-

Mc Cabe ve Bayan Miller, 1971, Yonetmen: Robert Altman
"Siir hayatin kanitidir. Eger hayatin alev alev yaniyorsa, icinden dokulen siir, bu hayatin kulleridir. / La poesia è solo la prova della vita. Se la tua vita sta bruciando bene, la poesia è solo cenere. / Poetry is just the evidence of life if your life is burning well,poetry is just the ash."
Leonard Cohen, The Stranger Song
https://www.youtube.com/watch?v=v31s...ature=youtu.be
-
Italyan kasif Amerigo Vespucci'nin olum yildonumu (22 Subat 1512)
-
Italyan astronom Galileo Galilei, Iki Buyuk Dunya Sistemi Hakkinda Diyalog (Dialogo sopra i due massimi sistemi del mondo - Dialogue Concerning the Two Chief World Systems) kitabini 22 Subat 1632'de yayinladi.
-
Alman filozof Arthur Schopenhauer'in dogum yildonumu (22 Subat 1788)

"Endiselerimizin ve kaygılarimizin yarisi baskalarinin bizim hakkimizda dusunduklerinden kaynaklanir."

"Olumlulerin gozunu orten Maja onlara; oldugunu ya da olmadiginiı soylemenin mumkun olmadigi bir dunya gösterir. Cunku bu dunya, yolcunun uzaktan su sandigi kumun uzerindeki gunes yansimasina ya da yilan yerine koydugu yere atilmis ipe benzer."

"Dinler ates bocekleri gibidir: Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar."

"Yalnizligi sevmeyen, ozgurlugu de sevmez: Kisi ancak yalniz oldugunda ozgurdur."
-
Italyan ressam Emilio Gola'nin dogum yildonumu (22 Subat 1851)
Naviglio, 1880
-
Fransiz yazar Jules Renard'in dogum yildonumu (22 Subat 1864)
"Ask bir kum saati gibidir; kalp dolarken beyin bosalir."

"Bir kadina guzel oldugunu soylemeyin; ona baska bir kadinin onun gibi olamadiginiı soyleyin ve goreceksiniz ki butun kapilar size acilacak."
-
Fransiz ressam Jean-Baptiste-Camille Corot'nun olum yildonumu (22 Subat 1875)
Trinità dei Monti (La Trinite des Monts - Trinity Mountains, 1825-28)
-
Alman sair, denemeci, oyun yazari ve elestirmen ve Dadacilik hareketinin kurucularindan Hugo Ball'in dogum yildonumu (22 Subat 1886)
"...Dilin nasil eklemlenmis oldugunu ortaya koymak ise yarar. Ben birakiyorum seslileri aylak aylak dolassinlar. Birakiyorum seslileri, basbayagi olagelsinler, tipki bir kedinin miyavlaması gibi. Sozcukler belirir, sozcuklerin omuzlari, bacaklari, kollari, sozcuklerin elleri. Au, oi, uh. Insan cok fazla sozcuk ortaya salmamali. Bu lanet olasi dile, sanki borsacilarin para tutmaktan asinmis elleriyle bulastirilmis gibi yapisan butun pislikleri temizlemeye bir siir dizesi yeter. Sozcugu basladigi ve bittigi yerde istiyorum..."

"...It will serve to show how articulated language comes into being. I let the vowels fool around. I let the vowels quite simply occur, as a cat miaows...Words emerge, shoulders of words, legs, arms, hands of words. Au, oi, uh. One shouldn't let too many words out. A line of poetry is a chance to get rid of all the filth that clings to this accursed language, as if put there by stockbrokers'hands, hands worn smooth by coins. I want the word where it ends and begins..."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri