Sayfa 816/1002 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Burgan hesabımdan sabahtan bu yana AFT fon satışı yapamıyorum. Teknik hata veriyor.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Defansif değişkenlerde SUA yerine koyduğum IDY 1.49% yapmış aylık. EIB ise 1.45 %
    gunluk mevduat faiz leri 1,22 cıvarı ,sahsen bu oranlar için risk almak ne kadar dogru ?

3.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    gunluk mevduat faiz leri 1,22 cıvarı ,sahsen bu oranlar için risk almak ne kadar dogru ?
    Bunlar öyle riskli fonlar değil. ağırlıkla öst, borçlanma araçları, tff , finansman bonosu, %10'dan az hisse taşıyorlar.
    Değişkenlerin en muhafazakar olanları ve aktif yönetilip fırsatları değerlendirenleri bunlar.

PPF olarak fil var zaten, bunlar en alttan bir üst basamaktaki fonlar portföyümde, amaçları ve portföyde yüzdeleri ona göre yani.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    geçenlerde İstanbul portföyle ilgili yayın yapılmıştı burada da paylaşılmıştı, youtube da ben de seyrettim. ıpb de konu içinde geçti. söylediği daha çok artı dgünlerden ziyade eksi günlerde daha çok değerini korumak amaçlı yapıyoruz dedi. anladığım artı günlerde daha az getirebilir. ancak serbest fon alamayan nitelikli yatırımcı için tasarladık da dedi.
    bu da aktif yönetileceği anlamına gelir bence. serbest fonları bayağı iyi getiriyor özellikle bazıları zaten....
    bugünü ben de merak ediyorum açıkçası...
    göreceğiz bakalım
    cuma günü ilk kez ben de bir miktar aldım. böyle günlerde eksi getirmesin yeter. kafamda şöyle bir sıtrateji oluştu. atıyorum, 50 liralık hsyf altıysam en azından 20 liralık ta ipb alayım, düşüşlerde dengeleyici olsun ve asla ama asla da bir zamanlar oluşturduğumuz yükselişlerde tcd, düşüşlerde de acc gibi bir durum olmasın inşallah.

5. cuma günü ne olur ne olmaz diye bir miktar hsyf satmıştım. SN hellistheothers'in nasihatlarını dinlememek, bana biraz pahalıya mal olacak. bundan sonra uygun bir sıtrateji kurup hsyf'lerle oynamayacağım. aşırı düşüşlerde likit fonlardan alım yapıp yükselişte satma gibi atraksiyonlar alsam da ana gövdeye bir daha asla dokunmayacağım. doğru fon seçmenin mantığını da anladıktan sonra baş ağrısı çekmeye hiç gerek yok.

6. Portföydeki %20 defansif değişken oranını 0'a indireceğim.
    Genel durumu;
    %57 hisse ve hisse fonu,
    %30 eurobond ve eurobond fonu,
    %10 Altın - gbc,
    %3 PPF olarak güncelleyeceğim.
    Saygılar.

7. borsayla ilgili şu tesbit ne kadar doğru. yüzde 70 piskoloji, yüzde 20 sıtrateji. mnormalde sıtrateji daha önemli gibi geliyor insana ama piskolojiyi yönetemeyince sıtrateji mıtrateji kalmıyor. cuma günkü ortama bakın, bir de bu güne. sonra o gün sattığını bu gün kerizler kıralı adayı gibi oldukça yüksekten alma gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor insan. zaten hafta sonu nnf fon yöneticisiyle de bir reöportaj vardı youtube kanalında ve fon yatırımcısının en bgüyük hatasının tireyt yapmaya kalkması olduğunu söylüyordu. yarının ne olacağını kimsenin bilemeceğinin resmi var karşımızda. dengeli bir sıtrateji piskoloji olmadan buradan ekmek çıkarmak imkansız gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    borsayla ilgili şu tesbit ne kadar doğru. yüzde 70 piskoloji, yüzde 20 sıtrateji. mnormalde sıtrateji daha önemli gibi geliyor insana ama piskolojiyi yönetemeyince sıtrateji mıtrateji kalmıyor. cuma günkü ortama bakın, bir de bu güne. sonra o gün sattığını bu gün kerizler kıralı adayı gibi oldukça yüksekten alma gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor insan. zaten hafta sonu nnf fon yöneticisiyle de bir reöportaj vardı youtube kanalında ve fon yatırımcısının en bgüyük hatasının tireyt yapmaya kalkması olduğunu söylüyordu. yarının ne olacağını kimsenin bilemeceğinin resmi var karşımızda. dengeli bir sıtrateji piskoloji olmadan buradan ekmek çıkarmak imkansız gibi.
    Al-sat için kurulmuş borsa gibi türev piyasaları gibi alanlar varken fonlarda trade etmeye çalışmak, düşecek satayım, çıkacak alayım diyen , 1 bilse 3 bilmez 2 bilse 1 bilmez , eninde sonunda doğru yapmadığını anlar, sakinleşir. Ben de denedim yıllar önce. Borsa gibi sandım burayı. Borsada sabır her zaman iyi olmayabilir, aldığın şirket batar, endeks çıkar kağıdın çıkmaz vs. Ama yatırım fonu mantalitesi farklı, bunu en erken kabullenen, en karlı çıkan olur kanımca.
    Hele hsyflerde ancak relatif ile kazanılırken, bir günde %3 lük piyasayı kaçırırsa 1 aylık relatifi gider. Sabrı boşa gider. 15 dakika gecikmeli veri ile trade etmek bile zorken, 1 gün gecikmeli fon verisi ile trade etmeye çalışanlara şaşırıyorum. Ama tabi saygı da duyuyorum, herkesin kendi stratejisi var.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 816/1002 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •