Sayfa 792/997 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,329 - 6,336 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Bari bugün artıya geçmeye çalışma , ne inanılmaz bir borsasın sen ya...
    Doğru süüülüyon paragöz abi, eksi olunca hayretler içinde kalıyorum.
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben kişisel olarak hisse ve viop'u tamamlayıcı olarak görüyorum.

dolar : portföyü dolar bazlı korumak için %50 civarı en az..

hisse : tl varlıkların olası bir rallisini en iyi yanstacak likit enstrüman sınıfı

viop : cash üretme.. veya kaybetme..

altınla filan uğraşmıyorum.. şimdi bu 3 enstrüman sınıfında dolar ve hisse'yi fırsat maliyeti (abd ve TR faiz oranları) ile karşılaştırırım, hatta karşılaştırmam gerekir zaten..

ama viop.. olay tamamen "fark" kavramı ve kaldıraç.. bizim için enstrüman 10 tl imiş 100 tl imiş farketmez.. 2 aylık kontratla kapitalimizi mümkün olan en verimli biçimde kullanarak cash üretmeye çalışıyoruz..evet.. bizim için ne kadar % olarak yükseldiği veya düştüğü önemli.. nominal değerler görece önemsiz..buradan cash üretebilirsek o parayla hisse ve dolar alabiliriz..yani türev üründen esas yani dayanak ürüne (dolar + hisse) döneriz..
    Ana hatlarıyla benim stratejim de bu şekilde. Farklar şöyle,

i-) %50 dolar. Bu bende %60-70 aralığında, ayrıca altındadolar bazlı bir yükseliş trendinde olduğunu düşünüyorsam, 2016 dan günümüze olduğu gibi, dolar yerine altın tutuyorum. Dolara ayrıca alerjim olduğu için, ons düşmese bile altın tutmayı tercih ederim...yani altın düşüş trendinde olmadıkça dolar yerine altın tutarım.

ii-) viop u iki kısımda kullanıyorum...orta vade sat sinyali geçerliyse, orta vade hisse portföyümü hedge etmek için...bir de kısa vadeli sinyallerle hareket ettiğim, trade kazancı sağlamaya çalıştığım pozisyon

mesela şu an portföy dağılımım..altın %70...hisse %25...%5 de viop pozisyonu.

son 2-3 yıldır ara ara tekrar ettiğim gibi, istikrarlı, az risk içeren kazanç için mutlaka hisse+viop birlikte ele alınmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Dardanel , % 1.000 bedelli haberinden sonra taban olmuş.

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Dardanel , % 1.000 bedelli haberinden sonra taban olmuş.
    Tavan olması lazım Di normalde demek ki bedelliciler kalmamış piyasa kendine gelmiş demekki

5. Taban serisi bitince poz açabilirim bilancolar fena değil çok borçlu diye girmiyordum.
     Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Tavan olması lazım Di normalde demek ki bedelliciler kalmamış piyasa kendine gelmiş demekki
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

viop yapan kalmadı mı? önceden burası şenlikliydi. dolarcılar gelmiş, yada viopçular dolarcı olmuş. viop topiğinde poz yazan yok.

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Taban serisi bitince poz açabilirim bilancolar fena değil çok borçlu diye girmiyordum.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Seriyi bırak bugün bile taban olmadı yaw..

8. ben de yüzde 70 lerde altın dolar takılıyorum.

borsaya ayırdığım tutarı dolar altın bazlı yerinde tutmakta çok ciddi zorlanıyorum.

acemi olmasam voleyi vurmuştum pandemide battım ama paranın yüzde 30u battı pandemiden sonra 6.6 dan doas 47 den froto 30lardan pegas aldım.

sonra da zarar çıktı diye sevine sevine 9 liradan 60 liradan ve 48 liradan sattım

bozkurt abi diyor ya hergün para dağılıyor diye spotta bence hergün para dağılmıyor.
    ama belli dönemlerde balya balya dağılıyor.
    nasip varsa sökersin fakirliği.

Sayfa 792/997 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •