Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 82/1014 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 649 - 656 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bu bence iyimser bir rakam. Nitelikli (buna yabancı dil bilenler dahil) içgücü TR'ye uğramadan batıya gitti bile

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Nitelikli işgücü arayan yok ki zaten buralarda.

Ara eleman isen, 500tl'ye atölyede/sanayide/şantiyede çalışacaksan gel; beyin sahibi isen senle işimiz olmaz, yallah Hollanda'ya, Almanya'ya.

Aslında benim bahsettiğim yüksek nitelikli ar-ge ve ür-ge istihdamından ziyade türkiye'de daha çok operasyonel işlerde istihdam edilen nispi nitelikli üretim personeli. Sanayi sitelerinde özellikle kaynakçılar, frezeciler, tornacılar , CNC kalıp işleme teknisyenleri, plastik enjeksiyoncular, makina montajcıları gibi istihdam içinde yerliler kısılan imalat kapasitesi ile işlerini kaybederken yerlerine suriyeli muadil işgücünün sigortasız olarak istihdam edildiğine şahit oluyorum.
    Ayrıca Türkiye'de yüksek nitelikli işgücünden ziyade nispi nitelikli operasyonel işgücü istihdam dağılımında ağırlıklı olduğu için buradaki sorun diğer gruplardan daha kritik demek istiyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında benim bahsettiğim yüksek nitelikli ar-ge ve ür-ge istihdamından ziyade türkiye'de daha çok operasyonel işlerde istihdam edilen nispi nitelikli üretim personeli. Sanayi sitelerinde özellikle kaynakçılar, frezeciler, tornacılar , CNC kalıp işleme teknisyenleri, plastik enjeksiyoncular, makina montajcıları gibi istihdam içinde yerliler kısılan imalat kapasitesi ile işlerini kaybederken yerlerine suriyeli muadil işgücünün sigortasız olarak istihdam edildiğine şahit oluyorum.
    Ayrıca Türkiye'de yüksek nitelikli işgücünden ziyade nispi nitelikli operasyonel işgücü istihdam dağılımında ağırlıklı olduğu için buradaki sorun diğer gruplardan daha kritik demek istiyorum.
    Himm ona bişey diyemem...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. nitelikli işgücü, hele kaynakçı operatör tornacı gibi adam işsiz kalmaz işkembeden sallamayın. biz adam bulamıyoruz heriflerin ..tü öyle bir kalkmış ki. suriyeden cnc operatörü kaynakçı geliyormuş da mışmışmış... 20 senelik makina mühendisiyim trde kalifiye iş gücü açığı vardır ve iyi para kazanırlar. majör krizler istisnadır.

4.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    nitelikli işgücü, hele kaynakçı operatör tornacı gibi adam işsiz kalmaz işkembeden sallamayın. biz adam bulamıyoruz heriflerin ..tü öyle bir kalkmış ki. suriyeden cnc operatörü kaynakçı geliyormuş da mışmışmış... 20 senelik makina mühendisiyim trde kalifiye iş gücü açığı vardır ve iyi para kazanırlar. majör krizler istisnadır.
    Bulunduğum sanayi bölgesinde Komşu atölyelerde son 3 ayda benim tanıdığım en az 5 atölyede belkide 7-8 yerli nitelikli işçinin işine son verilerek yerlerine benzer nitelikte sigortasız suriyeli işçiler istihdam edildiğine şahit oluyorum. Gözümle görmediğim bir şeyi neden burada dillendireyim. Yerlilerin yerine gelen suriyeli işçilerin inanın meziyetleri en az yerliler kadar fazla, bütün bunlara birde yukarıda bahsettiğim gönüllü olarak daha fazla çalışma ve yerlerini sağlama alma isteklerini eklerseniz, sorunu kavrayabilmiş oluruz. Bende yaklaşık 25 senedir entegre tesis imalatı yapan bir KOBI sahibiyim. (ben de elektronik mühendisiyim). söylediğiniz 2 sene öncesine kadar doğrudur, ancak son 2 senede denklem değişmiştir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

http://www.hurriyet.com.tr/hamburger...pandi-40409502

-yorumlarda aylik 110bin istendigi yazilmis.(dogru mudur?)

6. USAda 2016 yılında toplanan emlak vergisi miktarı 540 milyar dolar. Bizimkiler de bütçeyi doğrultmak için yavaş yavaş o sistemi getirecekler. Ondan sonra görürüm ben ev yatırımmıymış yükmüymüş, nasıl satışa koyuyor herkes betonlarını...

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Simdi efendim, Turk insani hemen brutu nete cevirip kafadan hesaplar yapiyor ama bunlar uymaz Amerikaya

Amerika Turkiye gibi degil devamli para biriktirmek zorundasin cunku Turkiyede issiz kalsan ana babanin yanina gidersin dayin para yollar amcan zengindir ananenden miras kalmistir istersen konut kredisini odeyemediysen annenin ikinci evine tasinirsin falan filan

Amerikada boyle olmuyor isler

Kazandiginin yarisina yakinini biriktirmek zorundasin yoksa homeless olmak an meselesi buralarda. Evlenecegin kadinin calisiyor olmasi ingilizceyi biliyor olmasi Amerikali olmamasi (burasi cok onemli cunku Amerikalilarin pek evlilige ve erkeklere saygisi yok) saglikli olmasi (bu da cok onemli) gerekiyor. Butun hersey yolunda giderse isten atilmazsan saglikliysan cocugunda saglikliysa (Allah korusun) o zaman kurtarirsin California da

California cok cok pahali bir eyalettir, o yuzden son yillarda nufusu dusuyor. Ama ayni zamanda ABD nin en yasanacak ta yeridir. Hersey anormal pahali orada ama hersey. O yuzden ayda 6700 dolar kazaniyorum falan bunlar komik rakamlar. Kira ile nereye kadar idare edeceksin?
    Üstad, 6700 rakamını senin yazından çıkarttık, Türk insanı da hemen brütü nete çevirir yazmışsınız da öyle yapmasak iyi de o net değil onun daha vergisi aldısı var derler. Ben sadece sürünmekten kastınız nedir onu merak etmiştim. Anlaşılan sürünmek gibi bir şey yok sadece para biriktiremiyoruz.

8.  Alıntı Originally Posted by NASH Yazıyı Oku
    USAda 2016 yılında toplanan emlak vergisi miktarı 540 milyar dolar. Bizimkiler de bütçeyi doğrultmak için yavaş yavaş o sistemi getirecekler. Ondan sonra görürüm ben ev yatırımmıymış yükmüymüş, nasıl satışa koyuyor herkes betonlarını...
    Aynen öyle, mal bir müteahhit lerden halka dağılsa ilk yapacakları iş bu bence.

Sayfa 82/1014 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •