Sayfa 796/1004 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 6,361 - 6,368 arası.

Konu: Viop XXXIV

1. Muazzam teklif vermiş cumhur ittifaki.
    Büyük ihtimal sarı sendika teklifi yüzde 3,5 a çeker.

Millet ittifakı iktidar olsa idi maaş falan alamazdi memurlar.

Millet ittifakında olan belediyelerde maaşı geçtim çalışana su bile vermiyorlar.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

2. Seyyanen vermeli az
     Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    yuzde 18 enflasyon.........................yuzde 11 zam.......
    SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. İroni yapmışsınız..sus payı yüzde 5 vermiş [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] teklife münazara kabul bile edilemez

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Aşı konusunda forumda hemen herkesin fikir birliği yapması gerçekten ilginç.Ben bu konuda farklı düşünen biri olarak kısaca fikrimi belirtmek isterim.

Pandeminin yeni dünya düzeninin bir başlangıcı olduğuna inanıyorum.Tüm dünya da yaşanan orman yangınlarının ise bunun ikinci perdesi olduğunu düşünüyorum.Herhangi bir olay ile karşılaştığımızda ilk yapmamız gereken konu ile ilgili doğru soruyu sormak diye düşünüyorum.Orman yangınları için bence doğru soru;

Kim yaktı?

Bu soruya yanıt arandığını görüyor musunuz ekranlarda?İlginç bir şekilde muhalif kanallarda dahil bu kadar orman yangının sebebi nedir diye hiç bir tartışma yok.Sıcaklık haritaları yayınlanıyor sürekli ve bu sıcaklıkların olası yangınlar şeklinde insanlara pompalandığını görüyoruz.Tek başına sıcaklık mı yangınların nedeni?

Pandemi konusunda da şöyle bir düşüncem var.Muhtemelen ekim kasım gibi tekrar kısıtlamalar gelecek.Ve bize pompalanan aşı olmayanlar nedeni ile yaşanan bir pandemi olduğu.Benim bu konuda aşı olmayan bri olarak teklifim;

Kısıtlamalar geldiği zaman aşı olmayanlar evlerinde hapsedilsin ve her aşı olan özgürce dolaşabilsin işine okuluna devam edebilsin.Hastanelerden rahatlıkla randevu alıp her derdine çözüm olsun.

Bu söylediğimin gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.Çünkü sorun pandemi değil sorun insan hareketlilği.Paris iklim konferansında alınan kararlar ve iklim değişikliği sebebi ile tüm dünya da insan hareketliliğinin durağanlıştırılması.Tabi siz diyebilirsinizki kardeşim ne var bunda tabiki insan doğanın düşmanı şeklinde hareket ediyor.Bu sınırlandırmalar doğanın kendini tazelemesi için şart.Evet haklısınız insan doğanın düşmanı.Ama daha büyük bir düşman var.SERMAYE.

Tüm dünyada fabrikaların doğayı katletmesi engellensin öncelikle.Filtre taksınlar bacalarına.Termik santral hidro elektrik santralleri atık suları bir kontrol edilsin.Her isteyene maden işletme hakkı verilmesin.ÇED raporları her gelene verilmesin.Ve daha niceleri.Sonra elbette insan da doğaya karşı saygılı olsun.

Demek istediğim onlara suç olmayan hep bize suç oluyor.İNSAN DÜNYA NIN KAMBURU olarak görülüyor artık.Size bu argümanları destekleyici binlerce şey anlatabiirim.Ama algılarınız teslim olmuş durumda.Aydınlanmanın başlangıcı olan Fransa halkının pandemi karşısındaki avrına bir bakın.Ki onlar sizin kadar sıkıştırılmış değiller.Devlet desteğide sizdekinden kat be kat fazla.Ama işin nereye varacağını tahmin edebiliyorlar.

Bütün bunlar Sanayi 4.0 ın gelmesi ile ilintili.İnsanın yerini yapay zeka aldı alıyor.Ve insan evde kalmaya zorlanıyor

5. Büyük yangınlar kıyamet alameti olarak geçmişte belirtilmiş, dünya yaşlandı herşeyin bir sonu olduğuna göre dünyanın da birgün sonu gelicek, her nefis ölümü tadacak, kaderden gacılmaz
    Hamdım Piştim Yandım

6. MB kararına kadar uyku moduna geçti piyasa

7.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Hemen hemen hergün endekse etkisi yüksek hisselerden
    bazıları alımda bazıları satımda olur
    yükselişlerde bile
    bugün farklı bir gün
    tüm sılahlar devrede

27 temmuzda başlayan son yükselişte
    bir sefer sert sayılabilecek yükseliş oldu
    diğer günler yükselişler hafif oldu
    bu son yükseliş hareketi x30 hareketi olduğundan
    normalde endeksteki hareketlerde sert olmalı idi
    sanırım dünkü hareketler ile satan sattırıldı
    ve işlem tamam

şayet böyle ise
    hazırlık safhası bitmiş ise

endeks bazında
    vede viop bazında
    hareketler çok sert olabilir

Şöyle daha net anlaşılır
    bir gün ereğli %6 falan yaptı
    ama aynı gün Bim ciddi eksi idi
    İki gün önce ereğliye ciddi satış oldu
    ama bim aynı oranda artı idi
    yanı
    Ereğli
    Bim
    Garantı
    Turkcel
    ile yükselişler frenleniyor idi

burada çoğumuz tecrubeli
    yaş itibari ile
    fakat
    yinede çok çok uzun zamandır
    endeks yükselişleri olmadı
    bugün böyle bir hareket olabilir
    ve bir kaç gün devam edebilir.

Buda bir kaç gün %3- 5 ler gibi yükselişler olabilir
    aklınızın bir köşesinde olsun
    MB sonrası hareket yukarı sertleşir ise
    2-3 gün şhort işini unutmak lazım

biraz fazla hayal gibi
    fakat bir tarafta akılda olsun

İnşallah abi. Ağzından bal damlıyor, ben 3 ceton ile stop olmaya razıyım, spot yürüsün yeter ki.

8.  Alıntı Originally Posted by abrek14 Yazıyı Oku
    Kısayı kapatıp uzun açtım maliyet 1549 burayı aşmış gibi görünüyor yanılabilirim de bilmiyorum. Bazen böyle geçtiği oluyor sonra tekrar geri geliyor ama kapatmak en doğrusuydu altınada viop da 1760 dolarda satış yazdım altın palası alırsa sevinirim.
    Altın palasını kaçırdık malesef ons altın / usd geri döndü.

Sayfa 796/1004 İlkİlk ... 296696746786794795796797798806846896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •