Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8183 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Pİyasada kaosa adım marketlerde bir kaç ürünün bulunmamasının yarattığı bir olgudur.

Adam hesabındaki dövizin ödenmediğini görürse, Türk Lirasını da çekmeye kalkar...

Böyle bir şayia (bir şeyin şuyuu vukuundan beterdir der eskiler) sistemi çökertebilir.

Bankaların binaları ve mefruşatı bilançosundan daha etkileyicidir.

O nedenle en lüks bürolar banka şubelerinde bulunur...
    Normalde bankalardaki DÖVİZ mevduat azaldığında, döviz satan TL'ye geçtiği için TL mevduat artar

Bu sefer öyle olmadı. Döviz mevduat azalışı kadar TL mevduat artışı yok

Demek ki bankacılık sisteminden çıkış yaşanmaya başlanmış bile.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Normalde bankalardaki DÖVİZ mevduat azaldığında, döviz satan TL'ye geçtiği için TL mevduat artar

Sayın rxpu` nun dediği gibi bankalar mevduatçının fiziki Dolar talebinin sadece %5 ni karşılayabilecekse durum nereye gidiyor varın siz düşünün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın rxpu` nun dediği gibi bankalar mevduatçının fiziki Dolar talebinin sadece %5 ni karşılayabilecekse durum nereye gidiyor varın siz düşünün.
    Banka DTH lardaki doları kredi olarak birilerine vermezse durduğu gün zarardır...

Aslında TL mevduatlarda da durum farklı değil ama TL de sirkülasyon fazla olduğundan banka şube kasalarında (çok anormal boyutlarda para çekişi ve de talebi olmazsa) talep karşılanabiliyor.

Bankalarda aktif kalitesi çok önemli bir konu.

Yoksa bilançoda nereye konursa orada durur.

Ama örneğin, "gecikmiş alacak" olarak muhasebeleştirilen bir kalem aslında "şüpheli alacak" ve hatta " değersiz alacak" ise bilanço aktif kalitesinden bahsedilemez.

İşte burada bağımsız denetim kuruluşlarının sistemdeki varoluşu ve de önemi başlar.

Enron olayını hatırlayın...

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Banka DTH lardaki doları kredi olarak birilerine vermezse durduğu gün zarardır...

Aslında TL mevduatlarda da durum farklı değil ama TL de sirkülasyon fazla olduğundan banka şube kasalarında (çok anormal boyutlarda para çekişi ve de talebi olmazsa) talep karşılanabiliyor.

Bankalarda aktif kalitesi çok önemli bir konu.

Yoksa bilançoda nereye konursa orada durur.

Ama örneğin, "gecikmiş alacak" olarak muhasebeleştirilen bir kalem aslında "şüpheli alacak" ve hatta " değersiz alacak" ise bilanço aktif kalitesinden bahsedilemez.

İşte burada bağımsız denetim kuruluşlarının sistemdeki varoluşu ve de önemi başlar.

Enron olayını hatırlayın...

Ben zaten olayın ne olduğunu bildiğim için tırsıyorum o yüzden sona kalmak istemiyorum ya...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İşin daha da bozulan yanı ise şöyle oldu...

Dünyanın bu büyük bağımsız denetim şirketleri, denetim dışında ayrıca bir çok konuda da hizmet sunarlar.

Halka arz, satış, danışmanlık vs...

Aklımda kalmış (geçmiş gün) AA, Enron'dan 25 milyon dolar denetim ücreti alırken aynı yıl daha fazla danışmanlık ücreti almıştı...

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku

Burada bir farka dikkat çekmek istiyorum. Döviz mevduat azalışı kadar TL mevduat artışı olması her koşulda şart değil. Zira bu bir değiş tokuş meselesi. Elinde TL tutan ile döviz tutan içeride takas yapıyorlar gibi düşünün. O nedenle Döviz mevduatını bozan bunu mutlaka karşı ayakta bir TL varlığı tutan ile takas ettiğinden normal koşullarda TL mevduat artmaz. Sadece bir takas olur.

Döviz mevduatı satılırken TL mevduatı artıyorsa (fiziki dolar çekimi sıfır kabul edersek) bunun nedeni:

1-Döviz kuru artıyordur.
    2-Geniş para arzının TL kısmındaki para çarpanı değişiyordur.
    3-Geniş para arzının döviz kısmındaki para çarpanı değişiyordur.

(Para çarpanını değiştiren ve tahrik eden mekanizmalara girip yazıyı uzatmak istemem.)

Ters bir bakış açısı ile döviz mevduatı azalırken TL mevduatın artmıyor olması da kısmen sistem dışına fiziki döviz çekişini gösterebilir ama bunu kesin olarak söyleyemeyiz yukarıdaki koşulların benzeri şartlarda ama ters yönde para arzı ve döviz kurunu da detaylı olarak incelememiz gerekir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •