Sayfa 769/1001 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,145 - 6,152 arası.

Konu: Viop XLIV

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biz buna yüksek enf. diyoruz. Ya da kör tuttuğunu, topal yakaladığını fiyatlaması. 84-2002 arasına döndük...kör topal olsa da büyüyen, arada ekonomik krizler yaşanan dönem. birileri hızlıca zenginleşirken geniş halk kitleleri hızlıca fakirleşiyor.
    Bence durum o dönemden kötü. Şu anda baskılanan fiyatlar var. Bir malın ya da girdinin fiyatı baskılanıyorsa o iktisadi aktörden diğerlerine kaynak aktarılıyor demektir..

Cebri tedbirle birinin hayatından alıyorsun diğerine veriyorsun yaw! Buna da ekonomi politikası diyorlar..

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Bir yerde fiyatlar stabil olsa
    oda yok
    bizim şirket olarak temel problem
    belli bir zaman diliminde sabıt fiyatla satıyor olmamız.
    yoksa
    fiyatlar artıyorsa sende artır
    ama satış sabit fiyatla

mesela okullar
    bir yıl yemeği xxx fiyattan öğrenciye vereceğim diyor
    nasıl olacak

biz şuan okullara 31,12 2022 ye kadar fiyat verdik
    bu bile çok çok büyük risk
    alışlar hergün değişiyor
    ama okul
    yıllık fiyat veriyor öğrenciye
    nasıl olacak
    Önden yüklemeli fiyat vereceksin mecburen...mesela eskiden olsa %10 net kar marjı ile çalışıyorsan, şimdi %30 ile vereceksin.

Bizim çocuğun okul da geçen yıl şubatta %40 yemek fiyatı arttırmıştı...o dönem makuldü...kim bilecekti enf %100 lere, gıda enf. %150 lere yaklaşacağını...mecburen kaliteden kısacak yemek şirketi, başka kalemlerden ek gelir elde etmeye çalışacak okul(kılık kıyafet, kırtasiye vs)

Aynı şekilde geçen yıl şubatta eğitim ücreti de %30 arttı...sonra asgari ücrete ara zam geldi..okulun maliyeti (çalışan, enerji, temizlik vs) en az %70 artmıştır...önden sözleşme imzalayanlar çok avantajlı oldu..okullar batmasa iyidir, ya da öğretmenlerin maaşlarını gecikmeli, kırparak vs veriyorlardır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    THY ve PGS..düzeltme olabilir..
    Dün kuşu sattım alım için fırsat bekliyorum. Ortalamalardan çok uzaklaştı.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Önden yüklemeli fiyat vereceksin mecburen...mesela eskiden olsa %10 net kar marjı ile çalışıyorsan, şimdi %30 ile vereceksin.

Bizim çocuğun okul da geçen yıl şubatta %40 yemek fiyatı arttırmıştı...o dönem makuldü...kim bilecekti enf %100 lere, gıda enf. %150 lere yaklaşacağını...mecburen kaliteden kısacak yemek şirketi, başka kalemlerden ek gelir elde etmeye çalışacak(kılık kıyafet, kırtasiye vs)

Aynı şekilde geçen yıl şubatta eğitim ücreti de %30 arttı...sonra asgari ücrete ara zam geldi..okulun maliyeti (çalışan, enerji, temizlik vs) en az %70 artmıştır...önden sözleşme imzalayanlar çok avantajlı oldu..okullar batmasa iyidir, ya da öğretmenlerin maaşlarını gecikmeli, kırparak vs veriyorlardır.
    tereciye tere satmak gibi oldu gerçi, hariçten gazel okuyoruz sonuçta...okul fiyat artışlarına direniyordur..okullar da açmazda, onu anlatmaya çalıştım...3-5 kalbur üstü okul dışında, genel olarak okullar önden sözleşme imzaladığı için bu yıl için ort %50 artış yapabilmişlerdir...bizimkilerin gittiği gibi küçükler çok daha zor durumdadır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Bence durum o dönemden kötü. Şu anda baskılanan fiyatlar var. Bir malın ya da girdinin fiyatı baskılanıyorsa o iktisadi aktörden diğerlerine kaynak aktarılıyor demektir..

Cebri tedbirle birinin hayatından alıyorsun diğerine veriyorsun yaw! Buna da ekonomi politikası diyorlar..
    Tartışmasız, çok daha kötü..dediğin gibi o zaman kör topal bir serbest piyasa vardı..şu an tam bir servet transferi yaşanıyor...acı ama gerçek bu...benzettiğim şey yüksek enf ve fiyatlama zorluğu.

6. Beyaz eşyacılar mal toplama seviyelerine gelmiş gibi. Her nekadar Euro paritesi yüzünden bilançoları çok iyi beklenmese de yıl başından sonra bu kadar güçlü dolar olmayacak gibime geliyor. O vakit koparlar. Ytd

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merak etmeyin okul sahiplerine bir şey olmaz. Öğretmenden acısını çıkarırlar. Eskiden özel okul öğretmenleri paraya para demezlerdi şimdi ise üç kuruşa çalışıyorlar. Tabii ki istisnalar var ama genel durum böyle.
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız vesselam
    Tiçaret tarafında tabii
    Abi çok zor soru.
    Yeni işe girsem piyasada tek bakacağım şey
    o işde bilmeyenlerin bilenlere oranıdır.
    Hesap kitap bilmeyenlerin çok olduğu sektörde zararına mal verir adam haberi olmaz.
    Batarken seni de aşağı çeker.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 769/1001 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •