Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Aynen geçmişte kiracimizla ilgili hikayeyi anlatmıştım gerek yok insan karıştırmaya. Ben de finansal piyasalarda aşırı rahatım karşımda insan olunca acıma üzüntü vb yapamıyorum o nedenle de yapmıyorum ben evsahibi olsam iki ağlayana bedava veririm bizim millet sömürür beni gerek yok.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kira artış oranım max. Enflasyon kadar oluyor. Bu sene de %10 artış dedik, kiracı kem-küm etti, emekli oldum gelirim düştü vs derken. %5 te anlaştık. Bir kez de hiç artış yapmamıştım.

12 yıldır aynı kiracı oturuyor. Akşama yok, gecikme yok. Mecburen he dedik. Şimdi şu ortamda yeni kiracı riski alınmaz. Ama şu da bir gerçek, 12 senede reel olarak aldığım kira %20 filan azalmıştır. Dolar bazlı kıyaslamaya hiç girmiyorum.

Geçen oturdum, üşenmedim hesapladım. Aldığım kiraları, evin şu anki değerini dolar bazlı hesapladım. Vergi vs masrafları düştüm. Dolar bazlı 2007 de verdiğim paranın %20 üstündeyim. Aynı doları mevduat yapsam, 13 senede %50 ye yakın artmış olacaktı.

Özetle, hemen hiç sıkıntı yaşamamış olsam da, kira için ev sahipliği enayilik gibi geliyor. Tasarruf etme, tasarruflarını karlı yatırıma dönüştürme sıkıntısı olmayan, ayrıca insanlarla uğraşmak istemeyen senin benim gibi beyaz yaka adamlara göre değil kiara geliri.

Not:Bu evi memlekette şehir merkezinde bir evim olsun diye almıştım, belki dönüş yaparım diye. Yoksa bu kadar sene kira için ev sahibi olmak aklımın ucundan geçmemişti.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Dolar bir illüzyondur, gerçek para değildir. Gerçek para sadece fiziki altındır!

hesaplayın yazın bakalım ne çıkacak merak ettim? Evi aldığınız para ile o tarihte nakit kaç KG fiziki altın alabiliyordunuz? Çeyrek altının tanesi o tarihte 45 TL idi 2007 yılı yıllık ortalama ona göre hesaplayın. Kaç tane çeyrek altın alabiliyordunuz o evin parası ile 2007 de?

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kira artış oranım max. Enflasyon kadar oluyor. Bu sene de %10 artış dedik, kiracı kem-küm etti, emekli oldum gelirim düştü vs derken. %5 te anlaştık. Bir kez de hiç artış yapmamıştım.

12 yıldır aynı kiracı oturuyor. Akşama yok, gecikme yok. Mecburen he dedik. Şimdi şu ortamda yeni kiracı riski alınmaz. Ama şu da bir gerçek, 12 senede reel olarak aldığım kira %20 filan azalmıştır. Dolar bazlı kıyaslamaya hiç girmiyorum.

Geçen oturdum, üşenmedim hesapladım. Aldığım kiraları, evin şu anki değerini dolar bazlı hesapladım. Vergi vs masrafları düştüm. Dolar bazlı 2007 de verdiğim paranın %20 üstündeyim. Aynı doları mevduat yapsam, 13 senede %50 ye yakın artmış olacaktı.

Özetle, hemen hiç sıkıntı yaşamamış olsam da, kira için ev sahipliği enayilik gibi geliyor. Tasarruf etme, tasarruflarını karlı yatırıma dönüştürme sıkıntısı olmayan, ayrıca insanlarla uğraşmak istemeyen senin benim gibi beyaz yaka adamlara göre değil kiara geliri.

Not:Bu evi memlekette şehir merkezinde bir evim olsun diye almıştım, belki dönüş yaparım diye. Yoksa bu kadar sene kira için ev sahibi olmak aklımın ucundan geçmemişti.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Dolar bir illüzyondur, gerçek para değildir. Gerçek para sadece fiziki altındır!

hesaplayın yazın bakalım ne çıkacak merak ettim? Evi aldığınız para ile o tarihte nakit kaç KG fiziki altın alabiliyordunuz? Çeyrek altının tanesi o tarihte 45 TL idi 2007 yılı yıllık ortalama ona göre hesaplayın. Kaç tane çeyrek altın alabiliyordunuz o evin parası ile 2007 de?
    Altın bazında hesap yapmak saçmalık olur. Dolar bazında hesap, üstüne dolar enflasyonunu düşmek en mantıklısıdır.

2000 sonrası olaya bakınca, altın bazında hesap mantıklı gözükebilir. Ama 1980-2000 arasına bakınca, altın bazında hesap yapmanın ne kadar saçma olduğu gözükür.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. JP Morgan sizin gibi düşünmüyor. Gerçek olan tek para fiziki altındır. Gerisi tıraştır. İllüzyondur. Kandırmacadır.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Altın bazında hesap yapmak saçmalık olur. Dolar bazında hesap, üstüne dolar enflasyonunu düşmek en mantıklısıdır.

2000 sonrası olaya bakınca, altın bazında hesap mantıklı gözükebilir. Ama 1980-2000 arasına bakınca, altın bazında hesap yapmanın ne kadar saçma olduğu gözükür.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Altın bazında hesaplayın. Eğer altın bazında paranızı gram olarak arttırdıysanız kardasınız, gramınız azaldıysa zarardasınız. Bütün hesaplamalarınızı lütfen gram altın bazında yapın ki kar zarar belli olsun.

Neden altin bazinda hesaplasin altin bozup ev mi almis.o zaman tmm.her seyide altina endekslemek moda oldu.kucuk altin 45 tl imis )ha 2007 de ev alirken 400 kucik bozup aldiysa misal bi sey demem ama tl tasarrufu ile alindiysa neden endekslesin

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Neden altin bazinda hesaplasin altin bozup ev mi almis.o zaman tmm.her seyide altina endekslemek moda oldu.kucuk altin 45 tl imis )ha 2007 de ev alirken 400 kucik bozup aldiysa misal bi sey demem ama tl tasarrufu ile alindiysa neden endekslesin
    Kredi cekip altin alabilen var midir acaba?

7. Bilmem ki vardir herhalde
     Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Kredi cekip altin alabilen var midir acaba?

8. Kutsal kitaplarda böyle yazıyor. Para denilen tek şey Altın dır. Eğer bir ticaret yapıyorsan, gram bazında daha çok Altın kazanıyorsan kar etmişsindir, yoksa enflasyona yenilmişsindir. Bu sebeple bütün hesapların Altın bazında yapılması gerekmektedir.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •