Sayfa 758/1003 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,057 - 6,064 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim.
    Ama dediğim gibi biraz da geleceğe yatırım yapmanız için alan adında fon ve yatırım falan gibi daha net , daha çok aramalara cevap verebilecek bir isim seçmekte fazla fantezi yapmamakta yarar var sanki.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ama dediğim gibi biraz da geleceğe yatırım yapmanız için alan adında fon ve yatırım falan gibi daha net , daha çok aramalara cevap verebilecek bir isim seçmekte fazla fantezi yapmamakta yarar var sanki.
    Evet Fonarşi kullanmayacağım çok çok büyük ihtimalle, ama kullanacak olsaydım ne dersiniz diye merak etmiştim. Duyduğuma sevindim.

3.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    hocam kontrol etmemistim hic nnfni kac hafta dir! cok kar yazmis ama
    Maşallah diyelim çok iyi gidiyor, düşüşlerde türev pozisyonlar fonu korudu.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    sn hellistheother
    Anladığım kadarıyla siz ufak ufak alımlar yapıyorsunuz aynı fonda.
    Peki zaman içinde getiri oranını nasıl hesaplıyorsunuz
    Aynı fondan aldığınız her ayrı parçanın getiri yüzdesi farklı olacaktır.
    Bunu o fonun toplamına nasıl yansıtıyorsunuz.
    Hocam evet ben günlük alım yapıyorum. Şöyle ki, günlük alım için belirlediğim bir tutar var.
    bist100 ve tcmb resmi kura bakıp o gün hangisi eksi ise yarın o tür fonlara minicik bir alım gönderiyorum her gün. Eğer ikisi de artıysa defansiflerden birine yolluyorum. İkisi de eksiyse yarım/yarım yolluyorum vs. gibi.
    Fonların bireysel getirilerine şu şekilde bakıyorum. O fon sepetinin/ o fon özelinde relatif getirisine bakıyorum sadece. ( O sepet içindeki fonların kendi relatiflerini yazdığım ve takip ettiğim bir başka tablo var.)
    Aldığım günden beri % ne getirmiş diye baktığım bir kısım yok.
    hysfler için iş günü bazında 0.10% relatif ortalamayı, döviz bazlılarda usdtry'ye nazaran günlük 0.04% relatifi sağlayamayanları satıyorum. Ancak portföye girdikleri anda, hsyfler için %10, döviz bazlılar için %5 ekstra hak veriyorum başlatırken.

Sözgelimi mac'ın aldığım günden bu yana bu değerlerle %13 artısı var şu anda relatifte gibi...tkf'nin %28 artısı var gibi.. Bu değeri yer bitirirse o fondan çıkıyorum.
    Çok karışık görünüyor biliyorum .
    Aslında fonarşi topiğinde bu 2.tabloyu da çok detaylı anlatmıştım.
    Ama dediğim gibi ben bundan keyif aldığım için yapıyorum. benim ki çok fazla ve abartı, bence gerek yok bu kadarına.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam evet ben günlük alım yapıyorum. Şöyle ki, günlük alım için belirlediğim bir tutar var.
    bist100 ve tcmb resmi kura bakıp o gün hangisi eksi ise yarın o tür fonlara minicik bir alım gönderiyorum her gün. Eğer ikisi de artıysa defansiflerden birine yolluyorum. İkisi de eksiyse yarım/yarım yolluyorum vs. gibi.
    Fonların bireysel getirilerine şu şekilde bakıyorum. O fon sepetinin/ o fon özelinde relatif getirisine bakıyorum sadece. ( O sepet içindeki fonların kendi relatiflerini yazdığım ve takip ettiğim bir başka tablo var.)
    Aldığım günden beri % ne getirmiş diye baktığım bir kısım yok.
    hysfler için iş günü bazında 0.10% relatif ortalamayı, döviz bazlılarda usdtry'ye nazaran günlük 0.04% relatifi sağlayamayanları satıyorum. Ancak portföye girdikleri anda, hsyfler için %10, döviz bazlılar için %5 ekstra hak veriyorum başlatırken.

Sözgelimi mac'ın aldığım günden bu yana bu değerlerle %13 artısı var şu anda relatifte gibi...tkf'nin %28 artısı var gibi.. Bu değeri yer bitirirse o fondan çıkıyorum.
    Çok karışık görünüyor biliyorum .
    Aslında fonarşi topiğinde bu 2.tabloyu da çok detaylı anlatmıştım.
    Ama dediğim gibi ben bundan keyif aldığım için yapıyorum. benim ki çok fazla ve abartı, bence gerek yok bu kadarına.
    Ben de sizinki kadar ufak parçalı olmasa da parçalı alımlar yapıyorum.Her parçayı ayrı ayrı takip tablosuna kaydediyorum.
    Tabi zaman geçtikçe her parçanın getiri yüzdesi arasında büyük farklar oluşuyor.
    Mesela TKF'nin bir parçası %74 olmuş, diğer parça %7'de.
    Bu farklı getiri oranlarını o fonun tamamına aktarmak zor iş.
    Yıllar içinde parçalar arttıkça iş daha da karışacak.
    En iyisi boş ver deyip silecem takip tablosunu sonunda.

6. suc 0.18
    ktm 0.36
    kub -0.72
    oph 1.11

7. Mps %+1,820
    opb %+0,002
    sua %+0,096
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Evet Fonarşi kullanmayacağım çok çok büyük ihtimalle, ama kullanacak olsaydım ne dersiniz diye merak etmiştim. Duyduğuma sevindim.
    Fonlarla ilgili domainler son 6 ayda kapış kapış alınıyor
    Baktığım bu olur dediğim domainler hep yakın zamanda alınmış(fontakip, tefasanaliz,fonanaliz vs)
    Demem o ki acele etmekte fayda var domain konusunda

Sayfa 758/1003 İlkİlk ... 258658708748756757758759760768808858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •