Sayfa 785/1001 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,273 - 6,280 arası.

Konu: Viop LIV

1. Daha yeni uyandım bu yüzden hisse taşımıyorum. Dün de işlem az yaptım. Muhtemelen bu ay benim için bitti. Benim için şimşek ve ekibi sadece algı oluşturulmaya çalışılan başarıyor da. Dün araba tamiri için ve çay içmeye gittiğimde konuştuğum insanlar RTE nin fişini tamamen çekmiş durumda sadece umut veren muhalefet istiyorlar. Bana göre RTE döneminde para kazananlar mutlu diğerleri RTE düşmanı olmuş durumda.

2. Spot hisseler

BIST30 dışı yükseliyor.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Hakan Kara
    Yakın dönemde TCMB'nin net rezervinde belirgin bir düşüş var. 4 Ağustos-15 Eylül haftaları arasında swapları da içeren net rezerv 9 milyar dolar daha eksiye gitti.

Bu tabi olumsuz bir durum, ancak arka planda KKM'nin çözüldüğünü hatırlamakta fayda var. KKM'yi de bir çeşit döviz yükümlülüğü olarak düşünebiliriz.

Geçiş döneminde gidişatı daha iyi anlamak açısından, TCMB net rezervi ile KKM stokunun farkının izlenmesi faydalı olabilir. Aşağıda KKM ve swap hariç net rezerv tahminimi kullanarak farka bakıyorum.

TCMB net rezervi eksi KKM stoku 4 Ağustos haftasında -188 milyar dolarken 15 Eylül haftasında -186,5 olmuş. Yani pek önemli bir değişim yok. Grafik neredeyse yatay görünüyor.👇

Bu veriler ışığında, KKM stok tahminlerindeki hata payı, kamu mevduatındaki hareketler ve altın değerleme etkisini de göz önüne alarak, son haftalarda nette TCMB döviz satımlarının KKM'den çözülen miktara yakın olduğunu ifade edebiliriz.

Dolayısıyla TCMB net rezervlerindeki azalışı, kaygı verici bir durumdan ziyade KKM'deki çözülmenin bir yansıması olarak görmekte fayda var.
    Sanırım yetkililerin döviz satışlarının KKM'den çözülen miktarla sınırlı olduğunu söylemesi bundan kaynaklanıyor.

Öte yandan bu durum, serbest dalgalı kur sisteminde olduğumuz ve dövizin tamamen piyasada belirlendiği anlamına gelmez. İhracatçılardan toplanan dövizin piyasaya satım zamanlamasının nasıl belirlendiğini bilmiyoruz. Dövizde işlem kısıtlamalarının önemli bir kısmı devam ediyor.

Yine de mevcut verilerle TCMB ve kamu bankalarının döviz piyasasında eskisi kadar aktif olmadığını söylemek mümkün. Tam normalleşme ise ancak faizin doğru yere gelmesi ile mümkün olacak.

4. nerde millet sattınız mı malları
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

5. Cuma kapanışına yakın akşam pazarı olursa bakılır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    8,000 endeks faiz ise %40 net getiri hatta önümüzdeki günler %50 ye gebe...

yani bugün endeks alan 12,000 endeks üstünde bir getiriyi hedefliyorki burdan alsın...

işte işin püf noktası ise benjamin kaç olacak...
    özsermayesini ikiye katlayan bir şirket bulmak lazım kine mantıklı olsun.
    ayafosfos üle bir şirket bülüyün mü? asdasds.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Independent Turkish
    @TurkishIndy
    ·
    1 sa
    Beyin çiplerinin hikayesi: İnsanlarda denenmek üzere onay alan Neuralink'in yolculuğu

https://twitter.com/TurkishIndy/stat...65781640569055

Felçli olanları iyileştireceği bilgisi var linkte ve omurilik yaralanmaları ile felçli hasta denek aranıyormuş.(Ayasofya belki çare olabilir)

8. can sıkıntısından bilgisayarı temziliyordum...

pandemideki portföye bak...

maliyet 11-12-13

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 785/1001 İlkİlk ... 285685735775783784785786787795835885 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •