Sayfa 801/1024 İlkİlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,401 - 6,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar size İsviçre ve Avusturya bankaları ile anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat açma maceralarımı anlatmak istiyorum.

Burada anlatacaklarım tamamen gerçek olup, yazının sonunda, veeee küüt diye bir ses geldi ve yataktan düştüm gece üstüm açık kalmış kabus görmüşüm şeklinde bir açıklama kesinlikle olmayacak, bunu baştan garanti ediyorum.

Yıl 1995,1996 Avusturya'da üniversite öğrencisiyim, aynı anda da orada çalışıyorum. Biraz para biriktirdikten sonra gençliğinde verdiği hava atma isteğinden de kaynaklanan bir edayla acaba *servetimi* nasıl İsviçre bankalarında güvence altına alabilirim diye düşünmeye başladım. Biraz araştırmadan sonra Avusturya'da şubesi bulunan birkaç İsviçre bankası ile görüştüm. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi çoğu 5 bin mi 5 milyon mu sorusuna yok yok kardeş 5 bin dedikten sonra bana hayatta başarılar dilediler.

Ancak tam o sıralarda televizyonda bir politikacıyı dinlerken ; anonim (sahibi belirli olmayan) mevduat hesapları bizim için yüz karasıdır gibi bir konuşmaya şahit oldum. Neeee?. Hemen o heyecanla bunun mümkün olduğu bir bankayla temasa geçtim ve en sonunda bir banka kabul etti.

Bankaya gittim. Beni yüz mimikleri neredeyse hiç değişmeyen bir kadın karşıladı. Ben anonim hesap açmak istiyorum dedim.

Kadın yine hiç değişmeyen bir yüz ifadesiyle: Anonim hesap sadece belirlediğiniz tek bir şifreye bağlıdır ve kişilerden bağımsızdır. Hesaba herhangi bir kişiye ait bilgiler kesinlikle iliştirilemez. Şifreyi ibraz eden herhangi bir kimlik kontrolüne tabi tutulmadan parayı çeker. Bu koşullarda hesabı açmak istediğinizden emin misiniz? dedi.

Açıkçası o zamana kadarki artistik ve hava atma pozisyonumun yerini biraz endişe almıştı. Hakikaten bu kadarını da beklemiyordum.
    Bir iki saniye duraksamadan sonra hesabın üstüne ismimi dahi yazamaz mıyım dedim.

Kadın aynı tonda . Hayır, eğer bunu yapmak isterseniz normal bir hesap açmalısınız dedi.

Neyse sonuçta İsviçreli bir bankanın Avusturya'daki bir şubesinde tek bir şifreye bağlı anonim bir hesabı kontrol eden adam olmak güzel bir duyguydu. Biraz huzursuz olsam da , 1 senede biriktirdiğim benim için o zaman ciddi bir meblağ olan 5000 USD'yi tek bir şirfeye yatırmaya karar verdim ve kadına hesabı açalım dedim.

Kadın bana siyah bir kutu getirdi. Kutunun yanında çelik sürgüler vardı.

Banka görevlisi kadın:
    Lütfen şifrenizi 14 haneyi geçmeyecek şekilde karton formdaki bölgelerin içine yazın
    Daha sonra kartonu yazı yukarı bakacak şekilde kutunun içindeki kalıba yerleştirin.
    Kapağı kapatarak bana verin.

Kadının dediklerini yaptım. Kadın siyah kutuyu kapağı kapalı şekilde , ışıklı bir sandığın içine itti. Sandığın içinden bir fotoğraf flaşı sesi geldi. Kadın sandıktan kutuyu çıkardığında kutunun kapağı açık vaziyetteydi ve içi boştu, yani şifreyi yazdığım karton artık kutunun içinde değildi. 10-15 saniye sonra çeşitli faks tarzı kuş seslerinden sonra sandığın yanından kadına bir kod geldi. Kadın o kodu önündeki bilgisayara girdi ve vermiş olduğum parayı kasaya koydu. Hangi vadede bağlamak istiyorsunuz dedi. Anonim hesaplarda ya vadesiz, yada 1 yıl ve yukarı vadeler oluyormuş. Ben yıllık bağladım. Faizini şu an tam hatırlayamıyorum ama normal piyasa faizinden epey düşüktü. O zamanlar Avusturya şilinini %5 ila %6.75 arası bağlayabiliyordum yıllık. Bu hesaptaki oran çok daha düşüktü %1- belki %2 tam hatırlayamıyorum. Hava atacağız diye faizden de kazığı yedik orası da ayrı mesele.

Ben hesap cüzdanı yok mu dedim. Kadın anonim hesaplar için sadece paranın yatırıldığına dair bir kağıt verebildiklerini ancak bu kağıdın üzerine isim yazmalarının mümkün olmadığını söyledi. ?!?!?!?!. Yiğitliğe ..... sürdürmemek için, yine aptalca bir şekilde peki ben parayı nasıl çekeceğim diye sordum. Kadın aynı ses tonu ve değişmez surat ifadesi ile bu hesabı şifreyi söyleyen herhangi bir kişi çekebilir. Şifreyi bilemezseniz siz de çekemezsiniz dedi..........İhtiyacınız olan tek şey şifredir dedi. ?!?!?!?

Sizin için yapabileceğim başka bir şey var mı dedi?. Yok.

Bankadan çıksam mı , çıkmasam mı? Neyse teşekkür ettim. Bankadan çıktım. Tabii içim içimi yiyor.

1 ay geçti, İç ses: gidip çeksem mi?. Yok. boşver.

6 ay geçti. İç ses: git çekte kurtul bu dertten. Yok. boşver.

9 ay geçti. İç ses: git geçte bitsin bu işkence. Yok faizi yanar. boşver.

1 yıl sonra: Bankaya gidilir.

Ben para çekecektim. Banka görevlisi kadın (başka biri): Hesap numaranızı ala bilir miyim?

Anonim hesap!!!!

Lütfen bekleyin................

Başka bir kadın elinde bizim o meşhur siyah kutuyla geldi. Lütfen şifrenizi bu kartona belirlenen alanlara girin ve kartonu kutunun içindeki kalıba yerleştirin. Lütfen kapağı ve sürgüyü tam olarak kapattıktan sonra bana verin..........

Bir anda bende bir artistik, bir John F. Rockefeller havaları, neyse kartona büyük bir artistik surat ifadesiyle şifreyi yazdım.

Kadın kapağı kapalı kutuyu aldı, tekrar o sandık şeklindeki ışıklı cihaza soktu. Yine bir flaş sesi ve faks sesleri ardından 1-2 dakikalık bir süreç içinde sandığın kenarından tekrar kadına bir kod geldi. Kadın kodu bilgisayara girdi ve bana dönerek :

Ne kadar çekmek istiyorsunuz?

OFFFF anam benim, bende bir şişinme bir diyafram açılması:

HEPSINIIIIIIIII

Kadın: Tüm parayı çekerseniz anonim hesap kurallarına göre hesabınız kapanacaktır. Onaylıyor musunuz?

Onaylıyorum.

İşte bu da benim İsviçre bankasındaki gizli anonim hesap maceram....

Hepinize iyi akşamlar.
    Herşey ok de neden bu kadar atraksiyon yapıp, sonuçta düşük faizle parayı 1 yıl bağladınız.
    Yani hikaye aynı ben bahçeme 100 bin tl gömdüm, 1 yıl sonra kazdım tekrar 100 bin lira var rahatladım gibi olmuş.
    Anlayamadım konuyu galiba

2.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Açıkçası ben %10 mevduat faizine bile razıyım.
    ben sizre %11 net verebilirim ilgilenirseniz hiç banka ile uğraşmayın

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bu tip olayları paylaştığımda inanılmaz bir tepki almıştım. Bu ülkede 44 yaşıma ulaşmayı başarmış bir kardeşiniz ağabeyiniz olarak 1990 ları 2000 leri 2010 ları ve 2020 leri yaşıyan tecrübe etmiş bir kişi olarak paylaşımlarda bulunmuş inanılmaz tepki almıştım...

Gerek BES'te gerek %5 USD faizi veren Mahmut Finans yok Rodeo yok Odea falan filan...

Buna dakika 1 gol 1 denir...

Gidin bakalım şikayet edin nereye şikayet edeceksiniz onuda bilmem ama... Samimi diyorum; yatırmasaydın denir...

BES'te allah aşkına 1980 lerden beri Anadolu Sigorta ile başladı bu...

Etrafınızda hiç özel emekli olupta maaş alan 1 tane evet 1 tane kişi var mı?

Tek akıllı siz misiniz?

Birde BES değişti filan eskisi gibi değil filan diye yazmayın komik olursunuz...
    Anadolu sigortaya bizim ailedekiler gerçekten inanmıştı. sonra kuş gibi bir para geldi. Emeklilik sisteminin işe yaraması için devletin enflasyona endeksli kağıt çıkarması gerekli denmişti. Bu sayede en azından para yatıranlar birikim yapabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Anadolu sigortaya bizim ailedekiler gerçekten inanmıştı. sonra kuş gibi bir para geldi. Emeklilik sisteminin işe yaraması için devletin enflasyona endeksli kağıt çıkarması gerekli denmişti. Bu sayede en azından para yatıranlar birikim yapabilir.
    Devletin en buyuk kazanci enflasyon.

Herkesin cebindeki parayi sulandirmak varken, neden ugrassin vergi de vergi diye ?

5. %100 ALTIN fonlarindan sasmayin BES te. Hele bu aralar. O zaman birikiyor. Enflasyondan iyi kazandiriyor.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

6. Vakıfbank %2 dolar faizini sormadan etmeden 1.80 lere düşürmüş hatta son defter işletmede 1.15 düşmüş;bu nedir kardeşim neden düşüyor bu faiz biz sizinle böyle mi anlaştık dediğimde ne yapalım dolar faizi düşüyor merkezde bunu düşürmüş ben çalışanım savunması yapıldı dedim hemen parayı verin olmaz dedi elimizde yok yarın veya yarından sonra verebiliriz yani iki gün daha bekletecek bu kadar ciddiyetsiz çalışan bir banka daha yoktur herhalde nerden bulaştık daha bi daha bu bankayla işim olmaz..

7. 100 tl ile markete girdiğimde et yumurta süt peynir zeytin yoğurt ayran sebze meyve (yarımşar kilo değil en az 1 kilo ) aldığım gün mevduat faizi ne verirlerse razı olurum !! hatta bu topice uğramam bile ! forumun şiir sanat bölümüne yazarım sadece !!

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    100 tl ile markete girdiğimde et yumurta süt peynir zeytin yoğurt ayran sebze meyve (yarımşar kilo değil en az 1 kilo ) aldığım gün mevduat faizi ne verirlerse razı olurum !! hatta bu topice uğramam bile ! forumun şiir sanat bölümüne yazarım sadece !!
    👍

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Sayfa 801/1024 İlkİlk ... 301701751791799800801802803811851901 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •