin 2027'ye kadar 5 milyar dolar olmasi acikcasi beni sasirtmaz. Simdiden Turkiye Fortune 500 listesine girdiler. Patronlar dunyadaki global fortune 500 hedeflediklerini iletiyor. Arkalarina aldiklari sadece yenilenebilir enerji ruzgari degil. Elektrik muhendisliginin butun alanlarinda rekabetci bir sekilde ilerliyorlar. Enerji depolamada da son genel kurul toplantisinda hidrojen alaninda ilerleyeceklerini arge'ye baslandigina iliskin adimlarin oldugundan bahsedilmis, katilanlarin notlari cercevesinde uzerinden bu asamada hidrojen isine Europower ve Almanya baglantisi uzerinden gidilecegi anlasiliyor. Bu noktada Turkiye'de oncu sirket olup buyuk yeni bir buyume yoluda acilabilir, Kontrolmatik aklima geliyor, 2019'da basladiklari LFP depolama argeleri 2023 gibi POMEGA depolama sirketine donustu, Turkiye fabrikasi devreye girip uretime gecmek uzere, Amerika'da da fabrika kurulum asamasinda. Bu isin benzerini Almanya ve hidrojen depolama uzerinden GESAN gerceklestirirse muthis olur. Almanya hidrojen isinin oncu ulkesi bu secimde cuk oturmus gozukuyor.

Ayrica Peak PV'nin Turkiye'de tam kapasiteye gecmesi, Peak PV Almanya fabrikasinin devreye girmesi buyuk adimlar olacak, onumuzdeki donemde.

Sunjunior urunude umarim beklentileri karsilayacak satis rakamlarina ulasir.

Europower kisa vadede kopurtulsede GESAN'in kendi basina bilanco buyumesi Europower altinda kalmayacagindan. Yavru uzerinden yapilan spekulasyon belli bir noktada GESAN'la fiyatlari orantili olcude yakinsar. Kisa vadeli spekulasyon beni cok ilgilendirmiyor. Bilancolar iyi geldigi surece, yatirimlar surdugu olcude bu sirketle yolculugum devam eder, elimden geldigince ask mesk iliskisine girmemeye calisiyorum, umarim rasyonel bakis acimi koruyorumdur.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

6. maşallah guzel acılış...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    maşallah guzel acılış...
    bilanço fiyatlaması mı acaba direkt tavana çaktı. ytd...

8.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    maşallah guzel acılış...
    Bir çay daha doldurdum kendime Metehan...

Şişecam işi çok önemli.....

Miktar önemli değil bu işte...

Sayfa 757/900 İlkİlk ... 257657707747755756757758759767807857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •