MRDIN - Mardin Çimento Aylık Logaritmik Bakış ;
1991-92-93 pivot noktalarından çizilen koyu mavi pitchfork'un işaretlediği uzun yükseliş trendi , 2007-2008 kriz yıllarıyla beraber sona eriyor . Bundan sonra siyah pitchfork'un işaretlediği yaklaşık 9 yıldır devam eden yatay trend başlıyor.
Dikey nokta-nokta kırmızı çizgiler MACD 'ın dipten döndükten sonra trigger çizgisini kestiği yerleri işaretliyor.
Dikey nokta-nokta mavi çizgiler ise RSI dipten dönüş yerlerini işaretliyor.
Bu siyah trende göre son 9 senelik hareketlere baktığımızda yüksek temettü verimi dışında prim olarak fiyatlar yerinde saymış gözüküyor. Dikkat edilirse aylık barlar RSI 'nin dipten dönüşünden sonra MACD 'ın trigger çizgisini kestiği yere kadar dip oluşumlarının son aşamasını tamamlamışlar. Yani mavi nokta-nokta ile kırmızı nokta-nokta arası dip oluşumunun son aşaması olmuş. Dip oluşumunun bittiği noktaları kırmızı nokta-nokta çizgi ile işaretli MACD 'ın trigger'ini kestiği yerler olarak kabul edebiliriz. 9 sene zarfında bakıldığında MACD ve trigger kesişimleri her zaman, RSI 'nin 35-40 bölgesinde dipten dönüşünden sonra ve her şekilde siyah orta median üzerinde olmuş. Bu da bize son dip oluşumunun yine aynı şekilde olabileceğini gösteriyor. Şu an RSI mavi çizgi ile 35-40 bölgesinden dönmüş durumda ve barlar siyah orta median üzerinde oluşmaya çalışıyorlar. MACD ise bu senaryoya uygun trigger'ini kesmek için yukarı dönme çabasında . Henüz trigger kesişimi için vakit olduğu gözüküyor. Bu da önümüzdeki 3-4 aylık süreçte siyah orta median'a dokunuşlarla ve üzerinde aylık barlar oluşabileceğini gösteriyor. Bu dip oluşumunda barların sıkışmasının en kötü ihtimalle altta açık mavi medianı destek alarak devam edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki 6 aylık süreçte bu açık mavi destek çizgisi 2.95-3.30 civarında seyredecek. Orta siyah median ise direnç görevinde olacak ve 3.75-3.80 aralığında değişecek. MACD triggerini yukarı kestikten sonra barlar kuvvetle muhtemel orta siyah medianda olan direncini yukarı doğru kıracaklar . Bu muhtemel kırılımdan sonra kağıdın uzun vade ulaşabileceği hedefi en üst siyah median olacaktır.
Hareketli ortalamaları yine sağlama amacıyla fiyat barları arasına koydum. Hareketli ortalama olarak kırmızı 9 aylık EMA ve mavi 24 aylık EMA 'yı kullandım. Benim tespit edebildiğime göre barlar uzun vade ana destek olarak mavi 24 aylık EMA yı kullanmış. O yüzden uzun vade alım için kağıtta gerekli gücün toplandığını görebilmek adına barların muhakkak bu çizgi üzerinde kapanış yapması ve oluşması gerekiyor.Şu an 24 aylık EMA 3.55 civarında. Kırmızı 9 aylık EMA 'ya baktığımda ise şunu görebiliyorum ; aylık barlar 9 aylık EMA 'nın altında kapanışlar yapmaya başladığında çok büyük ihtimalle 24 aylık EMA 'ya dokunuşlar gelmiş. Bu 2008 yılındaki kırılıma kadar neredeyse mükemmel bir mekanizma olarak çalışmış. 9 aylık EMA ara destek olmuş , altında kapanışlar gelmeye başladığında ise barlar her şekilde 24 aylık EMA'ya ulaşmış ve buradan destek alıp tekrar yükselmeye başlamışlar.
Aslında son 9 yıl tam anlamıyla TRADE periyodu olmuş. MACD'ın trigger'ini kestiği yerlerde alım yapılacak ve RSI 60 seviyesini gördüğünde satım yapılacak. MACD'ın trigger'ini kesmesinden sonra aylık barlar dikkat edilirse hem 9 aylık hem de 24 aylık EMA 'nın üzerinde oluşmaya başlıyor. Bu sayede kağıt 8-10 aylık dönemlerde kötü sayılmayacak prim bırakmış gözüküyor.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Sevgiler...Saygılar...

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri