Sayfa 816/1003 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: Viop LXIII

1. Rte muhalefeti 20 seneden fazladır parmağında oynatırken, koç ile al gülüm ver gülüm şeklinde bir oyun kurmadıklarından nasıl emin olabiliyoruz? Koç un boykot edilmemesinin en büyük nedeni bu holdingin medya ayağı yok. Medya ayağı olmadığı için para karşılığı propaganda yapmıyorlar. Akıllı adamlar. Muhalefet de zannetsin ki koç bizi savunacak. Adamlar parasına bakar. Bu dediğim her şirket için geçerli ama bazıları talihsiz işte mecburen medya üzerinden faaliyetleri var. Öyle olunca da tepki bunlara yoğunlaşıyor. Koç etliye sütlüye karışmadan işini devam ettiriyor. Tezgah müthiş

Yatırımlarının hatırı sayılır bir kısmı koç iştiraklerinde ama koç veya herhangi bir şirketin mevcut siyasilere ters gideceklerini sanacak kadar da şuurumu kaybetmedim

2.  Alıntı Originally Posted by snob77 Yazıyı Oku
    Asla olamaz/olmaz dediğimiz şeylerin olduğu/olabileceği bir coğrafyada yaşıyoruz.Doğal olarakta dünyanin en gergin toplumlarından biriyiz.Bu durum muhtemelen ortalama ömrümüzü de kısaltan bir durumdur başımıza bir kaza bela gelmez ise.Borsa da bile para kazanmak için ömürden yiyoruz.Neyin neden olduğunu ve yarın ne olacağını bilmiyoruz.Başınıza en olmadık şey geldikten sonra her şeyin olabileceğine inanıyoruz.Medyumlar gibi yıldızlar,gezegenler olmadı atmasyonlarla bir takım geleceğe dair varsayımlarda bulunan biri değilim.Sadece insana dair yaşanmışlıklarla geleceği yorumlamaya çalışan biriyim.Bu bağlamda siyasete dair gelecekte olması muhtemel durumlara karşı kafamda gelişen bir takım senaryolar var.

senaryo 1(muhalefetin sert iktidarı).Son anayasa değişikliği ve bu kapsamda devlet başkanının geniş yetkilerle donatılmış olması bu senaryoyu imkansız kılıyor.Devlet kurumlarında ve bürokraside taşları yerinden oynatmaya kalkacak,iktidarla kitlesi ile ve kurumlarla hesaplaşma dili /amacı olan bir muhalefet ve adayı seçim kazanamaz.Son günlerde yaşanan bazı olaylara bu cepheden de bakabilirsiniz.Bana göre bu senaryo imkansıza yakın.

senaryo 2 (muhalefetin yumuşak iktidarı).Kurumlarla bürokrasi ile uyumlu çalışacak,iktidar ve kitlesi ile çatışmaya girmeyecek,sosyolojik olarak iktidar kitlesi ve kurumlardaki yapılaşmayla özdeş benzerlikler gösterecek bir ortak muhalefet adayı seçim kazanarak hukuku ön plana çıkararak ülkeyi yönetebilir.Bu senaryo güçlü değil ama olası.

senaryo 3(iktidarın mevcut iktidarı).ülkede ki muhalafetin durumu,geçmiş yaşanmışlıklar ve iktidarın gücü karşısında yapaılacak bir seçimde iktidarın aynı şekilde devam etmesi.Her halde en güçlü olasılık bu.

senaryo 4(iktidarın yumuşak iktidarı).Bunu anlamak için yazının ilk cümlesine dönmemiz gerekecek.Yetki ve güç güzel bir şeydir.Ama bunu siz kullanıyorsanız.Anayasal bir ülkede bu yetkiler bir süre sonra başka yöneticilerin eline geçebilir.Hani bir söz yazar bazı esnaflar işyerinin duvarına 'benim için ne düşünürsen Allah sana iki katını versin'.Mevcut anayasal yetkiler bende olsa duvara şöyle yazardım.'Benim yerimde gözü olana Allah yarısını versin'.Bu nedenle er ya da geç parlementer sisteme geri dönmemiz kaçınılmaz.Bu dönüşümü de doğal olarak yetkiyi almaya çalışan muhalefet değil,yetkiyi vermek istemeyen bir iktidar yapacak.Çankaya köşkünde muhalafet kanadından sembolik bir yetkiye sahip bir cumhurbaşkanı,külliye de ise iktidar kanadından güçlü bir başbakan.Belki en absürt senaryo bu ama kim bilir belki de 'terörsüz Türkiye ya da iç barış söylemlerine vucüt veren ruhta budur....

1.senaryo artık imkansız
    2.senaryo artık olası değil
    3.senaryo %75
    4.senaryo % 25
    Ama bakalım 24 saat bile uzun bir süredir bizde siyaset için.

3. İmamoğlunu bitirdikleri gibi kocuda bitirirler
    Ayağını denk alsın herkes
    Hamdım Piştim Yandım

4. valla bunlar bayram gelmeden bişey yumurtlayacaklar..bayramı da uzattılar..Allahını seven kaçsın
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

5. turp murp diye diye ocağımıza incir acağını dikecekler..
    aylar önce yazdım..hedef %10 civarı yabancı oranı..istikrarla gidiyoruz..
    hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    DİLEK hanımın girmesi facia olur.PARİS sokaklarında nara attığı görüntüler,bizim toplumda hoş karşılanmaz.
    Üstelik kendi halinde bir kadın.Siyasi tecrübesi yok-hitabet yok...

MANSUR,Son sözleri ve genel yaklaşımı ile kürtlerin epey antipatisini kazandı.Kürtler ve onlarla iltisaklı sol örgütlerin oyunu almayan aday ,kaybeder.

Bence yine de en makulu ÖZGÜR BAŞGANDIR.Her cenahtan oy alır gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Olabilir, koc moc dinlemez çökerler depesine
    Yeterki işin ucunda para olsun
    Cem cücük dün gezi ile ilgili operasyon olacak dedi ya şuanda piyasada bunun rahatsızlığı var koça birşey yapamazlar iamaoğlu rüzgarından daha fazla eser yabancı ortakları bu sefer direk kendi ülke siyasetini devreye sokar bunu yaparlarsa ben iktidarın dışarsı ile 2. cephe aşacağını düşünmüyorum he o zamandan gazeteci sanatçı belki cem boyner olabilir deniliyor iş adamı
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

8. 2023 van mitingine kdr çok iyi giden ivmeyi yaptığı tek hareketle akp ye hediye eden baş aktör dilek imamoglu nu aday yapalım diyorlar
    Bunlar akıllanmaz
    Zor işimiz çok zor

Sayfa 816/1003 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •