Sayfa 809/1006 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 6,465 - 6,472 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Borcu artıran dövizin yüksekliği.

450 milyar dolar borç var.

Tl cinsinden borç rahat çevrilir, çünkü kendi para birimin. Mesela çiftçilerin borcu dönem dönem silinir, sıfırlanır. Çünkü tl cinsinden.

Abd yüksek borçlu ama kendi parası cinsinden. Gerekirse para basar , öder.

Daha 2-3 ay önce para fışkırıyor diyordun, şimdi borç dönmez diyorsun:-)

Yazılarını hayretle okuyorum. Ekonomi konusunda gerçekten bilgin çok kısıtlı ama her şeyi biliyormuş gibi yazma cesaretin sonsuz :-)
    2 satır yazmışsın ama kendi içinde çelişiyor ve beni destekliyorsun..Ama tabi amacın illa laf sokmak olunca..

Bende para basıp ödüyor diyorum zaten..Para basacaksan da faizleri 25 e çekmenin bir manası yoktur demi..
    a. Bu para fışkırtma değildir de nedir..
    b. Bu yine dönüp dolaşıp yüksek enflasyona yol açar..O da dövizi yükseltir..Bu yine tl talebi doğurur..Yine basıp verirler..

Tam tersine yurtdışı borcumuz zaten dolar bazlı olarak döndürülüyor..İçeride tl üretip de bunu hade dövize çevirim de ödim denen kısmı yüzde 10 bile yoktur toplam borcun..

Çok da büyük iç borç stoğumuz var..
    Borç demek para fışkırtılmış demektir..
    Nokta..

2. Bu arada dün twitterda bir sohbette şant manukyanı dinledim.

Güzel bir cümlesi vardı onu paylaşmak istiyorum.

Bir finansal varlık gitmiyorsa illa onda ısrar etmenin bir anlamı yok. Zira dünyada en değerli şey zaman. Ve siz beklerken zaman kaybediyorsunuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. 2017 de kgf balonunu üfürmeselerdi batık (atıyorum) 60 100 milyar tl olacak idi..
    Şimdi patlak balonu şişirdikleri ve hava kaçırmaya devam ettiğimiz için bu batak belkide 400 500 milyar tl ye çıktı..
    Bunu da para basarak kapadılar..
    Ama verilen kredilerin verimliliği gittikçe düşüyor ve kayıp kaçak dolara şuna buna mala mülke yöneliyor..

4. Sahile kıyısı olan bir güney ilimizde bir bayan arkadaşım var..
    Kocası doğru düzgün bir işte tutunamamış birisi..
    2017 yılında kağıt bardak işine giriyor..(öylesine..hiç bir tecrübesi yok..para olduğunu düşünüyor.)
    Çinden 10 12 tane makine getiriyor..O zamanın parası 3.5M Milyon falan yatırdı..
    Leasing kredi falan ne ararsan var..
    Ama bir türlü işçi işini oturtamadı..
    Gelen tutunamıyor..Makineyi bozuyor efendim 3 gün geliyor sonra kayboluyor..(genelde suriyeli çalıştırıyor..türkler den rağbet eden yok işe)
    Benim bildiğim hep batak ..
    Hep de kredi çekiyor..
    8-10 tane bankaya kredi borcu var..
    Artık benim gördüğüm bankalarda işin içinden çıkamıyorlar..Özellikle devlet bankaları şakkadak çıkarıyorlar krediyi..ee işte ödüyo..Evet ödüyo da başka bankadan aldığı kredi ile..
    En son karısına şirket üzerine kredi çekelim sana ev alalım demiş..
    Nasılsa öyle de kredi çekecem böyle de çekecem..

2 tane kızına hediye iphone almış..17K...
    Sonradan anlaşıldı ki o da şirket üzerine kredi içinde..

Şimdi 17 ve 11 yaşındaki 2 kızında iphone un en son model telefonu var ..

ellerini açmış dua ediyor..faizler düşsün de daha evvel aldığı kredileri daha ucuza kapim elime para kalsın..
    Son düzenleme : gundwane; 19-11-2021 saat: 14:55.

Abd de borc 100 trilyon dolar.dunya 200 trilyon dolar.bu borc %4 artiyor heryil.bi tökezlerse eger nolur acaba.faizler yukselir.repoda 1.5 trilyon dolar var su anda.

6. https://twitter.com/Barisikmurat/sta...rbQ0kiFUA&s=19
    Müslüman pakistan faiz artırmış

7. https://www.bloomberght.com/hepsibur...-dusus-2291969

Savcılık soruşturma açmıştı

Halka arz öncesi yapılan sunumlarda ve yatırımcı toplantılarında "hasılatın ikinci çeyrekte belirtilen rehberliğin çok üzerinde olacağının belirtildiğine" dair itirazları dikkate alan Savcılık, 2. çeyrek bilançosunun beklentilerin çok altında kalması sonrası, şirketin yatırımcı yönlendirmesine yönelik süreci mercek altına almıştı.

Eeeee bizim MB her ay fikir değiştirip başka bir çıpa alarak dünyanın tersine faiz indirip dolar kurunu sadece 2 ayda yüzde 30 değer kaybettirmesi ve TL tutan halkın on milyarlarca dolar zarar etmesine karşın üzerine bir soruşturma açılamaz mı?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

8. Hürriyet yazarı Hande Fırat, faiz indirimi politikasının nedenlerini Cumhurbaşkanlığı'ndaki üst düzey isimlere sorduğunu ve "Hükümet faiz indirimiyle ortaya çıkan faturanın farkında. Bu fatura göğüslenecek. Bir anlamda acı reçete şimdi uygulanacak" yanıtı aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri Hande Fırat'a yaptığı açıklamada, erken seçim olmadığı için, 2023 seçimlerine kadar ana hedefin yatırımları artırmak, işsizliği azaltmak ve alt gelir grubunu rahatlatmak olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisi 2021'in ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 büyüdü, yıl sonunda ise çift haneye çıkabilecek bir büyüme tahmini yapılıyor. Fırat "Bir buçuk yılda hükümet hedeflerine ulaşabilecek mi, göreceğiz. Ancak öyle ya da böyle, 2022 yılının zor geçeceğini söylemek yanlış olmayacaktır." dedi.

https://www.memurlar.net/haber/10013...ih-ediyor.html

Kamu bankalarının dağıttığı ucuz -batak kredinin faturasını seçim sonrası halk mı ödeyecek anlamına geliyor?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 809/1006 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •