Sayfa 780/1006 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 6,233 - 6,240 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yüzde 30-40 enflasyon olan bi ülkede herşeyin değeri artarkan SWAP larında kapalı olduğu bir ortamda doların sabit kalmasını beklemek çok aşırı bir iyimserlik olur..
    Faiz silahını kullanmaz isen (enflasyon altında faiz verirsen) haklısın ama elinde devalüasyona karşı atom bombası (faiz) var ve onu kullanmıyorsan, hiç bir şey bilmiyorsun demektir. Ya da boğazına kadar dolar da olan yandaşı zengin etmek istiyorsun demektir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yüzde 30-40 enflasyon olan bi ülkede herşeyin değeri artarkan SWAP larında kapalı olduğu bir ortamda doların sabit kalmasını beklemek çok aşırı bir iyimserlik olur..

2018 den bu yana benim gözlemlediğim her ürüne min yüzde 100 zam geldi..
    2018 dolar ortalamasını 5.5 alsak
    11 tl etmesi lazım dolarında..

Basit hesap..
    O yüzden 8 küsürlarda doları fişekletecekler diye bas bas bağırdık burada..

12 lere doğru gider ise rahip benzeri başka bir kriz ile mi altan alta karşı karşıyayız diye düşündürtür bana.
    Dolar da TL gibi bir kağıt. Altın değerlenir ama dolar değerlenir diyorsan bu senin beceriksizliğin. Petrol, doğal gaz, araba, emtia lar, her şeyi dolar ile alıyorsun. TL yi değersi kılamazsın!!! Yoksa hiper enflasyon gelir, sarmala girersin.

Hani hiç bişey olmazdı?

QUOTE=akcay;5621406]100 dolar üstü işlemler kimlik zorunluluğu geldi. Ufak ufak sermaye kontrolü gelmeye başlar.[/QUOTE
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. @aslanamca2021
    ·
    9s
    Elon Musk'ın Mars'a çıkarma yaptığı bir çağda ulusalcılık ve milliyetçilik gibi kan davalarını yaşatmazlar. "Çanakkale geçilmez" diyerek artık kimseyi yenemezsiniz. Zaman zeka ve akıl zamanı.
    Hayat öğrencisi.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Dolar da TL gibi bir kağıt. Altın değerlenir ama dolar değerlenir diyorsan bu senin beceriksizliğin. Petrol, doğal gaz, araba, emtia lar, her şeyi dolar ile alıyorsun. TL yi değersi kılamazsın!!! Yoksa hiper enflasyon gelir, sarmala girersin.

Hani hiç bişey olmazdı?
    Yüzde 40 enflasyon olan ortamda doları baskılim dersen sonuç değişmez 2 sene sonra çok daha beter patlar..
    İthalat cı adam düşük dolarla mal alır iç pazarsa zamla babam zamla satar paraya para demez..
    İhracatçı iç pazardan zamlı ürün alır düşük dolarla eline cücük kadar para geçer..başlar bağırmaya..
    Olmaz..

10 11 aralığı son nokta..
    Buralardan müdahele gelmesi lazım dedim..
    Haaa en sonunda sıcak para girişi ŞART..
    Bu olmazsa enflasyon da dolar da hiç bişi tutulamaz..
    Kendi kendimize devir daim yapıp oran-orantı artar dururuz..
    Sarmal yapı..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yüzde 40 enflasyon olan ortamda doları baskılim dersen sonuç değişmez 2 sene sonra çok daha beter patlar..
    İthalat cı adam düşük dolarla mal alır iç pazarsa zamla babam zamla satar paraya para demez..
    İhracatçı iç pazardan zamlı ürün alır düşük dolarla eline cücük kadar para geçer..başlar bağırmaya..
    Olmaz..

Doların buralara gelmesi bile hata. Asla izin verilmemeli idi. İnat etmeye ne gerek var...

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

2018 den bu yana benim gözlemlediğim her ürüne min yüzde 100 zam geldi..
    2018 dolar ortalamasını 5.5 alsak
    11 tl etmesi lazım dolarında..

Basit hesap..
    O yüzden 8 küsürlarda doları fişekletecekler diye bas bas bağırdık burada..

12 lere doğru gider ise rahip benzeri başka bir kriz ile mi altan alta karşı karşıyayız diye düşündürtür bana.
    Bu aralar yine bize operasyon çekiyorlar bahanesine sarilmalari sosyal medyada orada burada bol miktarda görür oldum... Yaşadığımız şey rahip benzeri falan filan değil ahmaklık krizi, başka bir şey değil...

Ayrıca o ürün ve hizmetlerdeki %100 artışın temel nedeni de dolar, hep görmezden geldiğiniz gibi...

Ama anlatsak da anlamazlar, duymazlar, kulaklar tıkalı, dolar mi, maliyet mi, ne alaka, kem, küm... Faizdir o faiz... Sadece ve sadece faiz... Başka bir maliyet kalemi olamaz, nerenizden uyduruyorsunuz böyle şeyleri...

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Olmaz..

Haaa en sonunda sıcak para girişi ŞART..
    Bu olmazsa enflasyon da dolar da hiç bişi tutulamaz..
    Kendi kendimize devir daim yapıp oran-orantı artar dururuz..
    Sarmal yapı..
    Yahu daha dün hiç bişi olmaz diyordun. Para fışkırıyor diyordun. Şimdi sarmal, yurtdışından para gelmeli falan diyorsun:-)

Sana tavsiyem işletme ya da ekonomi oku üniversite de. Bir şeyler öğren, tahminle yürümez bu işler.

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Yahu daha dün hiç bişi olmaz diyordun. Para fışkırıyor diyordun. Şimdi sarmal, yurtdışından para gelmeli falan diyorsun:-)

Sana tavsiyem işletme ya da ekonomi oku üniversite de. Bir şeyler öğren, tahminle yürümez bu işler.
    Yahu sende anlama sıkıntısı var cidden..
    10 11 aralığına kadar bişi olmaz dedim..
    Nitekim o aralığa geldi..

Buraların üstüne gitmemeli..
    Müdahele gelmeli diyorum..
    Daha nasıl anlatim ya..
    Sen anlamak istemiyor saldırmak istiyorsun..

Ha bu böyle devam edecek..
    Müdahele gelirse bir süre yatayda takılırız..
    Sonra yine kalkar harekete geçer dolar..

Bunu kesmenin yolu da yurtdışından sıcak sermaye girişi..

Bu olmadan faizi artırarak doları bir yere kadar düşürürsün..
    Ekonomi başka şekilde boğulur bu sefer..

90 lardaki enflasyon kur sarmalından sıcak para ile çıktık..

90 larda batmadıksa yine batmayız..

Piyasada 100 tl var dolar 10 tl ..
    Piyasaya para pompalarlar 200 tl olur dolar da 20 tl olur...

Sayfa 780/1006 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •