Sayfa 80/1006 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 633 - 640 arası.

Konu: Viop LXII

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bozkurt sen petoşunu kontrol altında tut yeter ha unutmadan birde tokatçıyı gazoz kapakları bir yerine batmasın onu uyargerçi batsada acımadıki acımadıki diye dolaşıyor
    Sindoma abi sende mertabim gibi Petkoşcuumu ısıtıp ısıtıp servis ediyon, iyiki bi suyuniçinde kaldık napim eşek uyuz cıktı bir türlü yularını kopartıp arı sokmuş gibi gidmiy.
    Neyise
    Laf açılmışken bak şindi aklıma geldi, senin sözün vardı, alınca yazarım dediydin. Unutma
    Alınca bana özelden yaz, kenarda azbişii para ayırdım sen alınca onuda gömeyim
    Hamdım Piştim Yandım

2. Şimdi ben bi aleme akayım müsaadenizle ..kapanışa doğru gelirim -gelmezsem de merak etmeyin ..vukuat peşinde olabilirim

11251

Tüm dostlarıma huzurlu geceler

https://www.youtube.com/watch?v=901v...racauwenberghe

Başlığa ait bilgiler
    Bu başlığı şu anda 90 kişi okumaktadır. (14 üye ve 76 ziyaretçi)

mert45, *Bozkurt+, ALPER+, ayhan53, çıtak+, deniz43, el turco+, KısaVade, lunatic, Maacit+, mimar74, Ozan Erol, ranitab, suheyl
    Hayat hoş gerisi boş

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Aynen Yİ-ÜFE meselesi biraz kazık. Yıllara göre takip gerektirir.
    Ama 1 kez çözünce, büyük sorun değil.
    Bence, gözünüzde büyütülecek bir zorluk yok.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...lik-2024-53697

Yukarıda TÜİK'in linkine girip,tablo 3'ü tıklayacaksınız,burada aylık endeks rakamları var,yapılacak işlem alım satım tarihlerinin aylık endekslerini birbirine bölmekten ibaret.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bence, gözünüzde büyütülecek bir zorluk yok.

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...lik-2024-53697

Yukarıda TÜİK'in linkine girip,tablo 3'ü tıklayacaksınız,burada aylık endeks rakamları var,yapılacak iş alım satım tarihlerinin aylık endekslerini birbirine bölmekten ibaret.
    İtibar veremedim.
    Elinize sağlık

EK: Bu arada... "Kazık" tan kastım TUIK hesaplama biçimi ile ilgiliydi
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Yurt Dışı Hisse Senedi Alım-Satım Kazançlarının Vergilendirilmesi ile İlgili Mevzuat:

-Stopaja tabi değildir.
    -Alım satım kazancı Türk Lirası bazında hesaplanır.(Alımın yapıldığı günün merkez bankası kuru üzerinden TL cinsinden maliyet oluşur,satış günündeki merkez bankası kuru üzerinden TL cinsinden kar vaya zarar oluşur,eğer kar oluşmuşsa alış-satış tarihleri arasında ÜFE'nin %10'nun üzerinde olması şartıyla,elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere,maliyet eskale edilerek kazanç enflasyondan arındırılır,ÜFE artış oranının altında bir alım-satım karı elde edilmişse reel bir kar elde edilmemiş dolayısıyla vergi doğurmamış olur,Üfe'nin üzerindeki alım satım karı oluşmuşsa aradaki fark vergiye tabiidir.
    -Alım satım zararları, alım satım karlarına mahsup edilir.
    -Kazancın tutarı ne olursa olsun beyan edilir.

Yurt Dışı Hisse Senedi Kâr Payı (Temettü) Gelirlerinin Vergilendirilmesi ile İlgili Mevzuat

-Stopaja tabi değildir.
    -Elde edilen gelirinin 2023 yılı için 8.400 (2024 yılı için 13.000) TL'lik beyan sınırını aşması halinde, tamamı beyan edilir (Yurt dışında ödenen vergiler varsa mahsup edilebilir).
    -2023 yılı için 8.400 (2024 yılı için 13.000) TL'lik beyan sınırının hesabında; yurt dışında ihraç edilen hisse senetlerinden elde edilen temettü gelirleri ile yine yurt dışında ihraç edilen tahvillerden elde edilen faiz gelirleri ve yurt dışı bankalardan elde edilen mevduat faizleri toplamının hepsinin dikkate alınması gerekir.

-Temettü gelirlerinde doğal olarak,enflasyon indirimi olmaz
    deniz43 abi yine topu köşeye yollamış. ağların tozunu almış. abi teşekkürler.
    audentes Fortuna iuvat

6. İçsel Analiz
    @icselanalist

Kenarda 6,8 Trilyon Dolar bekliyor.

2022 sonrası FED faiz artırımlarından bu yana "para piyasası fonlarındaki" miktar oldukça dik yükseliyor.

Piyasadaki "higher for longer" yani daha uzun süre yüksek faiz beklentisini görebiliriz. Genelde riskli pozisyonlara teminat oluyorlar.

https://x.com/icselanalist/status/1879169126075412890

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Adam sevgilisinin tel. Ziraat BAnkası diye kaydetmiş..

Demiroren'in telefonudur O.

Sayfa 80/1006 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •