Bu arada pek çok yabancı ülke deprem ekipleri gönderiyorlar.
Onlardaki asıl amaç yardım etmek değil ekiplerini gerçek ortamda eğitmek. Yardım işide o işin ikramiyesi oluyor. Hem yardım ederek mutlu oluyorlar hemde kendilerini deprem kurtarma işinde eğitiyorlar.
Apartman hesabından gidersek de hayatını kaybedenlerin sayısının 50bini geçmesi gerekiyor maalesef.
Birde uyarı yapayım.
Her depreme yardım ediyorum diyen internet hesabına para göndermeyin. Maalesef dolandırıcılarda bu tür kaos ortamlarında faaliyet gösteriyorlar. Özellikle duygu sömürüsü ile para kazanan bir meslek grubu var.
Deprem zamanlarında gelen yardımın bir kısmı ilk andaki depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarına gidiyordur. Uzun vadede toplanan para ise yine bir kısmı çadır ve dayanıklı malzemeler gibi eksilen ihtiyaçlara gidiyordur, kalanı afad'ın personel giderlerine gidiyordur.
Bu tür tam devlet kurumu olmayıp da özel kurumda olmayan yarı kontrollü yerlerde, harcamalar çok kontrolsüz oluyor.
Ben bu tür bir yerde gençken çalıştım. Para tamamen o kurumda paranın kontrolunu elinde tutan kişilerce ve muhasebe servisi gibi paranın hesabını tutan servislerce bolca harcanıyordu. Yönetici kasayı rahat kullanıyorsa, kasanın hesabını tutan muhasebe servisi de o kasayı bolca kullanıyor ve açığı olan yönetici muhasebeciye hesap soramıyor. Bir kurumda muhasebe servisi kralsa, bilin ki o kurumu yöneticileri soyuyor.
Yüksek maaşlar, ikramiyeler, her yıl tonla 5 yıldızlı geziler, çok pahalı elektronik hediyeler ki bu hediyeler o kurumu denetleyen servislere ve kurumun bağlı olduğu vekillere gidiyor. Kuruma Malzeme hizmet alımlarında fahiş aşırı kazık fiyatlar söz konusu oluyor. O para düzenli olarak bolca harcanıyordu.
Çok birikmişse o para eski akp bakanının dediği gibi devletin üst makamları da el koyabiliyor. Örneğin işsiz kalan işçi için toplanan işsizlik fonuna durmadan el konuluyor, örneğin 1999 dan beridir toplanan deprem vergilerine el konuluyor. Bunları ben söylemiyorum bizzat akp bakanları söylüyor. O paralarla "yol yaptık" diyorlar. Millet de "Madem deprem için verdiğimiz o paralarla yol yaptınız o zaman benden yol yapacağız diye aldığınız vergiler nerede" diyemiyor.
.
Son düzenleme : alicemal; 10-02-2023 saat: 11:47.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri