Sayfa 794/1001 ÝlkÝlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,345 - 6,352 arasý.

Konu: Viop XLIV

1.  Alýntý Originally Posted by þahna Yazýyý Oku
    Bir evlek neydi yahu.
    Bir adamýn bir günde ekip biçebildiði arazi miydi

SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evlek, eskiden Türkiye'de ve Sýrbistan'da kullanýlan bir Türk alan birimidir. Evlek'in anlamý, sabanla bir geçiþte iþlenen arazý dilimdir. 1 evlek = 400 arþýn kare = 229,667963 metrekare Baþka kaynaklara göre ise 1 evlek'in karþýlýðý þudur: 1 evlek = ¼ dönüm = 229,59825 metrekare 1 dönüm = 4 evlek

2.  Alýntý Originally Posted by dva glaza Yazýyý Oku
    Evlek, eskiden Türkiye'de ve Sýrbistan'da kullanýlan bir Türk alan birimidir. Evlek'in anlamý, sabanla bir geçiþte iþlenen arazý dilimdir. 1 evlek = 400 arþýn kare = 229,667963 metrekare Baþka kaynaklara göre ise 1 evlek'in karþýlýðý þudur: 1 evlek = ¼ dönüm = 229,59825 metrekare 1 dönüm = 4 evlek
    Dönüm yaklaþýk 0,001 kilometrekareye denk olan eski bir alan ölçü birimidir.
    Aslýnda 1 dönüm tam olarak 918,393 metrekareye eþittir.

__________________________________________________ ______
    Bu sebeple yeni kadastro geçen yerlerde m2 ölçüler farklý olabiliyor.
    Güncel de 1 dönüm 1.000 m2 olarak deðerlendiriliyor .(1945 tarihli yasa ile)
    Mesela eski tapu kaydý ile 10 dönüm arazi aldýðýnýzda 9.183 m2 yer almýþ olursunuz.(bu konu bilinmediðinden bazý maðduriyetler oluþabiliyor)

Alýntý Originally Posted by dva glaza Yazýyý Oku
    Hangi kiþi veya þirketin?(27 bin dönüm)
    kiþi deðil 3 kardeþin . þirketin sayfasýnda 10000 dönüm 8000 dönüm gibi iki rakam buldum aam bildiðim 27000 dönüm idi.artýsý vardýr eksisi yokdur.
    sanýrým kardþler 3 e böldü araziyi.

https://ozlertarim.com.tr/

Meyve üretimimizi; Ulukýþla ve Adana’da, Baler Tarým Þirketimizin faaliyetleri ile, bu bölgelerdeki hem kendi hem de bakýmýný üstlendiðimiz 10.000 dönümden fazla araziyi organize ederek üretim faaliyetimize devam etmekteyiz.

bu kadar deðiller ama

Anasayfa - Özler Tarým TRhttps://ozlertarim.com.tr
    Tarýmda Avrupa Standardý olan GLOBALGAP sertifikasýna sahip olup, bu sertifikanýn gereklerini eksiksiz yerine getirmektedir. Çukurova bölgesinde 8.000 dekar ...

sayfalarýný okumadým. benim bilgim kulakdan kulaða zengini parasý züðürdün çenesini yorar misali.

not:https://www.youtube.com/watch?v=kUd_rzhUQNg bu yer dahil mi bilmiyorum
    Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.

4. KAP: ASUZU [ ] ANADOLU ISUZU OTOMOTÝV SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. Özel Durum Açýklamasý (Genel)

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1068496

Þirketimizin ürün çeþitlendirme ve modernizasyon kapsamýnda planladýðý yatýrýmýn, Yatýrým Teþvik Belgesi'ne baðlanmasý amacýyla T.C. Savunma ve Teknoloji Bakanlýðý Teþvik Uygulama ve Yabancý Sermaye Genel Müdürlüðü'ne yapýlan "Yatýrým Teþvik Belgesi" baþvurusu onaylanmýþ ve toplam 679.556.369 TL'lik tutarda ve 4 yýllýk dönemde yapýlmasý öngörülen yatýrýmlar için düzenlenmiþtir.

Bölgesel Teþvik Uygulamarý kapsamýnda deðerlendirilmiþ olan yatýrým için saðlanan 5. Bölge'ye iliþkin destek unsurlarý þunlardýr:

Sigorta Primi Ýþveren Hissesi (7 yýl)
    Vergi Ýndirim Oraný %80 - Yatýrýma Katký Oraný %40
    Gümrük Vergisi Muafiyeti
    KDV Ýstisnasý
    Faiz Desteði
    Kamuoyu ve yatýrýmcýlarýmýzýn bilgilerine sunulur.

5.  Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=kUd_rzhUQNg bu niðdedeki yer dediðime dahil mi bilmiyorum .
    Muazzam yatýrým.(izlemiþtim bu videoyu)

Alýntý Originally Posted by dva glaza Yazýyý Oku
    Muazzam yatýrým.(izlemiþtim bu videoyu)
    Abi çok þey bilmem . Bu arada sizin arsa deneyiminiz fazla anladýðým kadarýyla sn dva glaza.türkiyede kesilmesi yasaklý istesende kesemeyeceðimn aðaç türü kaldýmý

Misal eskiden kýzýlaðaç filan vardý fýndýklýkda kesemezsiniz demiþlerdi sorun olmuþdu.

Bu arada bbht de kadýn gemiciler var.Rahmetli ananem bunlarýn öncüsü olabilir.
    okkalý olduðu için boðazý geçerken akýntý dan dolayý ananemi dümene geçirirlermiþdi dümeni tutanlardan biri olurmuþdu .Gülerek anlatýrdý rahmetli
    Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.

7.  Alýntý Originally Posted by deepfish Yazýyý Oku
    Dürüst olmak gerekirse ben burada bir manipülasyon göremiyorum.

- Yüksek sermaye ile alým/satým yapýp düþüþe/çýkýþa sebep olmak mý?
    - Yoksa yasal bir yöntem olan kredili alým mý?

Bu gayet yasal bir spekülasyon olarak görünüyor... Manipülasyon olabilmesi için iþin içinde yalan haber yayma vs. girmesi gerekmiyor mu?

Göremediðim bir nüans varsa açýk fikirliyim.
    Kutlarým. Gören de yalan haberle hisseler 5 6 pddd ye sürülmüþ te millet yanlis haberle maðdur olmuþ sanýr.

8.  Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku
    Abi çok þey bilmem . Bu arada sizin arsa deneyiminiz fazla anladýðým kadarýyla sn dva glaza.türkiyede kesilmesi yasaklý istesende kesemeyeceðimn aðaç türü kaldýmý

Misal eskiden kýzýlaðaç filan vardý fýndýklýkda kesemezsiniz demiþlerdi sorun olmuþdu.

Bu arada bbht de kadýn gemiciler var.Rahmetli ananem bunlarýn öncüsü olabilir.
    okkalý olduðu için boðazý geçerken akýntý dan dolayý ananemi dümene geçirirlermiþdi dümeni tutanlardan biri olurmuþdu .Gülerek anlatýrdý rahmetli
    Çam ve Zeytin aðacý dahil her türlü aðaç kesimi izine tabidir.
    Annenize Allah rahmet eylesin,baþýn saðalsýn.

(Baþýnýz saðolsun ne demektir?
    Aslýnda 'baþýn saðalsýn' þeklinde bir kelimedir bu. 'Baþ' sözcüðünün anlamý 'yara' anlamýna gelmektedir. Yani sözcük 'kafa' deðil 'yara'dýr ve 'yaran iyileþsin' demektir.)

Sayfa 794/1001 ÝlkÝlk ... 294694744784792793794795796804844894 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •