Sayfa 804/1003 İlkİlk ... 304704754794802803804805806814854904 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,425 - 6,432 arası.

Konu: Viop LXIII

1.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    iyi hatırlattın.
    gamalı baykuş buralarda mı? yakında damlar mı acep?
    Abka dayu bi yandan emlak dayu bi yandan adios Adios diye yazıyor emme ne gelen var ne giden
    Memedabi geldiysen üc kere duvara fur
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bayramdan sonra ortamı iyi izlemek lazım..tatil uzadıysa vardır hikmeti zaar..
    Yürüyüşe katılan çoğu genç ailesinden uzakta kalan çocuklar.9 gün tatille bunları ebeveynlerinin yanına gönderdiler.NASİHAT edecekler.

Dediğin doğru da olabilir..ACABA TURBUN BÜYÜĞÜ MÜ geliyor ki,önlem alınıyor..

Nereden bakarsan bir şey çıkıyor.

ADİOS mehmet abi gel artık..

3. ülkemizin sahipsiz olmadığını düşünüyorum hala..
    İmamoğlu çıkmasa dahi yerine başka isimler bulunur, bu akp için kurtuluş değil..
    bunlar için tek kurtuluş chp ye kayyum atama..
    bu olursa sahipsizmişiz diyecem ve Allah esirgesin büyük olaylar olur..
    umudumu keserim

4. Abka, 2.11 gram bazlı endex..mantıklı geliyor..8500 altında ve kabul ediyorum..
    orda görüldüğü üzere de yaklaşık 6 aylık bir dipte gezme süreci olmuş..o zamanlarda sindirme aşaması olmuş..
    yanisi şu..uçan kaçan yok..en az 6 ay beğen beğen al dönemi var..
    BU SENARYONUN İÇİNDE CHP YE KAYYUM YOK..bu olursa burası tutmaz..

5. 1.ülke sahipli ve İmamoğlu hazırlanıyor.
    2.ülke sahipsiz kaos hazırlanıyor..

başka seçenek görmüyorum..adalet falan geçelim orayı..konuşmaya bile gerek yok..

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    BOSPOROS, senin verdiğin bu ayeti ateistlerden hep duyuyorum..komşum vardı aynı bu ayeti söyledi bana..
    burdan anladığımı söyleyim ben..birincisi arapçayı türkçeye çevirdiğin zaman anlam kaymaları olabiliyor..ikincisi diğerlerini de sana helal kılmaktan kasıt, aynı mekanda bulunabilirsin gibi ya da herhangi biriyle nikahlanabilirsin gibi...
    film bitti eehhh işte. idare eder yokluktan izlenir.

yukarıda bold yabdığım yer kesinlikle yalan.. yalan söylüyorsun.

ben bu ayeti ilk okuyorum mesela.

bu bir. diğer konu neden yalan olduğunu söyleyim.. hiç bir ateist kurandan ayetlerle incilden kıssalar ile tevrattan taneler ile budistten öğütlerle karşıdakini alt etmeye veya bunun üzerinden laf çakmakla işi olmaz.

çünkü ortada bir sorun varsa o soruna atıfta bulunarak çözüm bulunabilir veya sorun ortadan kaldırılabilir. diyelim ülkede çok büyük yangın çıktı .. işte idareciler toplandı ne yaparız ne ederiz çözüm tartışmaları vs. şimdi sen ortadaki yangına atıfta bulunmuyorsan ne bilem uzaylılar iyidir hoştur gibi saçma bir tartışmayla konuyu döndürmeye çalışırsan soruna çare bulamaz çözümde üretemezsin.

bu nedenle bu tartışma daha en başından sakattır. neden ? ben sana bir ayet söylesem ve desemki inanan birine (hafız değilse). bu ayet kaçıncı hangi surenin kaçıncı ayeti ve bana türkçesini naklet desem heral bön bön yüzüme bakarsın.

o nedenle buradan bir tartışma çıkmaz çünkü sen daha inandığın halde bilmiyorsunki atesit neden bilsin bu ayetleri.

ha.. tartışma ortamı düzenlenir. felsefi anlamda ortam kurulur. ilgili kişiler ve daha doğrusu bilgili kişiler bu konuyu tartışabilir bir düzlemde.

hala ciklet orucu bozarmı diye her sene sorulan bir toplumda sen ayetlerle veya diğer dinlerden alıntılar ile tartışma yürütemezsin

1 deil milyon kitap yaz. tanrıların varlığını ispat edemeyeceğin gibi yokluğunuda ispat edemezsin.

dinlerin bir felsefe olduğunu kabul etmen lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    BOSPOROS, senin verdiğin bu ayeti ateistlerden hep duyuyorum..komşum vardı aynı bu ayeti söyledi bana..
    burdan anladığımı söyleyim ben..birincisi arapçayı türkçeye çevirdiğin zaman anlam kaymaları olabiliyor..ikincisi diğerlerini de sana helal kılmaktan kasıt, aynı mekanda bulunabilirsin gibi ya da herhangi biriyle nikahlanabilirsin gibi...
    keşke sorun o suredeki tek bu ayet olsaydı en az 10 tane daha var sadece bu surede, pek irdelenmeyen..!!

8. basit hesap, basit açıklama
    10.800-1000=9.800 (a)
    9800-1610=8190/8100 (b)
    a kısa poz açma b uzun poz açma yerleri
    kural 1: batarsan ne sen beni ne ben seni tanıyorum
    kural 2: zengin olursanda ne sen beni nede ben seni tanıyorum
    https://m.youtube.com/watch?v=HzjE33...&start_radio=1