Sayfa 773/1000 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,177 - 6,184 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün hsbc özelden mt aradı. haftaya 12/2023 vadeli kapalı eb fonu çıkaracaklarmış. %6,70 getirili. bu vadeye bu oran şaşırtıcı. handikapı erken çıkışta %2 cezası var. ilgilenene.. (m.k. mı stopaj öncesi brüt mü sormadım)
    iki senelik toplam gelir olabilir.
    senelik %6.70 bence imkansız ister net ister brüt olsun şu havada bile.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
    Kupon dönüşlerinden para kesmek adetleri
    Yıllık hesap işletim ücretleri yurt dışının handikapları
    burdaki gibi yemiyor ben paramı çekiyorum demek
    zannetmeyin ki ben vergimi Tc de ödüyorum deyip sıyrılabiliyorsunuz
    Bazı kurumlar sizden bilgi istiyor.
    Borsadaki işelmelrden doğan karları ülkeye parayı geri sokmazsan sıyrılırsın ama
    eurobond da bence bu saatten sonra kaçiş yok.

İnsanlar diyor yabancıya vergi yok.
    Kardeş burada yok ama adam ülkesinde ödüyor aynı senin gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon, stagflasyon vs ile uğraşmadan, dalgalarla boğuşmadan eurobond alıp kenara çekilmek, havanın açmasını beklemek daha mı doğru ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben tam olarak böyle düşünüp hayata geçirdim bu hafta

4.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    valla ben de anlamadım.. dediğiniz gibi olabilir, saçma yüksek çünkü. hele bir yazılı bilgilendirme gelsin de görelim neyin nesi.

5.  Alıntı Originally Posted by kerem_goksoy Yazıyı Oku
    Eurobond fonlarında sabit getiri nası oluyor? Deneme amaçlı $ ile İşbankasının IDF fonuna girmiştim. CDS artıp, Eurobond fiyatları düştüğü için aylardır zarardayım.

Benim anladığıma göre Eurobond fonunun yıllık %6-7 temettü veren hisse ETFsinden farkı yok işleyiş olarak. Fon içindeki dayanak varlığın (bu durumda EB) değeri düşerse anaparadan gayet de zarar yazabiliyorsunuz. Nasıl bu kadar net bir şekilde rakam söylenebiliyor bu fonda? Bilmediğim farklı bir işleyişi mi var bu fonun?
    vade sonuna kadar bekleme hesabıyla veriyorlar bu oranları bu tip fonlarda. sonuçta nominalden dönüyor girdikleri (dayanak) EB lar. kuponu belli, alışı kabaca belli (büyük bir sürpriz olmazsa taleple valör arasında).. ve de dolar girip dolar çıkıyorsunuz. kur sizi ilgilendirmiyor.

talep sırasında kabaca bir getiri aralığı veriyorlar, valör günü netleşiyor.. bu da öyle olacaktır sanırım ama mt yi çok sorgulamadım bugün, nasıl olsa yazılı bilgilendirme gelince görürüm.. bir de benim oyun alanım pek kalmadığından giremeyeceğim diye.

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Yüksek enflasyon, stagflasyon vs ile uğraşmadan, dalgalarla boğuşmadan eurobond alıp kenara çekilmek, havanın açmasını beklemek daha mı doğru ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben çok uzun süredir Eurobond taşıyorum. Her kişi için kendini en rahat hissettiği yatırım aracının en doğru yatırım olduğuna inanıyorum. Benim için en uygun yatırım araçlarından biri buymuş onu anladım ama şu son dönemde açıkçası eskisi kadar huzurlu değilim. Ülke temerrüde düşer mi diye endişeliyim. Hani diyorum en kötü ne olur, kupon gününde USD kurundan TL'ye döner kuponu TL cinsinden öder bir miktar alış - satış makası gideri olur ama insan emin olamıyor.

Bir de vade sonuna kadar bekleyeyim diyorum ama arada Allah korusun yıkıcı bir İstanbul depremi olur külliyen üzerine yatarlar mı EB'ların diye bir soru işareti de yok değil.

7.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Acaba bankanın dövize ihtiyacı var da doğrudan EB ihraç etmek yerine böyle bir fon kurulmuş olabilir mi diye düşündüm.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    valla ben de anlamadım.. dediğiniz gibi olabilir, saçma yüksek çünkü. hele bir yazılı bilgilendirme gelsin de görelim neyin nesi.
    valla böyle bir şey var ise ben 2036 ya bağlayan biri olarak fena patlarım ))

Sayfa 773/1000 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •