Sayfa 80/250 İlkİlk ... 3070787980818290130180 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 633 - 640 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Bu tartışmada herkes kendince haklıdır...

Lakin benim gönlüm disiplin sağlanırsa aylık 500 TL Petkim, Tüpraş, KcHol, Sahol, Aygaz, Ttrak gibi hisselerden yana.. Bir de bunların temettüleri vardır...

Lakin finansal bilgi zayıf, takip için zaman yok, elde biraz açık olursa BES i o vakit tavsiye ederim. Ama dedim ya aslıdan tüm bu tip ortaklıklar karlıdır...

Düşünün 1000 TL para ile 1,000,000 TL para aynı olabilirmi?

Yada 500,000 TL lik bir dükkan ile 1,000,000 TL lik bir dükkan kirası ...

Aynı olamaz....

Lakin benim yaşım 44. Ve de 45 yaşında otomatik BES beni almıyorsa, ben sanırım tercihimi KALMAK tan yana kullanacağım...

2. REF..http://www.hurriyet.com.tr/100-lira-...-maas-40188402

ref. http://www.internethaber.com/bese-10...si-1706112.htm

Mesela bu gerçek ise muhteşem bir yatırım aracıdır...

100 TL aylık 10 yıl yatır; aylık 152 TL emekli maaşı al...

O vakit...

1000 TL aylık 10 yıl yatır; aylık 1520 TL emekli maaşı al....

2000 TL aylık 10 yıl yatır; aylık 3040 TL emekli maaşı al....

Süper...

Dedim ya böyle sistemler iyidir...

Lakin burada asıl olan sistemin iyiliği yada kötülüğü değildir.. Burada kimse BES e yada VAKIF işine, Kooperatifçiliğe asla kötü bir şey diyemez...

Burada bizi rahatsız eden şeyi açıkca dürüstçe ifade etmemiz gerekmektedir..

Hukukun olmadığı, adaletin tesis edilemediği bir yerde 10 yıl sonra yada 20 yıl sonra bir kanun ile yada KHK ile emeklerimiz gasp edilir, yok edilir, talan edilir ise kime nereye ve nasıl şikayet eder yukarıda yazılı olan Hürriyet gazetesi ile referans olan; bu müsteşarları, açıklama yapan Bakanları bulabilir miyiz yoksa onları ve bu açıklamaları bulamayıp üzerine birer bardak BUZ GİBİ SU mu içeriz...

Dedim ya;

Zurnanın tam da zırt dediği yer de burasıdır... Memur olarak 20 yıl millet Konut Edindirme Yardımı adı altında onbinlerce tl para yatırıldı...

ANAP bunları RESMEN GASP etmişti... Vermiyorum demişti.... Bu kadar net yazıyorum...

2003 yılı idi sanırım ister beğenin ister beğenmeyin ama "YİĞİDİ ÖLDÜR ama HAKKINI VER" derler ya,

O zaman ki Başbakan Sn.R.Tayyip Erdoğan bu paralar bizim değil bunları iade edilmesi gerekir dedi...

Memura İade edildi...

Gerçi 5 yıllık faiz ile ödenmesi gerekirdi ama faizsiz ana para ödendi... Ona da şükür diğerleri onuda ödemiyordu...

Çok şükür ödendi canımızı zor kurtarmıştık; ama ne Konutu ne dairesi, geç bunları...

(KEY Konut Edindirme Yardımı)

Sistem iyi sistemdir arkadaşlar... Lakin dediğim gibi 10 yıl sonra yukarıda referans gösterdiğim DEĞERLENDİRMELER

"Hayır öyle değildi; böyleydi... O kadar paraya bu kadar kısa sürede bu kadar maaş olmaz " derler mi bilemem...

Derler ise;

Kime, nereye, nasıl şikayet edilir hakkınızı nasıl ararsınız bilemem...

O vakit ( 15 yıl sonra) bu kanunu yapanları, bu kanunu uygulayanları bulabilirmisiniz, sorgulayabilirmisiniz...

Bilemem...

Dedim ya TC tarihi bu tip örnekleri ile epey sabıkalıdır....
    Son düzenleme : selka; 14-01-2018 saat: 18:18.

3. Sn. Selka,
    BES'le emeklilik SGK emekliliği gibi değil, havuz yok, hesaplar bireysel, ödediğiniz prim ve getiri hesaplanıyor emekli olunca o parayı toptan ya da emekli maaşı olarak bitene kadar alıyorsunuz. SGK'daki gibi ben 50 yaşında emekli olayım 100 yıl yaşayayım, 20 yıl ödediğim primle bana 50 yıl maaş sonra ölünce çocuklarıma da bilmem kaç yıl maaş verilsin yok. Açık vermeyecek batmayacak bir sistem kurulmuş.
    Haberde detay verilmemiş ama 100 lira prim ödeyeyim on yıl sonra 150 lira emekli maaşı bağlansın diye bir şey olamaz. Ne o öyle çiftlikbank gibi..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. Selka,
    BES'le emeklilik SGK emekliliği gibi değil, havuz yok, hesaplar bireysel, ödediğiniz prim ve getiri hesaplanıyor emekli olunca o parayı toptan ya da emekli maaşı olarak bitene kadar alıyorsunuz. SGK'daki gibi ben 50 yaşında emekli olayım 100 yıl yaşayayım, 20 yıl ödediğim primle bana 50 yıl maaş sonra ölünce çocuklarıma da bilmem kaç yıl maaş verilsin yok. Açık vermeyecek batmayacak bir sistem kurulmuş.
    Haberde detay verilmemiş ama 100 lira prim ödeyeyim on yıl sonra 150 lira emekli maaşı bağlansın diye bir şey olamaz. Ne o öyle çiftlikbank gibi..
    Sn.Piavlı Detayı tam bilmiyorum. Ama 35 yıl çalışıp 2000 TL SGK dan maaş alana kadar; BES den 1000 TL 10 yıl ödeyip 1520 TL maaş almayı tercih ederim...

Yukarıdaki linkler ne denli doğru bilmem... Ama öyle ise sonuç böyle oluyor...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Piavlı Detayı tam bilmiyorum. Ama 35 yıl çalışıp 2000 TL SGK dan maaş alana kadar; BES den 1000 TL 10 yıl ödeyip 1520 TL maaş almayı tercih ederim...

- bes ömür boyu maaş veriyor mu ?

- beste aldığın maaşa yıllık ne kadar zam veriyorlar ?

- besten aldığın maaş ile hastalanınca ne yapacaksın, sağlık ?

- besten aldığın maaş öldüğün zaman kime kalıyor,sen öldükten sonra da bekar çocuklarına ömür boyu devam ediyor mu ?

...

6.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    - bes ömür boyu maaş veriyor mu ?

- beste aldığın maaşa yıllık ne kadar zam veriyorlar ?

- besten aldığın maaş ile hastalanınca ne yapacaksın, sağlık ?

- besten aldığın maaş öldüğün zaman kime kalıyor,sen öldükten sonra da bekar çocuklarına ömür boyu devam ediyor mu ?

...
    Bence cevaplanması gereken güzel sorular....

7. Bağdat Caddesi'ni dönüşüm vurdu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, Bostancı-Suadiye hattında 2016'da 10- 13 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 8-10 bin TL'ye, 2016 yılında 35-45 TL m2/ay olan konut kiraları da 2017'de 28-35 TL arasına geriledi. Aynı hattaki işyeri satış fiyatları da 2016 yılında 23-32 bin dolar/m2 iken 2017 yılında 20-28 bin dolar/m2'ye indi. JLL verilerine göre de 2016'da 190 dolar/m2 olan işyeri kiraları 2017'de 125 dolar/m2'ye gerilemiş durumda. Suadiye-Caddebostan hattında 2016'da 14-18 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 11 -14 bin TL'ye, 2016'da 47-60 TL m2/ay konut kiraları 2017'de 37-47 TL arasına indi. Aynı hattaki işyeri fiyatları 2016'da 27- 34 bin dolar/m2 iken 2017'de 24-30 bin doIar/m2'ye geriledi. JLL verilerine göre, 2016'da 225 dolar/m2 olan işyeri kiraları da 2017'de 150 dolar/m2'ye düştü. Caddebostan-Kızıltoprak hattında ise 2016'da 12-15 bin TL aralığında olan konut m2 satış fiyatları 2017'de 10-13 bin TL'ye, 2016 yılında 42-52 TL m2/ay lan konut kiraları da 2017 yılında 35-45 TL seviyesine geriledi. Aynı hattaki işyeri satış fiyatları da 2016'da 20-28 bin dolar/m2 iken 2017 yılında 18-26 bin doIar/m2'ye düştü. JLL verilerine göre de 2016 yılında 120 dolar/m2 olan işyeri kiraları 2017 yılında 80 dolar/m2'ye inmiş bulunuyor.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

Enflasyona endeksli kağıtlardan bahsediliyor. Hazine bunlardan arz etse bes sistemi için daha faydalı olur.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 80/250 İlkİlk ... 3070787980818290130180 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •