Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Lüksü , israfı , şatafatı , gereksiz harcamaları sevmeyen biri olarak ;
* Dışarıya verilen yeme içme parası gereksiz ve tamamen israftır . Nefsimi terbiye etmek için ayda ya da 3 ayda bir kendimi ödüllendiriririm . O da mütevazi yerlerde olmak şartıyla .
* Arabaya , cep telefonuna , elektronik eşyalara ve ev eşyasına çokkkk paraaaaa verilmezzzzzz .
* 39 yaşındayım , bekarım , MYO mezunuyum ve 12 seneden beri Güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım . Son 6 seneden beri de X Belediyesi ' nde çalışıyorum .
Son 17 seneden beri ara ara ihtiyaç kredisi çekerek , maaşımdan arttırdıklarım ile piyasalarda değerlendirerek Allah'a şükür 100 bin TL sermayem oldu . Evimi de aldım çok şükür.
Demek istediğim bizim bu milletimizde israf , görgüsüzlük , şatafat ve eşe dosta komşuya hava atma furyası olduğu sürece kolay kolay bir baltaya sap olamazlar . Kusura da bakmayın ! Mesela bir düğüne 100 bin - 150 bin TL harcamak bana göre tam bir ahmaklıktır . Toplumun
Mesela çok iyi olmasa da iyi bir araba alacak kadar nakitim var. Arkadaşlar kendine iyi bir araba al diyorlar . Arabaya da kesinlikle çok para verilmez . 500 bin TL nakitim de olsa bir arabaya vereceğim en fazla 30
Banknot veya bankalar var mı imiş o zaman .
Nüfus 150-200 milyon şimdi 10 milyar .
Bunları da hesap katılıyor mu acaba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ankara Kızılay meydanı, YKM binası, bilmeyen yoktur. 5 yıl önce bugünün parası ile 300 bin TL kira deseniz havada kapılacak yer.
Aylardır boş, tüm bina için istenen aylık kira bedeli 135bin TL. Sadece giriş dükkanın büyüklüğü 500m2. Yıllarca arasanız bu büyüklükte dükkanı o konumda bulamazsınız. 5265m2 toplam kullanım alanı.
https://www.hurriyetemlak.com/ankara...gaza/2800-2361
Kupon, iğne atsan yere düşmez denilen yüksek kiralı yerlerde müthiş bir kira düşüşü var. 1994 ve 2001 krizlerinde dahi böyle bir düşüş olmamıştı.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri