Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 799/1014 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,385 - 6,392 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Bazi hatalar yapmissiniz.
    Oncelikle muadiller dediginiz sallama fiyatlar. Ederi zaten ($100K) 380-390 ama adamlar 430 yazmis. Zaten site diyorsunuz yani aidat yuksek, bu donemde gideri dusuk, millet kirayi zorlaniyor, aidat ustune hic cekici degil.
    Ayrica satici yogun piyasaya yeni satis koyarak mali dile dusurmussunuz artik piyasa biliyor ki alici yok satici cok cekmekoy'de.
    Sizin satmaniz icin o 430luk muadilin 380e verip marketten cikmasi lazim.
    Sizin yapmaniz gereken ya emlakciya gidip sessizce 375 ustu senin deyip birakmakti ya da muadili 430 ise 470den ilan verip arayana "mal bu, pazarlik yok" ayagi yapacaktiniz ki muadili gitsin.
    Ben anlamadım 470 diyeceğim arayana da pazarlık yok mal bu diyeceğim.430 yazan arkadaş malını satacak))))))))Sayın alisütçü emlakçı falanmısınız yoksa 430 luk ev sizin portföyde mi)))))Şaka bir yana benim 380 binlik evim istanbul piyasasını etkileyecekse yarından itibaren 500 den aşağı vermem ,kararımı değiştirdim diyeceğim arayanlara.Ben kendimi feda ederim arkadaş, bu kadar emlaktan ekmek yiyen insan aç mı kalsın.İnsanlık ölmedi arkadaş benim evim yarından itibaren 500 işine gelen alsın.

2.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Ben buyuk resmi sizin gibi gormuyorum.
    Global sorunlar var ve onun bazi ekonomik yansimalari bizim ulkemizi de etkiliyor ama hem siyasi hem makro ekonomik acilardan sizin gibi dusunmuyorum.
    Turkiye Suriye degil, uzaktan yakindan alakasi yok, olmayacak da. 100 yil once de olmadi.
    Ulkedeki insanlara guvenin, yonetenlere ideolojik olarak karsi olabilirsiniz, ama burada cocuklarini yetistirmek icin yasayan "orta ve alt kesimler" de var. Siz ve sizin gibi "ust kesimler" biraz panikledi o kadar.
    "Ust kesimler" ulkeyi 80 yilda bir yerden bir yere getirdi, biraz da birakin "alt ve orta kesimler" birseyler yapsin. 80 yil sonra karsilastirirsiniz.
    üst kesim kaçarken parayıda yanında götürüyor. alt kesimin çocukları iyi eğitim almadığı için ülkeyi bir yerlere getirmeleri imkansız. iyi eğitimi geçtim dini eğitim harici bir bilgi almıyorlar. bu nesillerin dünyada yeri yok,onların yeri ortadoğu bataklığı.

3.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Ben buyuk resmi sizin gibi gormuyorum.
    Global sorunlar var ve onun bazi ekonomik yansimalari bizim ulkemizi de etkiliyor ama hem siyasi hem makro ekonomik acilardan sizin gibi dusunmuyorum.
    Turkiye Suriye degil, uzaktan yakindan alakasi yok, olmayacak da. 100 yil once de olmadi.
    Ulkedeki insanlara guvenin, yonetenlere ideolojik olarak karsi olabilirsiniz, ama burada cocuklarini yetistirmek icin yasayan "orta ve alt kesimler" de var. Siz ve sizin gibi "ust kesimler" biraz panikledi o kadar.
    "Ust kesimler" ulkeyi 80 yilda bir yerden bir yere getirdi, biraz da birakin "alt ve orta kesimler" birseyler yapsin. 80 yil sonra karsilastirirsiniz.
    Dediğinizin sosyolojik ve finansal olarak bir tanımı var: "yoksulluk kısır döngüsü"
    yoksul insanlar iyi eğitim alamadıkları için yoksulluğu kıramazlar. yoksul kaldıkları için de iyi eğitime para ayıramazlar. Bu kısır döngüyü en ağır şekilde Brezilya Favela'sında görebilirsiniz. Türkiye şu anda fırsat eşitliği ve eğitim kazanımlarını elleriyle yok ediyor. Bunların tekrardan elde edilmesi onlarca sene ve ciddi çileli dönemler gerektirir.

Türkiye çok ciddi anlamda fakirleşecek ve yetişmiş iş gücünü kaybedecek.. Bunun olmadığına dair ve olmamasına yönelik ne yapılabilir onu düşünmelisiniz.

Titanic su alıyor, burnu suya girmeye başlamış gemide, eğik bir masada yemek yiyorsunuz şu anda. Birşey yapmazsanız kendi kendine bu masa düzleşmeyecek.
    Keman çalmayı bırakmamız gerekiyor.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben anlamadım 470 diyeceğim arayana da pazarlık yok mal bu diyeceğim.430 yazan arkadaş malını satacak))))))))Sayın alisütçü emlakçı falanmısınız yoksa 430 luk ev sizin portföyde mi)))))Şaka bir yana benim 380 binlik evim istanbul piyasasını etkileyecekse yarından itibaren 500 den aşağı vermem ,kararımı değiştirdim diyeceğim arayanlara.Ben kendimi feda ederim arkadaş, bu kadar emlaktan ekmek yiyen insan aç mı kalsın.İnsanlık ölmedi arkadaş benim evim yarından itibaren 500 işine gelen alsın.
    Hah ! şöyle , sizin ne haddinize İstanbul BETON piyasasını baltalamak! Beylikdüzündeki BETONCU yu örnek alın , alıcı çıktığında fiyatı yukarı çekin malum beton bu bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey...😂

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bana da öyle geldi,arkadaş emlakçı herhalde,zaten anlattığı bu hikaye de ülkemizde emlak fiyatlarının neden böyle suni şiştiğini anlatıyor...

İzmir merkezdeki yeni konut projeleri hakkında bilgi, görüş ve önerileri olanlardan paylaşımlarını beklerim.

Örneğin Teknik Yapı ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın eski Alsancak Stadyumu yanındaki arsada yapacağı proje hakkında bilgisi, firma hakkında bilgi ve görüş paylaşımı gibi.

7. "Ust kesimler" ulkeyi 80 yilda bir yerden bir yere getirdi, biraz da birakin "alt ve orta kesimler" birseyler yapsin. 80 yil sonra karsilastirirsiniz.

Sayın Üye,buradaki mantık nedir biraz anlatsanız?üstteki arkadaşlar güzel özetlemiş ama,eğitimi önemsemeyen,geçim sıkıntısı yüzünden önemseyemeyen insanların çocukları ne yapacak da ülkeyi bir yere getirecek? merak ettiğim için soruyorum? belki farklı bir bakış açınız vardır?

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku

Sayın Üye,buradaki mantık nedir biraz anlatsanız?üstteki arkadaşlar güzel özetlemiş ama,eğitimi önemsemeyen,geçim sıkıntısı yüzünden önemseyemeyen insanların çocukları ne yapacak da ülkeyi bir yere getirecek? merak ettiğim için soruyorum? belki farklı bir bakış açınız vardır?
    Sayın alisütçünün memleket için önerileri bana ev satarken verdiği öneri gibiyse bu zihniyet memleketi nerelere götürür yorumu okuyanlara bırakıyorum.Bana öneri veriyor 430 luk ev satılıyor sonunda benimki elimde kalıyor.Onun önerileri dinlenirse durum sıkıntılı olur siz bence pek onun önerilerine bakmayın))))))

Sayfa 799/1014 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •