Sayfa 814/1023 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın rxpu` nun dediği gibi bankalar mevduatçının fiziki Dolar talebinin sadece %5 ni karşılayabilecekse durum nereye gidiyor varın siz düşünün.
    Banka DTH lardaki doları kredi olarak birilerine vermezse durduğu gün zarardır...

Aslında TL mevduatlarda da durum farklı değil ama TL de sirkülasyon fazla olduğundan banka şube kasalarında (çok anormal boyutlarda para çekişi ve de talebi olmazsa) talep karşılanabiliyor.

Bankalarda aktif kalitesi çok önemli bir konu.

Yoksa bilançoda nereye konursa orada durur.

Ama örneğin, "gecikmiş alacak" olarak muhasebeleştirilen bir kalem aslında "şüpheli alacak" ve hatta " değersiz alacak" ise bilanço aktif kalitesinden bahsedilemez.

İşte burada bağımsız denetim kuruluşlarının sistemdeki varoluşu ve de önemi başlar.

Enron olayını hatırlayın...

2. Arbadayim netten yazdım acele yazım yanlışlari için özür dilerim

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Banka DTH lardaki doları kredi olarak birilerine vermezse durduğu gün zarardır...

Aslında TL mevduatlarda da durum farklı değil ama TL de sirkülasyon fazla olduğundan banka şube kasalarında (çok anormal boyutlarda para çekişi ve de talebi olmazsa) talep karşılanabiliyor.

Bankalarda aktif kalitesi çok önemli bir konu.

Yoksa bilançoda nereye konursa orada durur.

Ama örneğin, "gecikmiş alacak" olarak muhasebeleştirilen bir kalem aslında "şüpheli alacak" ve hatta " değersiz alacak" ise bilanço aktif kalitesinden bahsedilemez.

İşte burada bağımsız denetim kuruluşlarının sistemdeki varoluşu ve de önemi başlar.

Enron olayını hatırlayın...

Ben zaten olayın ne olduğunu bildiğim için tırsıyorum o yüzden sona kalmak istemiyorum ya...

4. @Selcuk_Atak_ adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/Selcuk_Atak_/sta...615782913?s=08

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Enron olayı sonunda dünyanın en büyük bağımsız denetim şirketlerinden Arthur Andersen (AA) sorumlu görüldü ve kapandı...

2017 yılında AA'nın tekrar açılacağı haberi çıkmıştı. Son durum nedir bilmiyorum.

Bağımsız denetim şirketlerinin denetim görevini hakkıyla yapması olağanüstü zor bir iştir...

Size şöyle ifade edeyim: Bir şirketin tüm aktifi mevcutlar, alacaklar tek tek kontrol edilir.

Teyit yazıları yazılır. Her yanıt değerlenir ve dosyalanır.

Ölçek ne kadar büyürse iş o kadar zordur.

2001 yılında AA, Enron'dan bağımsız denetim ücreti olarak yıllık 25 milyon dolar kadar bir para alıyordu.

Bu kadar parayı veren bir şirket bence bağımsız denetim şirketinin patronudur...

İşin zayıf halkası bu.

Hala BETON ve elde kalmış betonları alacak azda olsa beton beyinli kaldığı varsayımı üzerinden beton ekonomisini sürdürmeye çalışan zihniyetteki insanların yönetttiği bir ülkede Dolarda yükseliş kaçınılmaz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İşin daha da bozulan yanı ise şöyle oldu...

Dünyanın bu büyük bağımsız denetim şirketleri, denetim dışında ayrıca bir çok konuda da hizmet sunarlar.

Halka arz, satış, danışmanlık vs...

Aklımda kalmış (geçmiş gün) AA, Enron'dan 25 milyon dolar denetim ücreti alırken aynı yıl daha fazla danışmanlık ücreti almıştı...

8.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Normalde bankalardaki DÖVİZ mevduat azaldığında, döviz satan TL'ye geçtiği için TL mevduat artar

Bu sefer öyle olmadı. Döviz mevduat azalışı kadar TL mevduat artışı yok

Demek ki bankacılık sisteminden çıkış yaşanmaya başlanmış bile.
    Burada bir farka dikkat çekmek istiyorum. Döviz mevduat azalışı kadar TL mevduat artışı olması her koşulda şart değil. Zira bu bir değiş tokuş meselesi. Elinde TL tutan ile döviz tutan içeride takas yapıyorlar gibi düşünün. O nedenle Döviz mevduatını bozan bunu mutlaka karşı ayakta bir TL varlığı tutan ile takas ettiğinden normal koşullarda TL mevduat artmaz. Sadece bir takas olur.

Döviz mevduatı satılırken TL mevduatı artıyorsa (fiziki dolar çekimi sıfır kabul edersek) bunun nedeni:

1-Döviz kuru artıyordur.
    2-Geniş para arzının TL kısmındaki para çarpanı değişiyordur.
    3-Geniş para arzının döviz kısmındaki para çarpanı değişiyordur.

(Para çarpanını değiştiren ve tahrik eden mekanizmalara girip yazıyı uzatmak istemem.)

Ters bir bakış açısı ile döviz mevduatı azalırken TL mevduatın artmıyor olması da kısmen sistem dışına fiziki döviz çekişini gösterebilir ama bunu kesin olarak söyleyemeyiz yukarıdaki koşulların benzeri şartlarda ama ters yönde para arzı ve döviz kurunu da detaylı olarak incelememiz gerekir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 814/1023 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •