Sayfa 828/1000 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 6,617 - 6,624 arası.

Konu: Viop LX

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Kaymak hesabına göre normal süt fiyatına eşit + diğer faydaları.
    Ayrıca orjinal safkan ırk olduğunu okudum,hayvanlar diğer ırklardan izole edilmiş.
    Normal süte göre (30 tl X 2 =60 tl) pahalı gibi görünse de aslında değil.
    Ürün kaliteli fiyat makul ise her zaman müşteri bulursun.!
    Bu işi yapan kişiyi tebrik ediyorum.
    Güveninizi kazanmışsa sorun yok ağabeyim.
    Dürüst olanı dediğiniz gibi tebrik etmek lazım.(eskiden hemen hemen herkes dürüstdü şimdi dürüstlük meziyet oldu)

Köyde kalırsam bazen manda sütü almaya gidiyorum.
    Ablalar "yağı alınmış mı alınmamış mı?" diye soruyorlar .
    Yağını aldıkları sütü ucuza satıyorlar.
    Hem seçenek de sunmuş oluyorlar.

üretici olanlar 4 kız kardeş 200 inek 30 manda ve tek başlarına otlatıp bakıyorlar.
    (Sadece veteriner desteği alıyorlar)

not:2024 performansınız için tebrik ederim.Kazancınız herdaim bereketli olsun.

İyi geceler
    Güzel sıhhatli bir hafta sonu dilerim.
    Saygılarımla
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Güveninizi kazanmışsa sorun yok ağabeyim.
    Dürüst olanı dediğiniz gibi tebrik etmek lazım.(eskiden hemen hemen herkes dürüstdü şimdi dürüstlük meziyet oldu)

Köyde kalırsam bazen manda sütü almaya gidiyorum.
    Ablalar "yağı alınmış mı alınmamış mı?" diye soruyorlar .
    Yağını aldıkları sütü ucuza satıyorlar.
    Hem seçenek de sunmuş oluyorlar.

üretici olanlar 4 kız kardeş 200 inek 30 manda ve tek başlarına otlatıp bakıyorlar.
    (Sadece veteriner desteği alıyorlar)

İyi geceler
    Güzel sıhhatli bir hafta sonu dilerim.
    Saygılarımla
    Bizim buralarda Manda yok.
    Zaten manda yuva yapmış söğüt dalına..yavrusunu sinek kapmış...yani YOK buralarda..
    Bilmukabele...İyi gecceler...

https://www.youtube.com/watch?v=nfSS2E6RSWY
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

3. Erdemir'in Şanlıurfa/Eyyübiye'de planladığı GES projesi iptal edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:

ŞANLIURFA ili EYYÜBİYE, ilcesi KARAALİ MAHALLESİ (0 ADA 2086 PARSEL) sınırları içerisinde, EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI TÜRK ANONiM ŞİRKETI tarafından yapılması planlanan ERDEMİR ŞANLIURFA GES (Kurulu Güç:171,012 MWm/125MWe/171,012 MWp, Alan:189,64 ha) projesi iptal edilmiştir.

https://eced.csb.gov.tr/jsp/ek1/51397

__________________________________________________ _____

https://yesilhaber.net/yesil-celik-e...sume-basliyor/
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

Normalde YKB yi 32.5 tl.ye kadar beklemem gerekirdi ama 21 kasım hareketi beni yanılttı.1 tur daha atarım diye düşündüm ve malı kaptırdım.
    Ayrıca Bist grafiğide YKB ye benzer nitelikte.
    Özellikle VİOP çular çok ama çoook dikkatli olsunlar.(bence)

YTD
    Tehlike kısada mı, uzunda mı ?
    Biraz açsanız.

xBank ların haftalık getirisi: Sürekli bir bankanın yabancıya satılacağı dillendirilir! VAKBN yıllardır satılacak! YKBNK ile ilgili BAE bir bankanın görüşmeler yaptığı! şimdi de Çinlilerin bir özel bankayla ilgilendiği! AKBNK ve SAHOL da ki prime bakılırsa bu banka AKBNK olabilir!

6.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    İyi akşamlar nohut ağabeyim,

Manda Sütü ve Ürünlerinin Başlıca Özellikleri ve Faydaları; ¸ Manda sütü yağ oranı %8-11 civarlarındayken, holstein ırkı bir inekte yağ oranı %3- 3.5'tur.9 Eyl 2023

Jersey sütü, normal sütlerden %40 daha fazla protein, %20 daha fazla kalsiyum ve en az 5,5 - 6,5 yağ oranı içerir, bu da sütün kremamsı dokusunu ve lezzetini artırır.28 Mar 2024
    North Dakota Eyalet Üniversites‚ne göre, Jersey ineğinin yağ içeriği tam olarak yaklaşık yüzde 5 yüzde 4,9dur. Aynı zamanda yüzde 3,8 ile en yüksek protein oranıdır

...........................
    https://www.esk.gov.tr/tr/10884/GUERNSEY-SIGIR-IRKI

Holstein Sütündeki yağ miktarı % 3 3.5 arasındadır.
    Bozırk Süt yağı: % 3.93
    jersey Yağ oranı: % 6
    guernsey Yağ oranı: % 5 gibi gibi

................

not:Yağlı süt sevenler için manda sütü iyi gibi..yukarıdaki sitede de inek cinsleri arası kıyas yapılabilir.

Ama fiyat kazanç fiyat performans (hangisini alır kaynatırsak en ucuza yağ ve protein elde ederiz vs vs) bilemem .

Saygılar

Yavuz hocam, bunlar hep kitabi bilgiler, gerçekte bu oranları bir çok faktör değiştiriyor, mesela bizim burada en çok beslenen cins hostein ama hayvanın beslenmesi, doğumundan sonraki kaçıncı süt verdiği ay olduğu, süt miktarı, ve hayvanın saflık derecesi yani ırkın tüm özelliklerini kendinde barındırıyor mu, çünkü bu kaliteli hayvanlar genelde büyük işletmelerde var, sıradan çiftçide düşük kalite hayvanlar var, süt konusunda bir çok değişken var ama en önemlisi hijyen, temizlik, temizlik...

Çok kötü şartlarda süt sağım ve üretimi var, iyi /temiz süt üretenlerden süt almak için bazen sıra beklediğimiz oluyor, halbuki burada bir sürü süt üreten var ama sütleri çok net inek dışkısı kokuyor...

Temiz süt çok hafif şekilde süt kokar ama çok hafif bir kokudur, dışkı kokan sütleri utanmadan satıyor millet...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452

Viop LX

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Varsayalım, Bende 1 mlyn tl. var,Faize yatırdım %50 faiz aldım 12 ay sonra 1.500.000 tl.em oldu.
    .................Bende 100.000 dolar var, eurobond aldım %8 getiri elde ettim 12 ay sonra 108.000 usd oldu.
    .................Bende 1 kg külçe altın var,hadi diyelim bankaya koydum 12 ayda 20 grm. gelir elde ettim 1.020 grm. altınım oldu.(bankaya yatırmazsam getirim sıfır.)
    Bit-coinleri kıyasa almıyorum...
    Arsa ev vb. likit olmadığı için onları da kıyasa almadım.

Peki bende 1.000.000 tl. var, borsada işlem yaptım 12 ay sonra param 2.500.000 tl oldu.

2024 yılında hangi pozisyon en karlısıdır.

YTD
    Abd borsalarında endeks etf’lerini incelemenizi öneririm.Çeşitlilik güzel mesela x3 kaldıraçlı olanları var sonra kısa poz da olanlar var. Tabii bunlar için nerden işlem yaparım vb soruları olabilir. Ben TradeAll up kullanıyorum ama info yatırım , yf ve midas vb pek çok kurum var komisyonlar da biraz normale döndü.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Bir arkadaş 2 kızına da GOLF aldı.
    Doğru zaman.. bir kısmını da 500 bin TL- 12 ay kredi kartına taksit yapmış..
    vade farkı ne aldılar sormadım...

Para fonları bana göre hala cazip..
    (BOFA cuma günü seyretmiş..mal almamış ve neden diye soruluyor??)

Sayfa 828/1000 İlkİlk ... 328728778818826827828829830838878928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •