Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 767/1002 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,129 - 6,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biz böyle alttan alınca, ev sahibi olmak enayilik olarak algılanıyor. Biz alırken belki öyle değildi, ama şu ortamda ev alıp kiraya vermek gerçekten enayilik bence. Hiç tavsiye etmem.
    Enayi demeyelim melek diyelim. Tam zam yaparsak bu sefer tavuk yiyen erol taş durumuna düşüyoruz

https://images.app.goo.gl/BshSrtQC6yGQSMBs7

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Dolar bir illüzyondur, gerçek para değildir. Gerçek para sadece fiziki altındır!

hesaplayın yazın bakalım ne çıkacak merak ettim? Evi aldığınız para ile o tarihte nakit kaç KG fiziki altın alabiliyordunuz? Çeyrek altının tanesi o tarihte 45 TL idi 2007 yılı yıllık ortalama ona göre hesaplayın. Kaç tane çeyrek altın alabiliyordunuz o evin parası ile 2007 de?

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kira artış oranım max. Enflasyon kadar oluyor. Bu sene de %10 artış dedik, kiracı kem-küm etti, emekli oldum gelirim düştü vs derken. %5 te anlaştık. Bir kez de hiç artış yapmamıştım.

12 yıldır aynı kiracı oturuyor. Akşama yok, gecikme yok. Mecburen he dedik. Şimdi şu ortamda yeni kiracı riski alınmaz. Ama şu da bir gerçek, 12 senede reel olarak aldığım kira %20 filan azalmıştır. Dolar bazlı kıyaslamaya hiç girmiyorum.

Geçen oturdum, üşenmedim hesapladım. Aldığım kiraları, evin şu anki değerini dolar bazlı hesapladım. Vergi vs masrafları düştüm. Dolar bazlı 2007 de verdiğim paranın %20 üstündeyim. Aynı doları mevduat yapsam, 13 senede %50 ye yakın artmış olacaktı.

Özetle, hemen hiç sıkıntı yaşamamış olsam da, kira için ev sahipliği enayilik gibi geliyor. Tasarruf etme, tasarruflarını karlı yatırıma dönüştürme sıkıntısı olmayan, ayrıca insanlarla uğraşmak istemeyen senin benim gibi beyaz yaka adamlara göre değil kiara geliri.

Not:Bu evi memlekette şehir merkezinde bir evim olsun diye almıştım, belki dönüş yaparım diye. Yoksa bu kadar sene kira için ev sahibi olmak aklımın ucundan geçmemişti.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Enayi demeyelim melek diyelim. Tam zam yaparsak bu sefer tavuk yiyen erol taş durumuna düşüyoruz
    Hay çok yaşayın
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4. gavurcanız varsa burayı okuyun aydınlanın. aynısı bizde de olacak. Lumber yani kütük fiyatları son 5 aydır ABD de rekor kırdı neden acaba? Apartman yapamazsınız kütükle, ancak müstakil orman evi yapabilirsiniz. :-) merkezi yerlerdeki evini satan, kiradan kaçan beyaz yakalılar uzaktan çalışmak için orman evleri inşa edip ucuza biraz şehir dışında oturuyorlar. ofise haftada 1-2 gün gelin yeter anlayışı varsa adam neden şehir göbeğinde kümes gibi gökdelende oturup rezidansa apardurmana ve aidatına tonla para versin? zaten artık vermiyorlar. okuyun lütfen.

Covid-19 Pounds New York Real Estate Worse Than 9/11, Financial Crash
    The city s high-end market was dealt an unprecedented blow by the coronavirus lockdown. Can it ever fully recover?

https://www.wsj.com/articles/covid-1...te-11597939146

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    yazdıklarınıza genel olarak katılmakla birlikte şehir merkezlerinin oturum amaçlı tercihinin çokta dramatik düşeceğini sanmıyorum, ticari taraf için konu daha hızlı gelişecek.

bu düşüncede olmamın sebebi gayet basit, tr de araç sahibi olma maliyeti ve benzin fiyatı.

abd de ulaşım ucuz olduğu için şehir dışına yerleşmek çokta sıkıntı olmuyor.

benzer şekilde şehir dışlarında kaliteli okul,hastane gibi yapılarında artması lazım ki bu noktada ilerleme var.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hazır çelik evler var. Apartmanda merkezi kümeste oturacağıma kenar köylerde bunlardan yaptırırım. Yeter ki köy güvenilir bir köy olsun.

https://www.sahibinden.com/satilik-prefabrik-ev

Zaten yakında merkezi yerlerdeki insanlar işlerini kaybetti daha da kaybedecekler.

Amazon ABD deki tüm satışların %65 ini yapıyor. Bizde de aynen böyle olacak. E-ticaret geliştikçe merkezi yerlerde yüzyüze yapılan satışlar kurtarmayacak ofis kiraları eleman masrafları anlamsız olacak.

ABD deki trendler biz gelişmemiş bir ülke olduğumuz için bize 5 sene içinde geliyor. Bu sebeple 5 sene içinde aynısı olacak merkezi yerlerdeki AVM lerin ofislerin nasıl döküldüğünü göreceksiniz!

Merkezi yerlerdeki emlak endekslerini takip edin Bostancı, Maslak, Zincirlikuyu, Beşiktaş. Oralardan ipuçları gelecek!

Fabrikalar da zaten şehir dışında. Adamın şehir merkezinde oturması için fazla sebep kalmıyor.
    Köy işi her türlü sıkıntı.

Doğalgazı olmaz, kışın hem sizin ısınmanız problem olur, hem de çevredeki soba dumanı kokusundan nefes alamazsınız. Bir kere kışın istanbulun arnavutköy ilçesinden geçmiştim. Leş gibi duman kokusu arabanın içinden 1 hafta gitmedi.

Kar yağar, yolu açılmaz, beklersiniz karın erimesini.

Sinek ilaçlaması yapılmaz. Koca koca dev sivrisineklerin ısırdığı yerler sanki dayak yemişsiniz gibi şişer. Allah korusun ciddi hastalıklara da sebep olur.

İnternet olmaz, olsa da yavaş olur. İstanbulun göbeğinde benim sokağımda fiber var, 100 metre ötedeki kiralık evlerimin sokağında fiber yok. Kiracıları standart ADSL bile kesmiyor, isyan ediyorlar. Köyde internet var mıdır, varsa nasıldır bilmem.

Cepte de her operatör çekmez. Tekirdağ müreftede türk telekom çekmiyormuş mesela. Üstelik mürefte öyle dağ başı köyü falan değil yani.

Prefabrik eve internet bağlatmayı başarabilirseniz internetten alışveriş yaparsınız. Kargolar köylere haftada 1 gün uğrar. Bazı köylere ise PTT kargı dışındaki kargolar ulaşım maliyeti sebebiyle hiç uğramaz. Kendi imkanlarınızla şehre gidip kargoyu şubeden teslim alırsınız.

Tuvalet bile sıkıntıdır köylerde. Kanalizasyonu olmaz, foseptik çukuru açtırmakla ve periyodik olarak araç çağırıp foseptiği boşalttırmakla uğraşırsınız.

Şimdilik aklıma bunlar geldi, kurcalasak daha ne zorluklar çıkar kim bilir.

Köyde doğup büyümüş kızlar bile köyde yaşamak istemiyor, şehire evlenmek istiyor.
    Bence bu köy işini tekrar düşünün.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Dolar bir illüzyondur, gerçek para değildir. Gerçek para sadece fiziki altındır!

hesaplayın yazın bakalım ne çıkacak merak ettim? Evi aldığınız para ile o tarihte nakit kaç KG fiziki altın alabiliyordunuz? Çeyrek altının tanesi o tarihte 45 TL idi 2007 yılı yıllık ortalama ona göre hesaplayın. Kaç tane çeyrek altın alabiliyordunuz o evin parası ile 2007 de?
    Altın bazında hesap yapmak saçmalık olur. Dolar bazında hesap, üstüne dolar enflasyonunu düşmek en mantıklısıdır.

2000 sonrası olaya bakınca, altın bazında hesap mantıklı gözükebilir. Ama 1980-2000 arasına bakınca, altın bazında hesap yapmanın ne kadar saçma olduğu gözükür.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hay çok yaşayın
    Hep beraber sağlık ve mutlulukla yaşayalım. Köyde yaşamadım ama argümanlarınız mantıklı.
    Yazlıkta kış versiyonu olmasada yaz versiyonunu yaşadım. Altyapı büyük nimet ve ciddi maliyetler gerektiriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Neden altin bazinda hesaplasin altin bozup ev mi almis.o zaman tmm.her seyide altina endekslemek moda oldu.kucuk altin 45 tl imis )ha 2007 de ev alirken 400 kucik bozup aldiysa misal bi sey demem ama tl tasarrufu ile alindiysa neden endekslesin

Sayfa 767/1002 İlkİlk ... 267667717757765766767768769777817867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •