Sayfa 81/346 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 641 - 648 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

-Bankalarda 1 milyarı aşan mevduat oluşmuş,
    -stoklar 1,7 milyar ama ocak ve şubat ayı boyunca, bu stratejiyi çok iyi bildiği için zam öncesi stok seviyesini bence en az 2,5 milyar seviyesine çıkarmışlardır
    -faiz oranları çok düşünce bir miktar kısa vadeli borç alınmış bankadan, stok artırmak için de iyi bir kaynak
    - cirosu ve kar marjı muhteşem artmış, geçen yıl ki % 26 dan sonra...özkaynak da doğal olarak 3 milyarı geçmiş, pd tabii diplerde.
    - bu yıl 21 milyar ciro yapabilir, bence 300 ü stok destekli kalanı normal operasyonu olmak üzere 2020 yılını vergi sonrası 800-850 mln net kara ulaşabilecek potansiyeli görebiliyoruz
    -devasa bir şirket olmuş gerçekten, lig değiştirmiş, ülkenin en büyük ve en verimli şirketlerinden biri olmuş, ayrıca darphane gibi maaşallah.
    - tek zaafiyeti kazandığı parayı hissedarlara dağıtırken cimri davranıyor:-((
    -Bu kadar çok parayla, yeni bir hikaye yani başka sektörlerde satın alma işlemi veya bir kaç ilaç şirketine ortak olmayı düşünürse , bu tür bir hikaye ile fiyat çok başka yerlere gider.
    - ben çok beğendim, önce şu aşamada hak ettiği fiyat seviyelerine bir ulaşsın öncelikle... milyar dolarlık şirket ama gören yok:-)))
    Belli bir fiyata ulaştıktan sonra, yaratacağı başakaca satın alma hikayelerine ve senaryolara ayrıca bakarız veya hayal ederiz.

Genel kurula uğramak şart oldu bu kadar pozitif bir yıldan sonra.

694.895 MİLYON TL 2019 karı

391.267 MİLYON TL 2018 karı

% 78 e yakın net kar artışı

9.7 MİLYON TL ertelenmiş vergi giderine karşılık

2018 de 1.7 MİLYON TL ertelenmiş vergi geliri
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

705 MİLYON TL (ertelenmiş vergi gideri düşünüldüğünde)

1.092 MİLYAR TL nakit

ilaç stoku 1.750 MİLYAR TL
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

İşte olay burda başlıyor parayı ne yapacaksın Cumhurbaşkanı yerli ilaç bu yıl öncelik dedi ama bize uzak herhalde ama belli mi olur..

buffet en iyisimi hisselerini geri al der reel faiz negatife düşmüşken..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Tas gibi sirket. Temettu verimini de artirirsa endeksin 3-5 kagidindan biri olma potansiyeli var ama secim yonetimin tabi.

tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.

Alıntı Originally Posted by sertol Yazıyı Oku
    %8.5 net temettü Nisan ayında.... Daha ne olsun 1.7 milyar stok var yüzde 12 koy 200 milyon burdan...

Sn. Sertol,
    Temettü ile ilgili ben de sizin mesajınıza bakarak , yeterince kontrol etmeden doğru varsayıp yorum yapmıştım acele ile.
    Ancak, biraz önce faaliyet raporunun ve finansal rapor ve dipnotlarının tamamını okudum bitirdim.
    Diğer bildirimlere de baktım.
    Temettü ile ilgili şu an için yönetim kurulunun bir önerisi yok. Sizin baktığınız bir önceki yılın temettü oranı.
    Yönetim kurulu, genel kurul çağrısı hazırlıkları yaparken temettü ve dönem karının ne yapılacağı konusundaki önerisini ayrıca bildirecekmiş.
    Özetle, düşük veya negatif ve cimri olmuş diye nitelediğimiz oran geçen yılın oranı.
    Kasa para dolu olduğuna göre bu yıl daha yüksek temettü beklentimiz devam ediyor yani.
    İnşallah YK tatmin edici bir nakit temettü, ve belki de bakarsız kayıtlı sermaye tavanı içinde bir miktarda bedelsiz kararı verebilir.
    Düzeltme ve aydınlatma amaçlı yazdım.
    Umarım, bu güzel bilançoya , sabah güzel bir tepki verir.

İnşallah güzel bir tepki verir kur yükselişi az bir miktar kar marjını törpülemiş tek olumsuzluk bu.

8. Faaliyet raporunda geleceğe dair pek bir yatırım niyeti göremedim. 2020 için ilaç zammının getirisi dışında bir hikaye gören var mı?

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 81/346 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •