Sayfa 78/629 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon
Arama sonucu : 5529 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Anladım, İş Yatırım'da hesap açmak için 60K para lazım yani
    evet.
    ama iş bankasında hesabın varsa işcep uygulaması ile cepten yurtdışı bölümünü aktifleştirip işyatırımda bi hesap açıp burdan al-sat yapabiliyorsun on bin doların olmadan.
    uğraşmak istemiyor işyatırım açıkcası , çok katılar. çok soğuk cevaplar veriyorlar. kısacası paran kadar değerlisin
    saxo alt yapısını kullanıyor. diğer kurumlara göre daha sade ve basit. ünlü gedik ibkr kullanıyor karışık. tdameritrade karışık. qnb saxo yine basit anlaşılır.

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    evet.
    ama iş bankasında hesabın varsa işcep uygulaması ile cepten yurtdışı bölümünü aktifleştirip işyatırımda bi hesap açıp burdan al-sat yapabiliyorsun on bin doların olmadan.
    uğraşmak istemiyor işyatırım açıkcası , çok katılar. çok soğuk cevaplar veriyorlar. kısacası paran kadar değerlisin
    saxo alt yapısını kullanıyor. diğer kurumlara göre daha sade ve basit. ünlü gedik ibkr kullanıyor karışık. tdameritrade karışık. qnb saxo yine basit anlaşılır.
    Bu güzel bilgi işte, teşekkür ederim.

İş Bankası'nın komisyon oranlarını bir araştırayım bakalım. Şu anda Garanti ile çalışıyorum, temettüden bile komisyon alan TEB'den sonra buraya geçiş yapmıştım. Olmazsa bir değişim daha yaparım.

İş Bankası'nın komisyon oranlarını bir araştırayım bakalım. Şu anda Garanti ile çalışıyorum, temettüden bile komisyon alan TEB'den sonra buraya geçiş yapmıştım. Olmazsa bir değişim daha yaparım.
    İş bankası yurtdışı komisyon 25 usd
    Yurtiçi komisyon 100 liralık hissede 1 tl.
    1000 liralık alımda 10 tl.

Temettüden nasıl komisyon alıyorlar hocam. Çok acımasızca.

İş bankası 3 ayda 1 kez saklama ücreti alır sadece.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666

Temettuden komisyon Takasbank icin tahsil edilir ve ona odenir.
    Ben de temettu gelince temettu tutari uzerinden onbinde 2.5 oraninda oduyorum bu masrafi.
    Her ay portfoy tutarinin yuzbinde 6.5 ini de saklama ucreti olarak kesiyorlar ve yine takasbank'a oduyorlar.
    Cok islem yapanlardan almayan araci kurumlar var tabii ki, her sey basdan konusup anlasmaya bagli.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Çok teşekkür ederim..enpara da hesabım var en azından, fininvest imza çalışmalarına başlayayım en iyisi

Sanırım enparadan döviz aktarımını finansa yaparken kesinti yapmıyor. Aynı şeyi işbankasını işyatırım için de sağlıyor. Ama diğer kurumlarda swift ücreti ödemek gerekir. Yurtdışına ödenecek swiftlerse ayrıca muhabir banka masrafı da alınır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Sanırım enparadan döviz aktarımını finansa yaparken kesinti yapmıyor. Aynı şeyi işbankasını işyatırım için de sağlıyor. Ama diğer kurumlarda swift ücreti ödemek gerekir. Yurtdışına ödenecek swiftlerse ayrıca muhabir banka masrafı da alınır

%100 doğru ...temettü yattığında anında şubeden cash dolar masrafsız alınabilir veya miktar azsa enpara dolar mevduatada konulur. %3 oran.

operasyonel olarak;
    1.Finans International hesaptan normal finans invest hesaba internetten usd aktarma talimatı verilir.
    2.Müşteri temsilcisi aranır. Tanımlı enpara usd hesabına aktarılması talimatı verilir.
    https://www.qnbfi.com/yurt-disi-yatirim-islemleri
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    TD'den ben de sogudum.
    Isbank uzerinden iscep kullaniyorum ama isyatirim'da hesabim yok, ikisi ayni sey degildir sanirim.
    Bana su an en uygunu QNBFinans geliyor, enpara hesabim da var, QNB hesabim da..
    Sanirim bunda acacagim, etf ler de sorunsuz alinabiliyor diyorsunuz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 78/629 İlkİlk ... 2868767778798088128178578 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •