Sayfa 824/1032 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,585 - 6,592 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Serkan, VAKBN HALKB ZİRAAT maalesef Hükümetin doğrudan müdahale ettiği bankalardır, yönetimi TC atıyor, stratejiyi yine TC belirliyor, örneğin daha 5 ay önce döviz krizi arifesinde Halk Vakıf ve Ziraat hükümetin talebi üzerine maliyetin yarı fiyatından konut kredisi verip durdu, şimdi bu kredilerin tümünden zarar yazıyorlar. Böyle bir ortamda VAKBN HALKB halka açıklık oranları artırılsa bile bu hisseleri kim alır ki? HALKB 2007 yılında hemen hemen 12 yıl önce 6.5 dolardan, 2012 yılında 6 yıl önce 8.5 dolardan halka arz edilmişti. Bugünkü dolara çevirirsen ortalama 10 dolara yakın bir değer ortaya çıkıyor. Şu anda hisse 1.3 dolardan işlem görüyor. Yakın geçmişte yapılan halka arzların performansı ortada. Bu şartlar altında bu bankaların halka açıklık oranları artırılırsa o hisselere alıcı bulunamaz. Eğer olur da Halkbankın veya Vakıfbankın %51 gibi çoğunluk hissesini satarlarsa taliplisi çok olur hem de defter değerinden yani hissenin şu anki fiyatının 3 katından.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Serkan, VAKBN HALKB ZİRAAT maalesef Hükümetin doğrudan müdahale ettiği bankalardır, yönetimi TC atıyor, stratejiyi yine TC belirliyor, örneğin daha 5 ay önce döviz krizi arifesinde Halk Vakıf ve Ziraat hükümetin talebi üzerine maliyetin yarı fiyatından konut kredisi verip durdu, şimdi bu kredilerin tümünden zarar yazıyorlar. Böyle bir ortamda VAKBN HALKB halka açıklık oranları artırılsa bile bu hisseleri kim alır ki? HALKB 2007 yılında hemen hemen 12 yıl önce 6.5 dolardan, 2012 yılında 6 yıl önce 8.5 dolardan halka arz edilmişti. Bugünkü dolara çevirirsen ortalama 10 dolara yakın bir değer ortaya çıkıyor. Şu anda hisse 1.3 dolardan işlem görüyor. Yakın geçmişte yapılan halka arzların performansı ortada. Bu şartlar altında bu bankaların halka açıklık oranları artırılırsa o hisselere alıcı bulunamaz. Eğer olur da Halkbankın veya Vakıfbankın %51 gibi çoğunluk hissesini satarlarsa taliplisi çok olur hem de defter değerinden yani hissenin şu anki fiyatının 3 katından.
    önce bu iki banka birleşebilirdi, birleşemeyince satmayamı kalkışırlar diyon, zorla geri aldıracan hisseyi bana.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Serkan, VAKBN HALKB ZİRAAT maalesef Hükümetin doğrudan müdahale ettiği bankalardır, yönetimi TC atıyor, stratejiyi yine TC belirliyor, örneğin daha 5 ay önce döviz krizi arifesinde Halk Vakıf ve Ziraat hükümetin talebi üzerine maliyetin yarı fiyatından konut kredisi verip durdu, şimdi bu kredilerin tümünden zarar yazıyorlar. Böyle bir ortamda VAKBN HALKB halka açıklık oranları artırılsa bile bu hisseleri kim alır ki? HALKB 2007 yılında hemen hemen 12 yıl önce 6.5 dolardan, 2012 yılında 6 yıl önce 8.5 dolardan halka arz edilmişti. Bugünkü dolara çevirirsen ortalama 10 dolara yakın bir değer ortaya çıkıyor. Şu anda hisse 1.3 dolardan işlem görüyor. Yakın geçmişte yapılan halka arzların performansı ortada. Bu şartlar altında bu bankaların halka açıklık oranları artırılırsa o hisselere alıcı bulunamaz. Eğer olur da Halkbankın veya Vakıfbankın %51 gibi çoğunluk hissesini satarlarsa taliplisi çok olur hem de defter değerinden yani hissenin şu anki fiyatının 3 katından.
    piyasa değeri 7 TL olan bankanın %51 ini 21TL den sen alırmısın.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

4.  Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    piyasa değeri 7 TL olan bankanın %51 ini 21TL den sen alırmısın.
    Kesinlikle alırım. Yuvarlak olarak 4 dolar eder hisse başına. %51 lik hisse için 2.5 milyar dolarlık bir maliyet çıkartır. Benim şahsi servetim bunun %1 inin üzerinde ama inan bana Halkbankasının %51 lik hissesini satın almak için 48 saatte bu parayı bulmazsam namerdim.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. HALKB hissesinde mutsuz olanlar, vadesi kısa olanlar, bekleme lüksü olmayanlar, sabrı tükenmişler, kalp problemi olanlar, tansiyonu şekeri kolesterolü olanlar, psikolojileri bozulanlar, bu hisseye koydukları paraya ihtiyacı olanlar, daha fazla bu işkenceyi çekme gücü kalmayanlar, bitip tükenenler vs vs her daim bu hisseden çıkma imkanına sahiptir, isteyen istediği zaman çektiği acıya son verebilir. Böyle bir imkan her zaman mevcuttur, ayrıca hiç kimse sizi bu hissede zorla hapis etmiyor. Demek istediğim o ki, borsa ortamında hiç kimsenin şikayet etme hakkı yoktur. Borsanın en temel işleyiş prensibi olan "caveat emptor=risk alıcıya aittir" prensibini unutmayalım.

6. ABD borsalarında çöküş bekleyenler biraz daha sabır gösterecekler. Bu yıl ABD borsalarında 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımı olacak, ki bu bir rekordur hem de büyük bir marjla. Önümüzdeki sene de yüklü hisse geri alımları olacağı bariz. Son 1 ayda hisse geri alımları kurudu zira black out süreci vardı yani geçici olarak yasal nedenler yüzünden hisse geri alımı yapılamadı. Yılda 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımının yapıldığı bir piyasa öyle kolay kolay göçemez. Oradaki boğa piyasasının daha gideceği yol var. Hele hele FED faiz artırımlarına ara verirse TR gibi GOP'lara bu doping olur.

Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Napsam Hulku geri mi alsam acep
    Garantiye gectiysen niye araniyorsun ki simdi? Kurtulmussan en iyisi. Oteki bankalardan bir farki yok artik.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB hissesinde mutsuz olanlar, vadesi kısa olanlar, bekleme lüksü olmayanlar, sabrı tükenmişler, kalp problemi olanlar, tansiyonu şekeri kolesterolü olanlar, psikolojileri bozulanlar, bu hisseye koydukları paraya ihtiyacı olanlar, daha fazla bu işkenceyi çekme gücü kalmayanlar, bitip tükenenler vs vs her daim bu hisseden çıkma imkanına sahiptir, isteyen istediği zaman çektiği acıya son verebilir. Böyle bir imkan her zaman mevcuttur, ayrıca hiç kimse sizi bu hissede zorla hapis etmiyor. Demek istediğim o ki, borsa ortamında hiç kimsenin şikayet etme hakkı yoktur. Borsanın en temel işleyiş prensibi olan "caveat emptor=risk alıcıya aittir" prensibini unutmayalım.
    Bu yazdiklarinin hicbiri bu forumda yazanlar icin gecerli degil TREND.

Gecerli olan bu hissenin "igrenc" oldugu, bu hisseye 1 sene once para sokanlarin degisen konjekturle beraber o parayi hicbir zaman kurtaramayacaklari. Borsa bir sabit degil. Adapte olmazsan system disi kalirsin.

Sayfa 824/1032 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •