Sayfa 762/884 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon
Arama sonucu : 7070 madde; 6,089 - 6,096 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Zor zamanlarda hissede kalıp, yatırımı devam ettirebilmek için gerekli olan bir diğer husus ta, güvendiğin şirkete daha doğrusu patronuna güvendiğin şirkete ortak olmaktır. Örneğin Vesbeye yatırım yapıyorsan ama patrona güvenmiyorsan, şirketle ilgili bir kötü bilanço, birkaç kötü haber veya forumda/sosyal medyada bir kaç olumsuz yazı görünce insan psikolojik olarak hisseyi taşımakta zorlanır. O yüzden borsa dışında bir işyerine, bir kişiye ortak olurken kişi hangi özelliklere bakıyorsa, uzun vade yatırımı yapacağı şirkette de aynı özellikleri aramalı, bu patron beni dolandırabilir, benim payımı gaspedebilir vs. deyip te güvenemediğin kişinin şirketine yatırım yapmak doğru değil.

2. Bence olmazsa olmaz son bir husus şirketlerin bilançolarını incelemek, faaliyet raporlarını okumak, hissenin fiyatından ziyade temel verilerini, yatırımlarını okumak ve kararı ona göre vermek.

Froto başılığına bakınca Froto en iyi hissedir, Sasa forumuna göre Sasanın üstüne yoktur, Hektaş forumuna göre Tektaştır, Ereğli başlığına göre temettü hissesi alınacaksa mutlaka Ereğli olmazsa olmazdır vs. Şu an bu ve benzeri hisselerden hangisinin 5 veya 10 yıl sonra en çok kazandıracak hisse olduğunu hiç birimiz bilmiyoruz. O yüzden 5-10 yıl sonrasına yatırım yapılıyorsa bu işin geri dönüşü olmayacağı için kararı başkalarının lafına bırakmak biraz riskli.

3. 15.01.2015 yılından itibaren, 15 Ekim 2021 tarihi dahil her ayın 15 inde maaşı aldıktan sonra 100 $ lık hisse alımı yapılsa Aksa, Ereğli, Froto ve Vesbe arasında en çok hangisi kazandırmış olurdu diye karşılaştırdım.
    Bunun sebebi de hisse alırken o yıllarda Froto hissesini çok beğenmeme rağmen genelde fiyatı yüksek olduğu için daha çok Vesbe ve Aksaya yönelmemdi. Acaba ne kadar zarar veya kâr ettiğimi görmek istedim.

Toplamda bugüne kadar 8200 $ tutarında hisse alınmış olur. Hiseleri maaşın alındığı gün, ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden almış gibi hesapladım, dağıtılan temettüler ile de T+3. günden yine aynı hisse alınmış gibi ekledim.

Sonuç:

Hisselerin hepsi $ a karşı daha iyi kazandırmış, Vesbe ve Aksa Frotodan daha iyi kazandırmış, Ereğli ise düşük kalmış ancak Ereğli ve Vesbenin mevcut fk'larının düşük olması nedeniyle gerçek kazandırdıkları / kazandıracakları sonuçlarda görünenin üzerinde olabilir.

Bugün eksiye düşmesin de, geçtim ben temettüsunu patronunu cartını curtunu, 7 aydır zarardayim maliyet 53 küsür ,gerisi boş.
    Hem hisse bazli,hem bekleme maliyeti hem de usd olarak.
    Geçtim ben perukluyu, şirketi.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by kalender Yazıyı Oku
    15.01.2015 yılından itibaren, 15 Ekim 2021 tarihi dahil her ayın 15 inde maaşı aldıktan sonra 100 $ lık hisse alımı yapılsa Aksa, Ereğli, Froto ve Vesbe arasında en çok hangisi kazandırmış olurdu diye karşılaştırdım.
    Bunun sebebi de hisse alırken o yıllarda Froto hissesini çok beğenmeme rağmen genelde fiyatı yüksek olduğu için daha çok Vesbe ve Aksaya yönelmemdi. Acaba ne kadar zarar veya kâr ettiğimi görmek istedim.

Toplamda bugüne kadar 8200 $ tutarında hisse alınmış olur. Hiseleri maaşın alındığı gün, ağırlıklı ortalama fiyat üzerinden almış gibi hesapladım, dağıtılan temettüler ile de T+3. günden yine aynı hisse alınmış gibi ekledim.

Sonuç:

Hisselerin hepsi $ a karşı daha iyi kazandırmış, Vesbe ve Aksa Frotodan daha iyi kazandırmış, Ereğli ise düşük kalmış ancak Ereğli ve Vesbenin mevcut fk'larının düşük olması nedeniyle gerçek kazandırdıkları / kazandıracakları sonuçlarda görünenin üzerinde olabilir.
    Son cümleyi vereceği temettülerden dolayı mı yazdınız? Malum düşük fk yüksek temettü verimliliği olabilir vesbe ve ereğli de
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

6. Bu tabloyu 2015 yerine 2016 dan başlayarak yapsak sonuç muhtemelen değişir, 1 ay önce yapsaydım veya 4-5 ay sonra yapmış olsam hisselerin getirileri farklı olurdu büyük ihtimalle.

Bu tablodan benim esas olarak anladığım;
    2015 ten bu yana ülkenin ve dünyanın yaşadığı, yaşamaya devam ettiği bir çok büyük sıkıntıya rağmen bu hisseler uzun vadeciye kazandırmaya devam etmiş.
    Hepsi doların üzerinde bir getiri sağlamış.

Üstelik hesaplamanın yapıldığı dönemde dolar kuru rekor seviyelerde, borsada yabancı yatırımcı oranı tarihi diplerinde, şirketler tarihsel ortalamalarının çok altındaki fiyatlardan işlem görüyor olmalarına rağmen bu getiriyi sağlamışlar.

(Vesbenin başarısı da yabana atılır gibi değil bu arada)

7.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Son cümleyi vereceği temettülerden dolayı mı yazdınız? Malum düşük fk yüksek temettü verimliliği olabilir vesbe ve ereğli de
    Evet, iki yönü var (Ben vesbede 1-2 yıl süreyle yüksek oranda bir temettü beklemiyorum, bu yıl verdiğine yakın oranda dağıtsa yeter):
    Biri;
    2015 ten bu yana hesaplayınca aylık yatırılan her bir 100$ portföyü aslında büyük oranda etkiliyor, ama bundan sonra örneğin 4-5 yıl daha hisse biriktirilecek olsa aylık yatırılan miktarın etkisi azalırken, eldeki birikmiş hisselerin katkısı daha yüksek olacak. Bu nedenle mesela Ereğli %20 civarı temettü verimi olursa mevcut hisse sayısındaki artışın ileriki dönemlerde daha büyük bir etki oluşturacağını düşünüyorum.

Diğeri, 5-6 aylık vadede endeks yükselirse Vesbe ve Ereğli ile Froto arasındaki fk makasının daralma ihtimali olabilir, veya endeks düşerse Vesbe ve Ereğlinin Froto kadar marjı olmayacağını düşündüm.

Arkadaşlar dikkat sakın gaza dolduruşa gelmeyin.bir geri dönüşte yada düzeltmede yanarız, herkes kendi aklından mesul.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 762/884 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •