Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,273 - 6,280 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Peşin para ile ev almak bence de mantıklı değil, en azından gerek yok.
    Ancak kira da olan biri için ev alması mantıklıdır.
    Örnek verecek olursak, son kredi kampanyasında 600binlik evi 0.64 ve 120 ay kredi ile alan kişi 60bin peşin 540bin kredi ile alınabilirdi(3büyük şehir için).
    Tapu+ kredi masrafı : ortalama 30bin olsun.
    Peşin: 60+30=90k
    Kredi: 540k

540k için 6460tlx120 taksit ile toplamda 804k cepten çıkar.
    Konut endeksi son 10 yıl ortalama %10-12 artmış.

%8 bile alsak; 600×1,08×1,08×1,08×1,08x1,08×1,08 =952k
    Yani 6 yılda parasını çıkardı. Kirayı dahil bile etmedim.

Kiradan yola çıkarsak 2250 kira aldığını düşünelim. Haziran ayında dolar kuru 6.85di.
    Aylık taksit: 6450-2250=4200tl, 613$ yapar

Bugünkü taksidi:550$

5.yıl sonraki kira 3300tl (%8kira artışı)
    Taksit: 3150tl, 280$ (%8 dolar yükselmesi)

Totalde; 472000tl ,53000$ cepten çıkar
    Yaklaşık olarak verileri verdim.

Kira artışı, ev değerlemesi, dolar artışını mümkün olduğunca kötümser verdim.

Böyle olunca dahi fark ortada.
    Sn. Tasarrufcu,

Bu güzel hesabı bir de konut almak yerine peşin parası olan 90k ile 13100$ aldığını düşünerek yapalım.
    Ardından da konut kredisi yerine $ biriktirsin ve 39900$ alsın.

İlk aldığımız 13.100$ bile TC hazine müsteşarlığının ihraç ettiği $ bazında tahvilde on yıl sonra %5 faizle (kira gelirlerini de aynı şekilde yeniden yatırıldığı varsayılmıştır) 21.339$ oluyor.
    Her yıl sizin belirttiğiniz gibi %8 artan $ ile alınan $ miktarları aşağıda olup bu $ kiraya verildiğinde toplam alternatif getiri 71937$ yapıyor.

Kira ve konut artışında kötümsersiniz. Ancak kirada olan birinin karşı taraf riski olan iş veren riski konusunda çok iyimsersiniz.
    Son olarak evin geliri kirayı hesaplamanıza alıyorsanız alternatif maliyet olan $'ın kirası olan faizi de dikkate alın ki hesaplama tam olsun.

Varsayımlar

1. Her yıl alınan $ miktarıdır. İlk yıl için 6460*12 eksi yıllık kira ödemem (27k TL) bölü güncel kurudur. Sonraki yıllarda güncel kur %8 yükselecektir.
    2. Her yıl kredi ödemek yerine aldığım dolar miktarıdır aşağıdadır.
      $6.580,$5.831,$5.138,$4.496,$3.902,$3.352,$2.843,$ 2.371,$1.934,$1.530
    3. Her yıl 2.250 TL kira ödüyorum ve bu ödemem yıllık %8 artıyor.
    4. Her yıl tek seferde ödeme yapıyorum ve $ alıyorum. Dolayısıyla 120 frekans yerine 10 frekanslı işlem var.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bend e7 yıl önce 150.000 tl ile kaç gram altın alınırdı diyeyim.
    Pesin alan icin bu soru sorulabilir ama kredi ile alan icin çok bir anlam ifade etmez.

3.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Geleceği göremeyen kişi için;
    Suya imza atmakla eş deger.!!
    Nenemin taşakları olsaydı.!!
    Dedem olur hesabı bunlar.!!
    İşşizler ordusu her geçen gün artıyor.!

Enflasyon canarı baş kaldırmış.!!
    Kaldırmaya devam edecek.!!
    Real gelirler mum gibi eriyor.!!
    Zorunlu giderler sürekli zamlanırken.!!
    Kiralar ve
    Şişirilen konut endeksi sürekli aşagıya gidecek.!
    Her türlü Kredi faizleride yukarıya.!!
    İşini kaybeden kişinin enflasyonu hissetmesi kafadan %100
    Siz bildiğiniz gibi yatırım yapabilirsiniz. Size diyecek bir şey yok

4.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Hocam hesabiniz güzel. Ama;
    Turkiyede yaşadiginizi varsayarak soruyorum.

6460 Tl taksit verebilecek hane orani nedir?
    Bunu verecek hane halkinin evine ayda kaç lira girmelidir?
    Bu adamlar cocuk buyutmeyeceklermi,gezmeyeceklermi yemeyeceklermi yoksa ( hirsizlikmi yapacaklar ! )

Son kredi kampanyasinda satilan evlerin % kaçı ihtiyaç sahiplerine yapilmistir ?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hocam, örnek olsun diye 600bin dedim.
    300binlik evlerde var. İşlemleri 2ye bölerek simüle edilebilir.

5. Burada 10 yıllık verilerle konuşuyoruz ama ülkelerin ömürlerinde on yıllar çok küçük süreler. 90'larda çocuktum, %150-200 enflasyonlarda büyüdüm. Bir gecede dolar 650.binden 1.2 milyonları gördük, size komik gelecek bunlar ama hepsi oldu. Sonra ne oldu 2003'ten 2011'e kadar doların yerinde saydığını gördü bu millet. Dolar 1 lira muhabbetleri yapılırdı bir zamanlar. Hem de aynı adamlar baştaydı. O zaman bu konuşmaları yapabilir miydiniz?

Buraya yazıyorum, gün olur devran döner, biz görmeyiz belki ama bu basılan 2 trilyon dolarların da bir gün acısı çıkacak. Ha bizim para yine yerlerde sürünür, ama dünyada bunun sefasını-cefasını çekenler mutlaka olacak. benim bir tane başımı sokacak evim var, fazla param olmadığından fazla derdim de yok, en fazla burada yazıp duruyoruz işte.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sen de ne laf anlamaz adamsın başkan ya adam çok güzel anlatmış işte enflasyonist ortamda ödeme gücün varsa çöp oln parayı verip karşılığında mal almak her zaman avantajlıdır. Weimar Almanyası için de RTE türkiyesi için de Arjantin için de bu böyledir, ne var kabul etmeyecek anlamadım.
    A haber seyretmeye devam.!!
    İşte bilimsel analiz.!!!
    https://m.youtube.com/watch?v=R1MJzPrVZmY

7.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Burada 10 yıllık verilerle konuşuyoruz ama ülkelerin ömürlerinde on yıllar çok küçük süreler. 90'larda çocuktum, %150-200 enflasyonlarda büyüdüm. Bir gecede dolar 650.binden 1.2 milyonları gördük, size komik gelecek bunlar ama hepsi oldu. Sonra ne oldu 2003'ten 2011'e kadar doların yerinde saydığını gördü bu millet. Dolar 1 lira muhabbetleri yapılırdı bir zamanlar. Hem de aynı adamlar baştaydı. O zaman bu konuşmaları yapabilir miydiniz?

Buraya yazıyorum, gün olur devran döner, biz görmeyiz belki ama bu basılan 2 trilyon dolarların da bir gün acısı çıkacak. Ha bizim para yine yerlerde sürünür, ama dünyada bunun sefasını-cefasını çekenler mutlaka olacak. benim bir tane başımı sokacak evim var, fazla param olmadığından fazla derdim de yok, en fazla burada yazıp duruyoruz işte.
    Biz niye görmeyelim? Abd içinde bulunduğu durumda dolar basmak dışında ne yapabilir? Dolar çöptür. Mal alan kazanır, malını satan kaybeder. Türk ekonomi yönetimi çok doğru yaptı. Abd tahvillerini sattı, altın aldı. Altınları da Türkiye'ye getirdi. Vatandaşın bankalarda tuttuğu dolarları da swapla dışarı verdi. Türkiye'nin pozisyonu doğrudur.

1 TL 100.000 dolar olacak. En az. O zaman bir bakacaz hiç borcumuz yokmuş. Bunu da hepimiz görecez. 1 dolar 1,2 milyon TL oluyor da 1 TL niye 100.000 dolar olmasın.
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Balon olan uçuk fiyatlara yatırım yapan yolda yaya kalır.!!
    https://www.dailymotion.com/video/xrot5s
    İyi de ya TL çok pahalı (öyle diyorsun) ya da evler çok pahalı (öyle de diyorsun)

Sonuçta birini seçeceksin, sen istiyorsun ki türkiye suriye gibi olsun ama bir bak bakalım suriyede evler ne durumda Şamda güvenli bölgelerde. İnsan oldukça, barınma ihtiyacı oldukça bunun bir değeri olacaktır. Yorumun saçma ve kendi içinde çelişiyor.

Ayrıca A haber seyreden sizsiniz sizin gibi fanatikler tek enstrümana tek yöne saplanıp batmaya mahkum, merak etme dolar bazlı kazanıyoruz sürekli sizin gibi fanatikler üzerinden.

Sayfa 785/1002 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •