“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
TEKNİK ANALİZDE NEDEN DOLAR (USD) BAZLI GRAFİK KULLANILMAMALIDIR ?
@KısaVade hocamın izni ile;
Yıllardır Teknik Analiz ile uğraşmaktayım. Uzun bir süre de USD bazlı analiz kullandım. @KısaVade hocam konuyu bu mesajın altına tekrar özetlerse çok sevineceğim. Ben işin görsel kısmı ile açıklamaya çalışayım.
Senet : GLYHO
Sıkışma Şablonu : KUTPO
Periyot : QUARTERLY
Usd Bazlı Şablon Sıkışması : 1.0548
31/12/2021 İtibarı ile USD Getirisi : % 296
TL Bazlı Şablon Sıkışması : 10.2798
31/12/2021 İtibarı ile TL Getirisi : % 1068
Öncelikle USD bazlı listemizin bugünkü ekran alıntısını paylaşayım;
Listeyi biraz daha açarak diğer bazı senetleri de görmek istersek;
GLYHO TL BAZLI GRAFİK;
GLYHO USD BAZLI GRAFİK;
Arkadaşlar USD bazlı grafik bizi yanıltıyor. Eğer bu grafik TL bazlı olsa idi ceketi satar bu senedi alırdım. Yanıldığımız nokta; USD bazında sıkışmış ve patlamak üzere görünen bir senedi TL bazında referans tarihi itibarı ile 10-11 kat pahalıya aldığımızdır. Yani USD grafikleri birer illüzyondur.
GLYHO’in USD bazlı grafiğini görünce kendi yaptığım hatalar aklıma geldi. Birilerine yardımcı olurum belki diye bu mesajı yazmak istedim. Belki yanılırım, belki GLYHO kat kat gitmeye başlar. Bu yüzden bu mesajımı yatırım tavsiyesi olarak ( AL / SAT / TUT / ALMA şeklinde ) algılamamanızı rica ediyorum.
Herkese iyi akşamlar…
Saygılarımla…
Yer İmleri