Sayfa 79/679 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 625 - 632 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Peki Emirhan abi 2010 yıllarında neden uzunca yıllar yataya bağladı? Sonradan şirket nasıl bu kadar atak yaptı eski halini biliyor musun arenanın? Ben uzuncu olduğum için iyice öğrenmek istiyorum bu şirketi ve senin yazıların çoğu yatırım bankalarının raporlarından daha dolu nice bankaların raporunu açık ara sollarsın :) bazen diyorum bu adam yatırım raporlarında mı çalışıyor

2.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Peki Emirhan abi 2010 yıllarında neden uzunca yıllar yataya bağladı? Sonradan şirket nasıl bu kadar atak yaptı eski halini biliyor musun arenanın? Ben uzuncu olduğum için iyice öğrenmek istiyorum bu şirketi ve senin yazıların çoğu yatırım bankalarının raporlarından daha dolu nice bankaların raporunu açık ara sollarsın :) bazen diyorum bu adam yatırım raporlarında mı çalışıyor

2010-2019 arası hisse sürekli çağrı yapmadığı için açılan mahkemenin de etkisiyle baskı altında kaldı. Çağrı olacak olmayacak diye ara mahkeme kararlarıyla sürekli aşağı yukarı çalkalandı ama bir yol katedemedi.

Bir de buna 2017-2018 senesindeki kötü operasyonel bilançolar eklendi ve o 2 sene şirket neredeyse sıfır net kar elde edince , hisse fiyatları yerlerde süründü. PD/DD oranı 0,25'lere kadar geldi. Şirketin değeri 15 milyon USD seviyesine kadar düştü.

2019 senesinde , USD kurunun da durağanlaşması ile beraber bir ivme yakalandı sonrasında yaklaşık 8 çeyrek üst üste çok güzel bilançolar ve net kar gelince , hisse 15 kat arttı 2019 ekim ayından 2021 şubat ayına kadar olan periyotta.

Aslında o bilanço gelişiminin hisse fiyatını 15 kat arttırmaması gerekiyordu ama hisse o kadar ucuzlamıştı ki , önce o ucuzluğu telafi etti , ardından da bir miktar pahalı hale geldi. Yani 2 taraftan da uçları yaşadık 16 ay içinde.

2021 senesinde ise maalesef ilk 2 çeyrek kötü bir net kar gelince %50'den fazla düştü hisse. Ama şu anda bilançosunun karşılığını veren bir fiyatttayız. Fakat 2022 bilançoları için de ucuz olduğumuzu düşünüyorum. Bilançolar geldikçe yeni fiyatlamalar olacaktır.

Ama büyük bir olay olmazsa , artık 13 liranın altına inmemiz imkansız. 2022 senesi sonunda 30 liraları , 2023 senesi sonu 50 liraları göreceğimizi düşünüyorum. USD kurundaki artış senelik %15'lerde kalırsa bu senaryo gerçekleşir Allah'ın izni ile . Tüm dünyayı veya ülkeyi etkileyecek büyük olaylar olursa bu senaryo çöp olur.

Eski yazıları oku vaktin oldukça. 2018-2019 yazılarını oku. Oralarda çok bilgiler var. Bir de 2020 senesinde KoRS hocanın çok güzel yazıları var onları okumaya çalış çok bilgilenirsin.

3.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Peki Emirhan abi 2010 yıllarında neden uzunca yıllar yataya bağladı? Sonradan şirket nasıl bu kadar atak yaptı eski halini biliyor musun arenanın? Ben uzuncu olduğum için iyice öğrenmek istiyorum bu şirketi ve senin yazıların çoğu yatırım bankalarının raporlarından daha dolu nice bankaların raporunu açık ara sollarsın :) bazen diyorum bu adam yatırım raporlarında mı çalışıyor
    Yok abi yok Emirhan Üstat erenlerden.
    Adam perfect.
    Ben eskiden Klnma,mrgyo,euhol,rheag,usak gibi kağıtlara takılıyordum.Bazısından çok kısa sürelerde 12 ye katladığımda oldu.ilk hissemi 1995 senesinde aldım.Çok uzun dönemler ara verdim.Zaman zaman geri geldim.Yani bir var bir yokum gibiydi.
    Üstadım sayesinde yıllar sonra bakış açım değişti.Yıllardır ateşle dans etmişiz.Gene iyi tutunmuşuz.
    Kazanırız kaybederiz o başka bir penceredir.Orasını bilemeyiz.Ama donanım,vizyon,mantık,öngörü,analiz konusunda ben Emirhan Bey gibi bir insan tanımadım.

4. Hep kazanıyormuş gibi yazmışım.Aldığım hisselerin bazılarının sonradan iflas etmişliğide oldu.Köytaş,çbs..Dedim ya ateşle dans etmişiz.

5.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Yok abi yok Emirhan Üstat erenlerden.
    Adam perfect.
    Ben eskiden Klnma,mrgyo,euhol,rheag,usak gibi kağıtlara takılıyordum.Bazısından çok kısa sürelerde 12 ye katladığımda oldu.ilk hissemi 1995 senesinde aldım.Çok uzun dönemler ara verdim.Zaman zaman geri geldim.Yani bir var bir yokum gibiydi.
    Üstadım sayesinde yıllar sonra bakış açım değişti.Yıllardır ateşle dans etmişiz.Gene iyi tutunmuşuz.
    Kazanırız kaybederiz o başka bir penceredir.Orasını bilemeyiz.Ama donanım,vizyon,mantık,öngörü,analiz konusunda ben Emirhan Bey gibi bir insan tanımadım.

Hocam böyle şeyler yazmayın sonra birileri bozuluyor :)

Ben bunu daha önce de yazdım. Bu sitede beni şahsen tanıyanlar da var. Bazı kişiler ile de telefonla yada whatsapp üzerinden iletişim halindeyim buna sen de dahilsin hocam.

Tek amacım var , o da borsaya yatırım yapan bizim KY genel de duyumla ve dedikodu ile alır satar hisseleri ve bazen kazanır çoğunlukla da kaybeder , kurda kuşa yem olur. Bizim de olmuşluğumuz var vakti zamanında.

İstiyorum ki herkes bu işi ilmine göre yapsın , işi şansa bırakmasın , daha az kazansın gerekirse ama iyi hisse tuttuğundan emin olsun. Yani 3 liralık malı 15 liraya almadığından emin olsun.

Arenanın sene sonu bilançosunda göreceğiz , defter değeri zaten 12-13 lira. Yani şu anda defter değerinde bir şirkete ortağız. Üstünde başka hiçbir prim yok. Halbuki 30 senelik , pazar lideri bir firmayı , üstelik iyi de karlılığı olan , çok iyi iştirakleri olan bir firmayı kimse defter değerine satmaz.

Bu firma bunun en az 3 katı eder. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Başka amacım yok. Bu hisseden son 3 senede çok araba , ev alan oldu , benim cebime kendi hisselerimden kazandığımdan başka bir para girmedi. Bu işten bir çıkarım yok. Ama neden bilgiyi kendime saklıyayım. Buraya yazıyorum , ihtiyacı olan alsın , olmayan da okumasın geçsin. Sonuçta bu platformlar bilgi paylaşımı için var.

Hatta satınca da söyledim burada sattım diye , orada da amacım hem insanlar bilsin çıktığımı hem de düşüşten zarar görmesin diye bir sorumluluk gereği buradan ilan ettim sattığımı. Geri aldığımı da yazdım.

Ben ne yapıyorsam , aynısını burada yazıyorum. Kötü niyetli olsam tersini yaparım.

Ama maalesef piyasada o kadar kötü niyetli pis adamlar var ki , burada beni tanımayan bazıları da beni onlarla karıştırıp çamur attı zamanında. Ama şimdi hiçbiri yok ben hala buradayım. 3 kağıtçı adamın yüzü olmaz adam sattığı yerde. Bıurada olduğuma göre kimseyi satmamışım ve kimseye zarar vermemişim demektir.

6. Emirhan abi insanlar nankör bu hep böyle yeri geliyor ailemize bile nankör oluyoruz. İnsanlar şeyi kaçırıyor kimse ne olacağını bilemez!! Sen kendi görüşlerini yazıyorsun buna göre kimse hisse al tut sat yapamaz herkes kendi aklı mantığına yatanı yapıyor istediği olmayınca bir başkasını sorumlu tutmak yanlış kimse kimseye birşey yaptırmıyor zaten bu da hem Vicdanen hem kanunen suç.

O yüzden bir kere değil 1000 kere düşünüp başkasının ne düşündüğü değil kendimizin ne düşündüğü ne hissettiğine bakıp karar vermeliyiz. Sonuçta burası borsa risk yüksek.

Hocam hem bir selam edeyim hem de tekrar bi tesekkur edeyim diye geldim :) zaten uzun zamandir burlardayiz EFK artislari devam ettikce yol devam Ustam sayenizde ufkumuz genislemeye devam ediyor. Selamlar Saygilar
    @Emirhan

8.  Alıntı Originally Posted by atansu Yazıyı Oku
    Hocam hem bir selam edeyim hem de tekrar bi tesekkur edeyim diye geldim :) zaten uzun zamandir burlardayiz EFK artislari devam ettikce yol devam Ustam sayenizde ufkumuz genislemeye devam ediyor. Selamlar Saygilar
    @Emirhan

Ve selamun aleykum Atansu kardeş.

Aslında bütün dünya EFK olayına net kardan daha fazla önem veriyor ( EBİTDA ) . Bir tek bizim türkler net kar hastası :)

Varsa yoksa net kara bakarlar. Net kar iyi ise o şirket iyidir , kötü ise kötüdür mantığı var bizim insanımızda. Temettüyü net kardan alacak ya , ondan net karın peşindne koşar bizim millet.

Halbuki net karın da sürdürülebilir olanı makbuldur. Yoksa bir sene zarar et , diğer sene çok büyük kar et , ertesi sene sıfır kar açıkla. Bunun 1000 tane sebebi olur. O sene bir varlık satarsınız , o satıştan iyi kar elde edersiniz , o kar sizin sene sonu karınızı zirve yaptırır ama o iş tek seferdir , seneye o satış olmayacağı için asıl işinize dönersiniz , oradan da iyi kar elde etmiyorsanız çok da iyi bir şirket değilsiniz demek olur bu.

Yani bir çiçekle bahar gelmez söz gibi. Baharın gelmesi için çok çiçek açması lazım. Bir şirketin de iyi bir şirket olduğunu anlamanız için her çeyrek istikrarlı , artan şekilde ciro , EFK , net kar elde etmesi lazım.

Gelir tablolarında EFK istikararlı büyürse , o şirket iyi şirkettir. Net kar düşük gelir , abartı iyi gelir bunların sebebi geçicidir. Çok borcunuz vardır , fazla faiz ödüyorsunuzdur , o borç bitene kadar net karınız düşük gelir ama o borç bitince de çok iyi gelecek demektir. O yüzden bilanço ve gelir tablo kalemlerinin analizi çok iyi yapılmalı. Para nereden geliyor nereye gidiyor. Bunlara bakılmalı.

Arena'nın en güvendiğim kalemi Esas Faaliyet Karı. Bu da çok istikrarlı büyüyor. Bu sene o da rekor kıracak İnşaallah.

Sayfa 79/679 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •