Sayfa 79/662 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 625 - 632 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Mahırarda rasyonel milletler sen gibi düşünür arabesk milletler ise ağlar ağlar yardım diye bağırır , afetlere sürekli , para harcar , ağlar ağlar feryat eder , para harcar bu döngü 300 sene sürer bir de bakarsınız torunlarının torunlarının torunlarının 7 nesil sonrası akıllanmış rasyonel olmuş 300 sene geçer hala eceldir denir , bir de bakarsın bu işler ilerde düzelir , hayırlısı olur kalemine sağlık ellerin dert görmesin , yazına ARTIK imzamı atarım

çok sert itirazım var toplumun ve devletin 30 -50 senedir süren cehaletine , umursamazlıklarına deprem afet konusunda depreme hazır olsak heyelana dere üstü taşkınlara yangınlara sele dona kar yağışına hazır olmuyoruz kafa değişmiyor bir türlü …
    Son düzenleme : Deniz Ali; 15-02-2023 saat: 22:20.

2. sağolun , umarım eğitim ile bu cehaletten kurtuluruz.

3. Şu canlı yayına Putin başkan bağlanıp bağış yapsa çok karizmatik olurdu.

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

FOREKSHABER ANKETİ-Borsanın güne yükselişle başlaması bekleniyor

16/02/2023 09:16:38

Borsa İstanbul'un güne yükseliş hareketi ile başlaması bekleniyor. Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini +151,55, ortalama tahmini ise +164,73 puan oldu.

ForeksHaber'in 49 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti 350,00 puan olurken, en düşük beklenti ise +3,00 puan olarak gerçekleşti.

Ankete katılan 49 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde bulundu.

BIST 100 Endeksi, dün günü 445,13 puan artışla 4950,47 puandan tamamlamıştı.

NOT: ForeksHaber tarafından günlük düzenlenen BIST100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.

Medyan : +161,55
    Ortalama : +164,73
    Maksimum : +350,00
    Minimum : +3,00
    Katılımcı: 49[(+)49(-)0]

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

5.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    ben yahudileri severim ne de olsa hepimiz tek tanrılı dinlerimizi onlara borçluyuz.. e neden da.. geçeyim ki adam da samimi ateistim diyor neden geçeyim.... dürüst insanları severim abicim .

inancını söyle kendini gizleme sinsi olma hem hayır bende kutsallık bende diyip ,müslümanım diye miletin aaa....koyma hoşlandığım davranış bu ..doğrucu davut seviyede dürüstlüktür ...

benim kafada adamlar dürüst adamlardır .
    Forumun konusu değil ama; konu önemli olduğu için bir iki kelam etmek istedim. Kişinin inanç konusunu saklaması sinsilik veya dürüst olamama olarak değerlendirilmemeli. Aksine inanç insanın kendi içinde yaşadığı ve bireysel özgürlükler sınırı içinde olmalıdır.Bunu ifadeye zorlamak kişinin özgürlük alanına müdahaledir. Hele hele toplumda yaygın dinsel inanç dışında inancı olanlara bu zorlamayı yapmak iyi niyetli görülemez. Kişinin karakter özelliklerinin beğenilmemesi durumunda bile bu noktadan başlanması etik değildir. Demek ki, bu toplumda yaygın inancın dışında olanlara baskı var.(Ki var. Ben yaygın inanca mensup olmama rağmen,dini ritüelleri yerine getirip -getirmeme konusunda, İslami yaşama uyup-uymama konusunda, çocukluğumdan beri hep baskı hissettim. Diğer inanç sahiplerinin durumu daha vahim değilse o da Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'sının ilk dört maddesidir. Bir grubun İslami inancı yaşayamadığı konusunda yaptıkları haykırışlar,topluma egemen olma ve diğer insanlara daha fazla baskı kurma hevesidir gerçekte. Çünkü laik Türkiye Cumhuriyetinde insanların hakim inanç olan İslamı bireysel olarak yaşayamama gibi bir durum hiç bir zaman olmadı. Bu konuda karşı görüş belirtmek isteyenlere karşılık vermeyeceğim. Çünkü konu tartışılabilecek özellikte değil.) Ya da insanlar kendini bu konuda teşhir etmek istemiyor. Bunun da mutlaka bir sebebi olduğunu anlamak zor değil.
    Velhasıl bu durum cinsel tercihlerini saklama,niye saklıyorsun. Dürüst ol demek ile aynı.
    Bunu birilerini savunmak için değil, doğru yaşam alanları kurabilmek için yazıyorum. Yoksa parasal gücü büyük olan T.C. vatandaşlarının özgürlük sorunu yok. Sorun açlık ve yoksulluk sınırında yaşayanlarda.

6.  Alıntı Originally Posted by mahırarda Yazıyı Oku
    depremde insanlar açık alanlarda olsa, 1 kişi bile ölmeyecekti. cahilliğin ( dükkanlarda kolon kesme, vs. ) eksik ve kalitesiz inşaatların kurbanları oldular. daha önceden toplanan deprem vergileri, doğru şekilde kullanılsa bu tufanı yaşamayacaktık.
    şimdi toplanan paralar da , aynı kafada olan yöneticiler tarafından kullanılacağı için yine hiç bir şeye yaramayacak.
    acil olarak tüm illerde bulunan eski binalar tespit edilip , yeni iskana göre yapılmalıdır.
    Birkaç yıl, Çifte emlak vergisi,çifte araç vergisi ödedik. Sözde deprem için kullanılacaktı. Ama kullanılmadı.Para nerede? Kim denetledi? Sayıştay denetimi çalışıyor mu? İşin tuhafı; yönetenler değişiyor bu durum değişmiyor.
    Bu depremde bağışımı elbette AHBAP derneğine yaptım. Devlet Kurumları da başlarını önüne koysunlar düşünsünler. Neden bu vatandaşımızın güven duygusunu yıktık diye.

7. yapılan yardımların alayı vergiden düşüyor. birde merkez bankasının "bağış" ı var ki evlere şenlik. ziraat ve halk " bağışını" da saymıyorum. kimin parasını kime veriyorlarsa. neyse adamlar hepimiz adına bağış yaptı ,allah kabul etsin.

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Evt çok haklısın mesela ; 07.02.2023 salı günü işlemlerini iptal etmeyerek korunan 10-20 kişi bakalım mağdur edilen 3-4 mln kişinin keseceği faturayı ödeyebilecek mi?

Şu ana kadar alınan tedbirler olumlu ama yetmez. Benden uyarması.
    Robotlardan vazgeçemiyorlar. Oysa mevcut volatilitenin bir nedeni kurumsal yatırımcı eksikliği ise, diğer nedeni de bu açığı eşitsiz biçimde sahibinin (!) çıkarına kullanan robotlardır. Alınan önlemlerle kurumsal yatırımcı boşluğunu kısmen dengelediler ama robotlar köşede pusuya yatmış bekliyor. Onlara kalıcı bir önlem getirmeden volatiliteyi önleyemezler.

Etkisiz bir önlem olarak hızlarını öncekinin 1/3'üne düşürdüler. Bunun hiçbir anlamı olmadığı bugünkü işlemlerden görülüyor. Çünkü bireysel yatırımcının işleme karar verme-gerçekleştirme süresi ortalama 450 milisaniye iken algoritmik işlemlerde bu süre ortalama 6 milisaniyedir. 3 misli yavaşlayınca 18 milisaniyeye çıkartılmış oluyor. Bu haliyle bile bireysel yatırımcıdan 25 kat daha hızlılar. Bunun üstüne kimi verileri parayla satın alarak önceden öğrenme avantajına da sahipler. İkisi birleşince baş edilmez bir belaya dönüşüyorlar.

Kimse şu soruyu sormuyor: Bu robotları BIST'in başına sardığınızdan bu yana fiktif işlemlerle aracı kurumların ve BIST'in gelirini artırmaktan başka bireysel yatırımcılar lehine ne kazandırdınız? Kocaman bir hiç!

Araya giren çoğu küçük yatırımcıyı biçen avantajlı ve hızlı dolayısıyla eşitsiz günlük robotik işlemler kime yarıyor?

Birileri her gün BIST'i sağıyor.

İnekte artık süt kalmadı, bunu göremiyor musunuz?

Ülke tarihinin en büyük felaketi yaşanmışken borsayı açarak gerçekleşen Pazartesi-Salı şaibeli işlemlerin arka planını soruşturup sergilemenin, sorumluları cezalandırmanın (bugün olmazsa yarın bir gün mutlaka bu aydınlanacaktır) yanında ek olarak şu önlemlerin de alınması zorunludur:

1-Algoritmik işlemler önümüzdeki seçimlere kadar durdurulmalıdır.

2-Temel verilerle ilgisi kalmamış, tamamen bir lotaryaya dönüşerek BIST'i içten içe kemiren halka arzlara da seçimlere kadar ara verilmelidir.

Bu iki önlem alındığında ve borsa en azından seçime kadar fiktif işlemlerden arındırıldığında, volatilitenin ortadan kalktığı görülecektir.

Tabii gerçekten volatilite önlenmek isteniyorsa!
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Sayfa 79/662 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •